Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

Γύρος των 16 - 3ος όμιλος: Σουηδία – Δανία 26-29

| Παγκόσμιο Νέων 2023

Η Δανία νίκησε στο Σκανδιναβικό ντέρμπι την Δανία με 29-26 και πήρε τους πρώτους της βαθμούς για την 8άδα της Γερμανίας.

Η Σουηδία ξεκίνησε δυνατά και προηγήθηκε με 4-0. Η Δανία πλησίασε στο 27΄ 12-11 και ισοφάρισε στο 29΄ 14-14.

Η Σουηδία όμως σε νεκρό χρόνο με εκπληκτικό φάουλ του Άρνοσεν έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του με 15-14.

Με την έναρξη του β΄ ημιχρόνου, η Δανία ισοφάρισε 15-15 και προηγήθηκε στο 32΄ με 16-15 για πρώτη φορά στον αγώνα. Οι Σουηδοί απάντησαν με 3-0 στο 36΄και πέρασαν μπροστά με 18-16 και κράτησαν το προβάδισμα μέχρι το 46΄ με 23-20.

Οι Δανοί ανασυντάχθηκαν και με τον εξαιρετικό κοντόσωμο Λίκε πέτυχαν ένα σερί 5-0 χωρίς να δεχτούν για έξι λεπτά γκολ και πέρασαν μπροστά στο 52΄ με 25-23!

Η συνέχεια ήταν καλή για την Δανία η οποία κράτησε το προβάδισμα μέχρι τέλους του αγώνα και πήρε την σημαντική νίκη με  29-26 που της δίνει το δικαίωμα να είναι μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Έχει 2 βαθμούς η Ουγγαρία 4 και η Σουηδία 2. Αύριο αν νικήσει το Μπαχρέιν, θα φτάσει τους 4 βαθμούς και υπάρχει περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας αν η Σουηδία νικήσει την Ουγγαρία

MVP του αγώνα αναδείχθηκε ο Hjalte Lykke με 6 τέρματα σε 8 προσπάθειες και 5 ασίστ.

Οι δηλώσεις

Atlason Arnór (προπονητής Δανίας): «Ξεκινήσαμε πολύ άσχημα στο πρώτο μέρος και κάναμε χαζά λάθη που δεν έπρεπε να κάνουμε. Είμαι πολύ χαρούμενος που οι παίκτες μου μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο και τα έδωσαν όλα, σταματώντας το γρήγορο παιχνίδι της Σουηδίας. Στο αυριανό παιχνίδι (σ.σ. με το Μπαχρέιν) θα κάνουμε τα πάντα, ώστε να πάρουμε τους βαθμούς και να κρατήσουμε ζωντανά τα όνειρά μας».

Hjalte Lykke (δεξιός ίντερ Δανίας): «Στο ξεκίνημα του παιχνιδιού δεν ήμασταν, όπως θα έπρεπε, όμως μετά διορθώσαμε τα λάθη μας και πήραμε τους δύο πόντους στο τέλος. Είμαι χαρούμενος για το βραβείο του MVP, αλλά είμαι ακόμα πιο χαρούμενος για τους συμπαίκτες μου. Το αυριανό θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, όμως θα κάνουμε τα πάντα για να το κερδίσουμε».

Sandberg Dennis (προπονητής Σουηδίας):  «Η Δανία είναι πολύ καλή ομάδα. Δεν είναι εύκολο να τους νικήσεις. Χρειαζόμασταν λίγο παραπάνω τύχη για να κερδίσουμε έναν τέτοιον αντίπαλο. Σήμερα ήταν πιο καλοί από εμάς. Κάναμε καλή δουλειά, ωστόσο τα τελευταία δεκαπέντε λεπτά χάσαμε τον ρυθμό μας. Πλέον, κοιτάμε το αυριανό ματς με την Ουγγαρία την οποία είμαι σίγουρος ότι θα κερδίσουμε»

Τα στατιστικά



e-genius.gr ...intelligent web software