Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

Σερβία - Ισλανδία 29-32

| Παγκόσμιο Νέων 2023
Η Ισλανδία θα είναι η αντίπαλος της Ελλάδας την Κυριακή στις 5.30 μ.μ. στο Ρέντη, στο πρώτο από τα δύο παιχνίδια της δεύτερης φάσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Νέων, καθώς νίκησε με 32-29 την Σερβία.
Δίκαιη η επικράτηση των Ισλανδών, άλλωστε οι Σέρβοι δεν πέρασαν ούτε μία φορά μπροστά στο σκορ από την αρχή έως το τέλος του αγώνα.
Εξαιρετικός ο πλέϊ μέϊκερ της Ισλανδίας Runarsson όπως και ο πρώτος σκόρερ της με 8 γκολ, Gudjonsson.
Αυτοί οι δύο είναι βαρόμετρο για την ομάδα τους με την απόδοση και την αγωνιστική συμπεριφορά τους.
Με γρήγορο ρυθμό και σταθερότητα στην απόδοση της, μετά από το αμφίρροπο πρώτο τέταρτο, η Ισλανδία προηγήθηκε με 11-7 στο 19΄ και με 16-14 στο ημίχρονο ενώ ξέφυγε με 25-20 στο 46΄ και με 27-21 στο 50΄ με τους Σέρβους να αντιδρούν δίχως να πλησιάζουν απειλητικά, καθώς αρκέσθηκαν στο τελικό 32-29 σε βάρος τους.
Ο Kos, με 9 γκολ ήταν ο πρώτος σκόρερ της Σερβίας και της αναμέτρησης ενώ ο γκολκίπερ Krivokapic απέκρουσε 2 πέναλτυ και είχε ποσοστό 38% στις επεμβάσεις του, αλλά, έλειψε από τους Σέρβους η συγκέντρωση όπως και το ομαδικό πνεύμα.
Δύο κόκκινες κάρτες για την Σερβία, καθώς αποβλήθηκαν για επικίνδυνο παιχνίδι ο Simic στο 21΄22’’  και ο Stanisavljevic στο 48.20’’ .
Δώδεκα διαφορετικοί σκόρερς για την πολύ γρήγορη Ισλανδία, περισσότερο δυναμικοί οι Σέρβοι, ωστόσο, με αρκετά λάθη σε επιλογές τους, παρά τον ενθουσιασμό και το πείσμα τους. 

Οι δηλώσεις

Einar Andri  Einarsson (προπονητής Ισλανδίας): «Πρώτα απ’όλα θέλω να εκφράσω μεγάλο σεβασμό προς την ομάδα της Σερβίας. Είναι μια χώρα που έχει παράδοση στο χάντμπολ και αυτό με κάνει ακόμη περισσότερο χαρούμενο για την σημερινή μας νίκη. Ήταν μια πολύ καλή ομαδική προσπάθεια των παικτών μου. Παίξαμε καταπληκτικά σε άμυνα και επίθεση και δουλέψαμε πολύ σκληρά. Είμαι πολύ περήφανος για την καρδιά που έδειξαν οι παίκτες μου. Δεν μπορώ να εξηγήσω το τι συνέβη στο πρώτο παιχνίδι απέναντι στο Μαρόκο. Δεν θα ψάξω δικαιολογίες, στα πρώτα δύο παιχνίδια δεν ήμασταν καλοί, αλλά η ομάδα ανταποκρίθηκε πάρα πολύ καλά σήμερα».

Andri Mar Runarson(αριστερός ίντερ Ισλανδίας): «Ήταν ένα πάρα πολύ ωραίο παιχνίδι και μια πολύ σκληρή μάχη ανάμεσα στις δύο ομάδες. Η Σερβία είναι μια πολύ αθλητική ομάδα και μας δημιούργησαν κάποιες δύσκολες καταστάσεις στο παιχνίδι μας. Η άμυνά μας και σε συνδυασμό με τις αποκρούσεις του τερματοφύλακά μας, μας έδωσαν τη νίκη σήμερα. Καταφέραμε να πάρουμε την πρώτη θέση στον όμιλο που ήταν και ο πρώτος μας στόχος. Τώρα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο και θα θέσουμε το νέο στόχο για την κύρια φάση. Αρχίζουμε να συνηθίζουμε τον καιρό εδώ στην Ελλάδα, το γήπεδο και θέλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε καλύτεροι παιχνίδι με παιχνίδι».
 

Đorđe Teodorovic (προπονητής Σερβίας): «Η Ισλανδία έπαιξε πάρα πολύ σταθερά σήμερα και τα 60 λεπτά.  Εμείς είχαμε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας. Κατά περιόδους παίξαμε καλά αλλά έλειψε η σταθερότητα. Κάναμε λάθη τα οποία κόστισαν και δεν μπορέσαμε να πλησιάσουμε στο σκορ. Ήταν ένα κακό παιχνίδι για την Σερβία σήμερα. Ένα πολύ καλό μάθημα για την συνέχεια της διοργάνωσης και θέλουμε να επιστρέψουμε δυνατότεροι».

MatejaDodic (δεξί εξτρέμ Σερβίας): «Ξεκινήσαμε το παιχνίδι πολύ νευρικά και αυτό μας κόστισε και στην συνέχεια. Είχαμε κάποια προβλήματα στη συνεννόηση στις επιθέσεις μας και στην άμυνα ήταν πάρα πολύ γρήγοροι και δεν καταφέρναμε να επιστρέψουμε. Τώρα αυτό που θα κάνουμε είναι να δούμε το παιχνίδι, να εντοπίσουμε τα λάθη μας και να προετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι. Πρέπει να «χτίσουμε» θετική ενέργεια, να κάνουμε καλή ανάλυση και προπόνηση για την συνέχεια».

 


e-genius.gr ...intelligent web software