Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΠΑΟΚ 22-21

| Κύπελλο Ανδρών

001
Στον τελικό του Κυπέλλου Ανδρών οι «ερυθρόλευκοι»

Μετά από έναν συγκλονιστικό ημιτελικό που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, ο Ολυμπιακός νίκησε 22-21 τον ΠΑΟΚ με τέρμα του Φώτη Μισαηλίδη στο 59:53 και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στον τελικό, για το 16ο Final Four του Κυπέλλου Ανδρών που διεξάγεται στο ΔΑΚ Γλυφάδας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ/ΟΜΙΛΟΣ ΞΥΝΗ – ΠΑΟΚ ΒΕΡΓΙΝΑ TV 22-21
Τα πεντάλεπτα: 2-2, 5-6, 6-7, 8-9, 8-11, 9-13 (ημχ), 11-14, 13-16, 15-17, 18-17, 19-19, 22-21
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Ζαραβίνας): Τσακνής, Κωστακίδης 5, Κρητικός, Πετρίσεβιτς, Τζηράς 6, Καραμπουρνιώτης, Μισαηλίδης 1, Σκρόμπις 1, Στούμπης, Κανδύλας 3, Σανίκης 6, Αλβανός, Παπαδιονυσίου, Λιάπης, Τσιλιμπάρης, Χάλαρης,
ΠΑΟΚ (Στέλιος Σεϊρεκίδης): Αραμπατζής 3, Παλάσκας 10, Τσίλης 3, Νικολαϊδης, Κοκώνης 2, Πούλσεν, Αποστόλου, Πετρίδης, Καλόμοιρος, Μαστορογιάννης 1, Πέγιοβιτς, Κέζιτς 1, Κυπραίος, Κολοβός, Βεσελίνοβιτς 1, Κοτανίδης.
Διαιτητές: Τσάκωνας-Χασκής Παρατηρητές: Μίγκας – Αντωνόπουλος Δίλεπτα: 8-9 Πέναλτι: 0/3 - 6/6 Κόκκινες: 50:13 Κανδύλας, 53:06 Κρητικός (από 3 δίλεπτα)

Ένσταση του ΠΑΟΚ
Η ομάδα του ΠΑΟΚ κατέθεσε ένταση μετά το τέλος του αγώνα με τον Ολυμπιακό και ζήτησε επανάληψη της αναμέτρησης. Ποια η απάντηση των διαιτητών και η απόφαση της αγωνίδικου επιτροπής
Όπως αναφέρεται στο φύλλο αγώνα, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ τονίζουν τα εξής: «Στο 59:56 του αγώνα και ενώ το σκορ ήταν 22-21 υπέρ του Ολυμπιακού και εφόσον η ομάδα μας είχε δεχθεί τέρμα και ως όφειλε ο τερματοφύλακας την έδωσε προς το κέντρο για να εκτελεστεί η σέντρα, ο αθλητής του Ολυμπιακού Σανίκης Γρηγόριος (Νο 18) παρενέβη πήρε τη μπάλα και την πέταξε επιδεικτικά στην απέναντι κερκίδα με αποτέλεσμα να μην έχει η ομάδα μου το δικαίωμα τελευταίας ρίψης. Ως εκ τούτου έγινε αλλοίωση αποτελέσματος και ζητούμε την επανάληψη του αγώνα».

Η απάντηση των διαιτητών: «Ως προς την ένσταση της ομάδος του ΠΑΟΚ έχουμε να απαντήσουμε τα εξής:
Μετά την επίτευξη τέρματος της ομάδος του Ολυμπιακού στο 59:55 ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ πέταξε τη μπάλα προς το κέντρο του γηπέδου προκειμένου να εκτελεστεί η εναρκτήρια ρίψη χωρίς όμως να βρίσκεται κανείς από τους συμπαίκτες του κοντά στη γραμμή εκτέλεσης με αποτέλεσμα η μπάλα να περάσει στο μέσο του γηπέδου της περιοχής που αμυνόταν ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (περίπου 10 μέτρα από τη σέντρα) με αποτέλεσμα ο παίκτης του Ολυμπιακού να πάρει τη μπάλα και να την επιστρέψει στη μεριά των παικτών του ΠΑΟΚ. Συνεπώς, δεν εμπίπτει στον κανονισμό 10:8 παράγραφος γ».

Η απόφαση της αγωνόδικος επιτροπής
Η απόρριψη από την αγωνόδικο επιτροπή: «Η επιτροπή αφού έλαβε γνώση του φύλλου αγώνα και συγκεκριμένα την ένσταση του ΑΣ ΠΑΟΚ στην οποία αιτείται την επανάληψη του αγώνα λόγω αλλοίωσης αποτελέσματος στην τελευταία φάση (59:55), καθώς και την απάντηση των δύο διαιτητών του αγώνα αποφάσισε ομόφωνα ότι:
Α’: Η εν λόγω ένσταση δεν εμπίπτει στο άρθρο 8.10&γ του κανονισμού παιδειάς.
Β’: Σύμφωνα με το άρθρο 33&1 του κανονισμού αγώνων της ΟΧΕ «οι αποφάσεις που λαμβάνονται από τους διαιτητές στον αγωνιστικό χώρο, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που βασίζονται στις συστάσεις του delegate, αποτελούν πραγματικές αποφάσεις και είναι τελεσίδικες».
Ως εκ τούτου η ένσταση του σωματείου ΑΣ ΠΑΟΚ απορρίπτεται.

Τα μέλη: Σταματιάδης Κωνσταντίνος, Μίγκας Σωτήριος, Καρανάσος Ιωάννης.

 

Η συνέντευξη Τύπου

Στέλιος Σεϊρεκίδης (προπονητής ΠΑΟΚ): «Ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι αντάξιο της δυναμικής των δύο ομάδων. Δυστυχώς σε ένα τέτοιο παιχνίδι μόνο ένας κερδίζει και φαίνεται ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση θα κατακτήσει κατά ένα μεγάλο ποσοστό και το τρόπαιο. Είμαι περήφανος για τους αθλητές μου, έβγαλαν ποιότητα και δύναμη και θεωρώ ότι άδικα ηττηθήκαμε. Σίγουρα, ο Ολυμπιακός είναι μια πολύ σπουδαία ομάδα. Δυστυχώς όμως, και για τα σαράντα χρόνια που είμαι στο χώρο χωρίς ποτέ να μιλήσω για διαιτησία, πρέπει να πω ότι τα σφυρίγματα ήταν αυτά που δεν έπρεπε να είναι. Δεν μοιράστηκαν σωστά και αυτό με λυπεί, καθώς έχει γίνει κουραστικό για όλους μας να νιώθουμε ότι δεν υπάρχει το 50/50. Αυτό δε σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι άξιος που πήρε το ματς (σε αυτό το σημείο παρενέβη ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιώργος Ζαραβίνας και ακολούθησε μία λεκτική διαφωνία των παρισταμένων). Στο τέλος της τοποθέτησής του ο Στέλιος Σεϊρεκίδης πρόσθεσε ότι «Το παίρνω πίσω. Δεν μας αδίκησε η διαιτησία, αδίκησε τον Ολυμπιακό. Μας έπαιξε υπέρ μας 60-40. Συγχαρητήρια στους παίκτες μας και στους παίκτες του Ολυμπιακού. Καλή συνέχεια. Παρακαλώ η δεύτερη δήλωση να μετρήσει...»
Σε ερώτηση για τα παράπονα του ΠΑΟΚ από τη διαιτησία: «Υπάρχουν διάφορα σημεία του αγώνα. Σίγουρα δεν ήμασταν καλοί στο 6 εναντίον 5 και αυτό το πληρώσαμε. Από εκεί και πέρα όμως, θεωρώ ότι και οι δίλεπτες που δεχθήκαμε και κάποια σφυρίγματα στη διάρκεια του παιχνιδιού δεν ήταν αυτά που έπρεπε να είναι με δύο ομάδες που έδειξαν τέτοια ποιότητα και τέτοιο επίπεδο. Αυτό δεν αναιρεί την αξία του νικητή, επειδή ακριβώς η αξία του νικητή φαίνεται και από την αξία του ηττημένου».
Για το νεκρό διάστημα του ΠΑΟΚ στο δεύτερο μέρος (11 λεπτά χωρίς γκολ): «Ήταν ένα σημείο που χάσαμε 3-4 τετ α τετ και είχαμε κάποια κακά σουτ. Μας δημιούργησε προβλήματα ο Τσιλιμπάρης και γι' αυτό μείναμε πίσω στο σκορ. Δεν τελειώσαμε τις επιθέσεις με σουτ και δεν εκμεταλλευτήκαμε την υπεραριθμία. Ωστόσο το ματς παίχτηκε στις λεπτομέρειες, κρίθηκε σε μία φάση και αυτό δείχνει στον κόσμο ένα πολύ ωραίο και δυνατό παιχνίδι. Τέτοια παιχνίδια βοηθούν το άθλημα, τα ονόματα και η ποιότητα των ομάδων βοηθούν ώστε όλοι να παρακολουθούν μέσω της τηλεόρασης σπουδαία και δυνατά παιχνίδια».

Γιώργος Ζαραβίνας (προπονητής Ολυμπιακού): «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες. Έγινε ένας ημιτελικός που είχε τα χαρακτηριστικά του τελικού. Είναι δύσκολο για μία ομάδα να μη χάσει από συγκεκριμένη άλλη ομάδα επί τρεις φορές και αυτό το γνωρίζουν όσοι έχουν κάνει αθλητισμού. Στο πρώτο μέρος φάγαμε 14 γκολ και στο δεύτερο 7. Ήμασταν πολύ πιο καλοί στην άμυνα. Στο τέλος κάθε επίθεσης κάτι γινόταν, λίγο έλλειψη συγκέντρωσης, λίγο η τύχη και ο αντίπαλος έβαζε το γκολ. Δεν ξέρω πόσα δίλεπτα έχουμε φάει πάντως τρεις παίκτες βγήκαν έξω. Υπάρχει η διάρκεια του παιχνιδιού από την αρχή έως το τέλος. Να το δούμε συνολικά και να δούμε που θα φτάσουμε. Εμείς περάσαμε στον τελικό με δύο νίκες επί τεράστιων αντιπάλων, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ και θα είναι κρίμα να μην προσπαθήσουμε και να μη μείνουμε συγκεντρωμένοι για να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε στον τελικό. Η ιστορία έχει δείξει ότι οι ημιτελικοί και οι τελικοί σε ένα φάιναλ φορ είναι ντέρμπι. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για 60 λεπτά και να τρέξουμε μπρος και πίσω. Αυτό είναι το χαρακτηριστικό που πρέπει να έχουμε ανεξαρτήτως αντιπάλου στον τελικό».

Σε ερώτηση για το άγχος που είχε η ομάδα του απάντησε ότι «φάνηκε στη διάρκεια του παιχνιδιού ότι είχαμε κάποιο άγχος. Χάσαμε εξάμετρα, αστοχήσαμε σε πέναλτι. Αλλά το άγχος είναι στην αρχή και πρέπει η ομάδα να μάθει να λειτουργεί σε καθεστώς πίεσης. Επίσης η άλλη ομάδα ήταν δυνατή και διαβασμένη, έπαιξε προσαρμοσμένα απέναντι πάνω στον Σανίκη και εμείς δεν μπορέσαμε να δώσουμε απαντήσεις επειδή δεν βρίσκαμε ρυθμό».
Για τη νίκη που συνοδεύει τη γενέθλια μέρα του Ολυμπιακού: «Θέλαμε τη νίκη το είχαμε πει. Ευχόμαστε ο σύλλογος να τα χιλιάσει και να είναι πάντα πρωταγωνιστής. Ευχόμαστε σε όλη την οικογένεια του Ολυμπιακού πάντα επιτυχίες, μακριά από τραυματισμούς και θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να κρατάμε ψηλά το όνομα του συλλόγου, όπως κάνουν τα τμήματα του ερασιτέχνη Ολυμπιακού. Είναι μεγάλη τιμή να είμαστε μέλη αυτής της οικογένειας».

Θοδωρής Πετρίδης (αρχηγός ΠΑΟΚ): «Δεν ξέρω αν αξίζει να αναφερθώ σε ότι έγινε πριν. Κάθε άνθρωπος στη ζωή βλέπει τα πράγματα από την πλευρά του. Εμείς προσπαθήσαμε να κερδίσουμε από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό. Δυστυχώς είχαμε μία μεγάλη κοιλιά στο δεύτερο μέρος και δες ήμασταν συγκεντρωμένοι για να σκοράρουμε. Ο Ολυμπιακός μείωνε, κατάφερε να περάσει, επιστρέψαμε, αλλά είμαστε οι χαμένοι του τελικού. Οφείλουμε να συνεχίσουμε. Πολλά πολλά συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου, συγχαρητήρια στους αθλητές και του Ολυμπιακού. Καλό θα είναι, κάποιες φορές, Γιώργο, πριν μιλήσουμε να περνάει η γλώσσα μας από το μυαλό μας. Ήσουν από τους πρώτους που μιλούσαν για διαιτησία ως αθλητής και δεν ξέρω τι θα μας δώσεις ως προπονητής. Ο προπονητής μου είπε ότι ήσασταν άξιοι νικητές και δεν το δέχτηκες. Τα συμπεράσματα ανήκουν σε όσους δουν αυτή τη συνέντευξη τύπου. Έτσι εγώ δίνω συγχαρητήρια μόνο στους αθλητές του Ολυμπιακού και στους αθλητές του ΠΑΟΚ. Εμείς λέγαμε χρόνια ότι οι μεγάλες ομάδες μπορούν να φέρουν τον κόσμο κοντά στο χάντμπολ και μακάρι να υπάρξουν κι άλλες τέτοιες προσπάθειες».

Φώτης Μισαηλίδης (αθλητής Ολυμπιακού): «Συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες. Ήμασταν λίγο νωθροί στο πρώτο μέρος, κάναμε κάποια λαθάκια στην άμυνα και δεν ήμασταν 100% συγκεντρωμένοι. Στο δεύτερο σφίξαμε την άμυνα και σε κρίσιμα σημεία ήμασταν όπως έπρεπε. Ξέραμε εξαρχής ότι θα είναι ντέρμπι, έτσι είναι πάντα τέτοια παιχνίδια. Τώρα έχουμε τον τελικό και ξεκάθαρα θέλουμε τη νίκη».

 



e-genius.gr ...intelligent web software