Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

Κύπελλο Ανδρών (Προημιτελικά- Pregame)

| Κύπελλο Ανδρών

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024

ΔΑΚ Κιλκίς 18:00, ΓΑΣ Κιλκίς- ΑΣΕ Δούκα
(Θεοδοσίου- Παπούλιας, Παρτεμιάν)
https://www.youtube.com/watch?v=RuDeG4YT_QI

Μετά το παιχνίδι πρωταθλήματος στο ΚΓ Βύρωνα, οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν για 2η φορά μέσα σε λίγες ημέρες αυτή τη φορά για το θεσμό του Κυπέλλου.
Ο ΓΑΣ Κιλκίς έχει ψυχολογία και αυτοπεποίθηση στα ύψη, αφού γνωρίζει ότι μετά τη μεγάλη νίκη του το Σάββατο με 28-27, κρατάει την τύχη στα χέρια του όσον αφορά την παραμονή στην κατηγορία, ενώ με αναπτερωμένο ηθικό και τη δύναμη της έδρας θα προσπαθήσει να κάνει άλλη μία έκπληξη επί του Δούκα και να προκριθεί στο Final-4.
H ομάδα των «εκπαιδευτηρίων» υπέστη ήττα- σοκ, η οποία τη βάζει σε περιπέτειες για την τετράδα, αφού έχει δύσκολο πρόγραμμα, ενώ καλείται να ξεπεράσει γρήγορα την εις βάρος της κατάσταση και να πάει στο Κιλκίς να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί κατακτώντας τη νίκη- πρόκριση.
Λευτέρης Κοβάνης (αθλητής Δούκα): «Πρέπει να αφήσουμε πίσω μας την ήττα του περασμένου Σαββάτου και να βρούμε τα ψυχικά αποθέματα για να αντιμετωπίσουμε όπως πρέπει τον αγώνα Κυπέλλου της Τετάρτης με αντίπαλο τον ΓΑΣ Κιλκίς. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να αντιδράσουμε, να πιστέψουμε στους εαυτούς μας και να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι. Στόχος μας είναι μόνο η πρόκριση στο Final 4, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά».

ΑΠΚ Κραχτίδης 18:00, Bianco Monte Δράμα- ΑΕΚ
(Νάσκος- Χαρίτσος, Μεϊμαρίδης- Μιχαηλίδης)
https://www.youtube.com/watch?v=dl4_lFoI2fg 

Τα πάνω κάτω στη ψυχολογία των δύο ομάδων έχει φέρει η νίκη της Δράμας επί της ΑΕΚ το απόγευμα της Κυριακής για τη Handball Premier. Mε αυτοπεποίθηση, ξεκάθαρο ενθουσιασμό και τη δύναμη της έδρας τους οι γηπεδούχοι θέλουν να επαναλάβουν ένα ακόμα άθλο και να προκριθούν στο Final Four, έχοντας μεγάλο κίνητρο και μοναδική ευκαιρία να διεκδικήσουν το τρόπαιο, αφού οι δύο υπερδυνάμεις (Ολυμπιακός και ΑΕΚ) του ανδρικού χάντμπολ θα είναι εκτός τελικής φάσης.
Από την άλλη πλευρά η πληγωμένη ΑΕΚ είναι σίγουρα επικίνδυνη και έχει πεισμώσει από την ήττα- σοκ της Κυριακής. Για την Ένωση -που παραμένει φυσικά το μεγάλο φαβορί της πρόκρισης- το παιχνίδι είναι δίχως αύριο, αφού ενδεχόμενος αποκλεισμός θα είναι παταγώδης αποτυχία και θα επιφέρει σοβαρούς κλυδωνισμούς για τη συνέχεια της σεζόν που θα είναι εξίσου δύσκολη, αφού δεδομένα πια θα έχει μειονέκτημα έδρας στη μάχη του τίτλου.

Σάκης Βαλαβάνης (προπονητής Δράμας): «Είναι ένα καινούργιο εντελώς διαφορετικό παιχνίδι από αυτό της Κυριακής. Με διαφορετικές απαιτήσεις σε όλα τα κομμάτια του αγώνα. Το Κύπελλο είναι ένας θεσμός που διαχρονικά μας ενδιαφέρει. Ξεκάθαρα η ΑΕΚ είναι το φαβορί, αλλά ανεξάρτητα από αυτό εμείς είμαστε αποφασισμένοι να παίξουμε στο 100%, να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και να τιμήσουμε τους φιλάθλους που γεμίζουν το γήπεδο και δείχνουν την αγάπη στην ομάδας μας».
Φρεντερίκ Μπουζόν (τεχνικός ΑΕΚ) «Αυτό που είναι σημαντικό, είναι να αναλύουμε τις νίκες μας, αλλά και τις ήττες μας, με την ίδια σοβαρότητα, ακόμα και αν δεν είναι το ίδιο ευχάριστο. Πρέπει να αποδεχθούμε ότι χάσαμε μία μάχη, αλλά την Τετάρτη είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό ματς, καθώς το Κύπελλο είναι ένας από τους βασικούς μας στόχους. Με ηρεμία προετοιμαζόμαστε, για μία ωραία μονομαχία».

ΔΓ Βριλησσίων 20:45, ΕΣΝ Βριλησσίων- Πανελλήνιος ΓΣ
(Κινατζίδης- Φωτακίδης, Τσάκωνας)
https://www.youtube.com/watch?v=5DvQEK2ZYiQ

Άκρως ενδιαφέρον παιχνίδι στα Βριλήσσια με την τοπική ομάδα που είναι πρωτοπόρος στην Α2 Ανδρών και αήττητη στη σεζόν με 16 νίκες και 1 ισοπαλία (με χαμένο πέναλτι σε νεκρό χρόνο) να υποδέχεται τον ουραγό της Handball Premier Πανελλήνιο που έχει στη σεζόν 2 νίκες (μία στο πρωτάθλημα, μία στο κύπελλο) και 15 ήττες.
Και για τις δύο ομάδες το κίνητρο είναι μεγάλο, οι γηπεδούχοι θέλουν να φτάσουν σε ένα ιστορικό για αυτούς Final-4, ούσα η δεύτερη ομάδα στην ιστορία του θεσμού που θα προέρχεται από την Α2 Ανδρών και θα αγωνιστεί στην τελική φάση μετά τη ΧΑΝΘ το 2017, ενώ οι «Ολυμπιονίκες» θέλουν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις από τον διαφαινόμενο υποβιβασμό τους και να κλείσουν τη σεζόν με γλυκό τρόπο και μια άκρως τιμητική παρουσία στο Final-4.
Πάντως άξιο αναφοράς είναι ότι ο νέος τεχνικός του Πανελληνίου Θόδωρος Γκίνης έχει συνδέσει το όνομα του με τα Βριλήσσια, έχοντας καθίσει 8 χρόνια στον πάγκο της ομάδας, την πρώτη φορά μάλιστα το 2005 τα Βριλήσσια ανέβηκαν στη Handball Premier έπειτα από απουσία αρκετών ετών.
Θάνος Τούτσης (τεχνικός Βριλησσίων): «Σίγουρα η πρόκληση είναι μεγάλη. Χτίζουμε κάτι καλό χρόνο με το χρόνο στα Βριλήσσια, κρατήσαμε ένα κορμό από την περσινή παρουσία μας στη Handball Premier και φέτος έχουμε στόχο να επιστρέψουμε στη μεγάλη κατηγορία. Περιμένουμε πολύ κόσμο στο γήπεδο να μας στηρίξει. Στην προηγούμενη φάση αποκλείσαμε τον Αερωπό σχετικά εύκολα, οπότε γνωρίζουμε πως είναι να αντιμετωπίζουμε ομάδες της Handball Premier».
Θόδωρος Γκίνης (τεχνικός ΠΓΣ): «To παιχνίδι είναι δύσκολο, τα Βριλήσσια είναι η καλύτερη ομάδα της Α2 και φαβορί για την άνοδο. Είναι πρόκληση και για τις δύο ομάδες. Σίγουρα είναι ευκαιρία του πανελληνίου να σώσει ένα μέρος της χρονιάς με τη συμμέτοχη στο Final Four γιατί ο βασικός στόχος ήταν και παραμένει η παραμονή που έτσι όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί».



e-genius.gr ...intelligent web software