Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

Κύπελλο (Pregame): Ολυμπιακός- ΑΕΚ

| Κύπελλο Ανδρών

Πρόωρος τελικός στο Κύπελλο Ανδρών στην Ηλιούπολη με τον Ολυμπιακό ΣΦΠ/Όμιλο Ξυνή να υποδέχεται (18:00-ΟSFP TV) την ΑΕΚ για τον 3ο γύρο του θεσμού.

Η νικήτρια ομάδα θα αντιμετωπίσει στην προημιτελική φάση εκτός έδρας τη Bianco Monte Δράμα.
Οι «ερυθρόλευκοι» διανύουν μία καταπληκτική σεζόν με 17/17 σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ για το αυριανό ματς έχουν ως οδηγό τους και τις νίκες τους επί της ΑΕΚ με 26-25 στον τελικό του Σούπερ Καπ, αλλά και με 27-23 στο Ολυμπιακό Κέντρο Λιοσίων στον Α’ γύρο του πρωταθλήματος.

Από την άλλη πλευρά η ΑΕΚ έχει ως στόχο να κάνει μία νέα αρχή, αφού με νίκη όχι μόνο θα γίνει φαβορί για την κατάκτηση του Κυπέλλου, αλλά και θα αλλάξει και τα ψυχολογικά δεδομένα για το υπόλοιπο της σεζόν.
Αυτό θα είναι το 37ο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων, στα 36 παιχνίδια ο Ολυμπιακός προηγείται 18-14 στις νίκες, ενώ 4 ματς έληξαν ισόπαλα.

Για το θεσμό του Κυπέλλου Ολυμπιακός και ΑΕΚ έχουν συναντηθεί 6 φορές και υπάρχει απόλυτη ισορροπία με 3 νίκες για κάθε ομάδα.

Τα στελέχη του αγώνα είναι οι: (Κινατζίδης- Φωτακίδης, Κατσίκης- Μεϊμαρίδης)

Δηλώσεις:
Νίκος Γραμματικός (προπονητής Ολυμπιακού):
«Μετά από πολύ μεγάλο κενό, διακοπή, είναι το δεύτερο ματς που παίζουμε μέσα σε τέσσερις ημέρες, ένα δύσκολο παιχνίδι, ένα ντέρμπι. Προσπαθούμε να βρούμε το ρυθμό μας, να γυρίσουμε στον εαυτό που είχαμε πριν από τη διακοπή. Πιστεύω, αύριο, θα κάνουμε ένα καλό παιχνίδι, είμαστε σε καλή κατάσταση. Τα παιδιά ξέρουν ότι παίζουν ένα ντέρμπι, ένα ακόμα ντέρμπι, οπότε θα παρουσιαστούν όπως πρέπει. Θέλουμε, με τη βοήθεια και τη στήριξη του κόσμου μας, να πάρουμε μια μεγάλη νίκη. Είναι ένα ματς ειδικών συνθηκών, παιχνίδι Κυπέλλου, νοκ άουτ, που διαφέρει πάρα πολύ ένα ματς για το πρωτάθλημα. Έχουμε ένα χρονικό διάστημα με ντέρμπι, με μεγάλα ματς που πρέπει να διαχειριστούμε, ματς με την ΑΕΚ, πρόκριση στην Ευρώπη. Οπότε, θέλουμε να παρουσιάσουμε, από αύριο, ένα πολύ καλό εαυτό, έτσι όπως έχουμε παίξει και όπως μπορούμε ακόμα να παίξουμε».

Νίκος Πασσιάς (περιφερειακός Ολυμπιακού):
«Ξεκινάμε με έναν τελικό κόντρα στην ΑΕΚ, άλλος θεσμός, ένα παιχνίδι νοκ άουτ στην έδρα μας, για το Κύπελλο. Οι δυο ομάδες γνωρίζονται πολύ καλά μεταξύ τους. Θα είναι ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, με πολλές μονομαχίες και η ομάδα που θα έχει καθαρό μυαλό για περισσότερα λεπτά, θα είναι και η νικήτρια. Έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά, όλο αυτό το διάστημα και με τον κόσμο μας, που μας δίνει έξτρα ώθηση, ευελπιστούμε να πανηγυρίσουμε τη νίκη».

Χάρης Μάλλιος (πλέι μέικερ ΑΕΚ):
«Να ευχηθώ αρχικά, έστω και με καθυστέρηση, καλή χρονιά με υγεία πάνω απ’ όλα σε όλο τον κόσμο. Έχουμε μπροστά μας το σπουδαιότερο παιχνίδι της χρονιάς και οφείλουμε να καταθέσουμε όλο μας το είναι για να νικήσουμε και να προκριθούμε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Είναι ένα ματς ανάμεσα σε δύο σπουδαίες ομάδες, ισάξιες και πλήρεις. Θα κερδίσει αυτός που θα κάνει τα λιγότερα λάθη και θα εκμεταλλευτεί τις ειδικές καταστάσεις του παιχνιδιού. Οφείλουμε να είμαστε σωματικά και πνευματικά απόλυτα έτοιμοι για να πάρουμε την πρόκριση».

Κύπελλο Γυναικών (Προημιτελικά)
Πανοράματος 15:30, ΑΕΠ Πανόραμα- ΑΕΣΧ Πυλαίας
(Νάσκος- Χαρίτσος, Αποστολίδης)
Λίγες ημέρες μετά τον αγώνα πρωταθλήματος Πανόραμα και Πυλαία θα αναμετρηθούν ξανά αυτή τη φορά για τους «8» του κυπέλλου και τη νίκη που δίνει το εισιτήριο για το Final Four. Η ομάδα του Πανοράματος έχει τόσο το ψυχολογικό πλεονέκτημα από τη εκτός έδρας νίκη της το περασμένο Σάββατο με 30-29, όσο φυσικά και το πλεονέκτημα της έδρας.

Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών- ΟΦΝ Ιωνίας (αναβλήθηκε)

Σε συνέχεια αιτήματος του σωματείου ΟΦ Iωνίας και συναίνεσης του σωματείου Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών
ο αγώνας αναβάλλεται, λόγω της αδυναμίας μετακίνησης του σωματείου Ο.Φ.Ν. Ιωνίας δεδομένων των καιρικών συνθηκών και της απαγόρευσης από την Πολιτική Προστασία μετακίνησης βαρέων οχημάτων στον οδικό κόμβο Αθήνα- Θεσσαλονίκη.
Με δεδομένο ότι ο εν λόγω αγώνας Κυπέλλου είναι μεμονωμένος και δεν επηρεάζει λοιπούς αγώνες της διοργάνωσης, η ΔΕΠ εγκρίνει την αναβολή του και θα οριστεί εκ νέου σε διάστημα 15 ημερών από σήμερα.



e-genius.gr ...intelligent web software