Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

Κύπελλο Ανδρών (Φάση των 16- Προαναγγελία )

| Κύπελλο Ανδρών

Τους τελευταίους τους αγώνες για το 2023 θα δώσουν οι ομάδες της Handball Premier και θα είναι για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ανδρών στην οποία συμμετέχουν και 4 ομάδες (ΕΣΝ Βριλησσίων, ΑΕ Χαλανδρίου, ΧΑΝΘ, Πανσερραϊκός) από την Α2 Ανδρών.
Ο αγώνας Ολυμπιακός- ΑΕΚ από τον οποίο θα προκύψει η ομάδα που θα συμπληρώσει το πάζλ της προημιτελικής φάσης θα διεξαχθεί την Τετάρτη 31/1/2024, ενώ το μεταξύ τους εξ΄ αναβολής παιχνίδι για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος θα λάβει χώρα το Σάββατο 16/12/2023 (20:00) στο κλειστό των Άνω Λιοσίων.

Σπίτι του Χάντμπολ 16:00, ΑΕΣΧ Πυλαίας- Bianco Monte Δράμα
https://www.youtube.com/watch?v=qlizyoGbHmk
Ενδιαφέρον παιχνίδι θα διεξαχθεί στη Μίκρα με την Πυλαία και τη Δράμα να διεκδικούν ένα εισιτήριο για τους «8» του Κυπέλλου. Οι δύο ομάδες βρίσκονται σε καλή κατάσταση, προερχόμενες από μεγάλες νίκες.
Η Πυλαία κέρδισε εύκολα τον ΓΑΣ Κιλκίς και έβγαλε κάθε άγχος από πάνω της σχετικά με την παραμονή, ενώ δεν πρέπει να λησμονηθεί ότι οι γηπεδούχοι εκτός από το πλεονέκτημα της έδρας έχουν και καλή παράδοση στο κύπελλο, εκτός από τον τίτλο του 2022, η Πυλαία τα τελευταία 6 χρόνια έφτασε μια φορά στον ημιτελικό και 3 φορές στα προημιτελικά.
Σε εντυπωσιακή φόρμα βρίσκεται η Δράμα που μετράει 6 σερί νίκες στο πρωτάθλημα που την έχουν φέρει στην 3η θέση της βαθμολογίας μαζί με τον Δούκα.
Άρης Μανωλούδης(αθλητής Δράμας): «Η ομάδα μας έκλεισε τον πρώτο γύρο πρωταθλήματος με μια πολύ σημαντική νίκη στο Άργος. Θέλουμε να αφήσουμε πίσω την νίκη με το Άργος και να επικεντρωθούμε στο κρίσιμο παιχνίδι του κυπέλλου την Τετάρτη με την Πυλαία στην Θεσσαλονίκη. Το κύπελλο είναι ένας τελείως διαφορετικός θεσμός. Το παιχνίδι κρύβει παγίδες και για να είμαστε εμείς αυτοί που θα προκριθούμε στην επόμενη φάση πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για 60 λεπτά. Πιστεύω η ομάδα που θα δείξει παραπάνω θέληση στο γήπεδο αυτή θα είναι και η νικήτρια στο τέλος».

Σερρών 16:00, Πανσερραϊκός- ΑΣΕ Δούκα
Ο 3ος της Handball Premier Δούκας είναι το αδιαφηλονίκητο φαβορί απέναντι στον 9ο του Βορείου ομίλου της Α2 Ανδρών Πανσερραϊκό, ο οποίος έχει απολογισμό μία νίκη και 7 ήττες στο πρωτάθλημα.
Μάνος Κολεζακης (παίκτης ΑΣΕ Δούκα) «Ο αγώνας αυτός θα αποτελέσει τον τελευταίο για το ημερολογιακό έτος και θελουμε να το κλείσουμε με θετικό πρόσημο. Μπορεί ο Πανσεραϊκός να είναι μια νεοφώτιστη ομάδα στην Α2 Εθνική, αλλά θα τον αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα και σεβασμό όπως κάθε αντίπαλο. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε στον θεσμό του Κυπέλλου συνεπώς θέλουμε μόνο τη νίκη στον αγώνα της Τετάρτης».

Βριλησσίων 17:45, ΕΣΝ Βριλησσίων- Αερωπός Έδεσσας
Ολοταχώς προς την επιστροφή του προς τη Handball Premier οδεύει ο πρωτοπόρος και αήττητος (8/8) του Νοτίου Ομίλου της Α2 Ανδρών ΕΣΝ Βριλησσίων, ο οποίος θα υποδεχθεί τον Αερωπό Έδεσσας που παλεύει για την παραμονή στη Handball Premier, έχοντας 3 πόντους στην 11η θέση. Το παιχνίδι δικαίως χαρακτηρίζεται ντέρμπι αφού οι γηπεδούχοι διανύουν εξαιρετική σεζόν και είναι σε θέση να είναι ανταγωνιστικοί απέναντι στον Αερωπό που μπορεί να βρίσκεται στην ανώτερη κατηγορία, αλλά σίγουρα δεν εμπνέει εμπιστοσύνη.

Νάουσας 18:00, Ζαφειράκης Νάουσας- ΠΑΟΚ
Ενάμιση περίπου μήνα έπειτα το μεταξύ τους παιχνίδι για το πρωτάθλημα Ζαφειράκης και ΠΑΟΚ θα αναμετρηθούν ξανά στη Νάουσα αυτή τη φορά για το Κύπελλο. Τότε οι γηπεδούχοι είχαν πάρει μία τεράστια νίκη, η οποία είχε προκαλέσει σοκ στο «Δικέφαλο» και δρομολογήθηκαν εξελίξεις που οδήγησαν στην αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας. Τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά, ο ΠΑΟΚ σαφέστατα έχει βρει καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό, έχει καλύτερη ψυχολογία και επίσης το Κύπελλο είναι μια ευκαιρία να πρωταγωνιστήσει στη σεζόν, αφού στο πρωτάθλημα έχει χάσει αρκετούς βαθμούς και ο ανταγωνισμός για την 4αδα των πλέιοφ είναι αρκετά ισχυρός.
Από την άλλη πλευρά ο Ζαφειράκης διανύει καταπληκτική σεζόν με 6 νίκες σε 11 αγώνες, με απολογισμό 4-2 εντός έδρας και μόνο εύκολος αντίπαλος δεν αναμένεται να είναι.
Δημήτρης Παπαγεωργίου (αθλητής ΠΑΟΚ): «Μπροστά μας έχουμε το τελευταίο παιχνίδι για το 2023 και ένα από τα σημαντικότερα της σεζόν μέχρι τώρα. Απέναντί μας έχουμε μία πολύ καλά δουλεμένη και οργανωμένη ομάδα, η οποία μάλιστα μας έχει κερδίσει φέτος στο πρωτάθλημα. Αυτό είναι κάτι το οποίο μας πεισμώνει ακόμα παραπάνω και στο μυαλό μας δεν υπάρχει τίποτα άλλο παρά η πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου».

Πανελληνίου 18:00, Πανελλήνιος ΓΣ- Διομήδης Άργους
Οι δύο ομάδες δεν διανύουν και την καλύτερη τους περίοδο. Ο Πανελλήνιος έχασε δύο κομβικά παιχνίδια εντός έδρας από Κιλκίς και Ζαφειράκη Νάουσας που δυσκόλεψαν την υπόθεση της παραμονής, ενώ ο Διομήδης υπέστη εντός έδρας ήττα από τη Δράμα, την 4η συνεχόμενη, η οποία τον έριξε στην 7η θέση.
Θεωρητικά οι φιλοξενούμενοι είναι πιο ποιοτική ομάδα και έχουν τον πρώτο λόγο για την πρόκριση.

ΧΑΝΘ 20:00, ΧΑΝΘ- ΓΑΣ Κιλκίς
Μεγάλο τοπικό ντέρμπι στη Θεσσαλονίκη ανάμεσα στη ΧΑΝΘ και το Κιλκίς. Οι δύο ομάδες είναι γνώριμες αφού έχουν βρεθεί αντιμέτωπες ουκ ο λίγες φορές τα τελευταία χρόνια διεκδικώντας τις περισσότερες φορές την άνοδο στη Handball Premier. Φέτος οι φιλοξενούμενοι είναι αυτοί που έχουν την εμπειρία της μεγάλης κατηγορίας και τουλάχιστον στα… χαρτιά έχουν το προβάδισμα για την πρόκριση. Από την άλλη βέβαια η ΧΑΝΘ είναι δυνατή στην έδρα της και παρότι έχει υποστεί ήδη δύο ήττες στον Βόρειο Όμιλο της Α2 Ανδρών, εντούτοις παραμένει φαβορί για την άνοδο στη Handball Premier.

ΟΑΚΑ 21:00, ΑΕ Χαλανδρίου- Ιωνικός Αffidea –κεκλεισμένων των θυρών-
Στο τελευταίο χρονικά της ημέρας, ο 4ος της βαθμολογίας στο Νότιο Όμιλο της Α2 Ανδρών ΑΕ Χαλανδρίου θα φιλοξενήσει τον 9ο της Handball Premier Ιωνικό. Οι γηπεδούχοι είναι σκληροτράχηλοι και διαθέτουν παίκτες με εμπειρία από τη μεγάλη κατηγορία, αλλά ο Ιωνικός έχει ξεκάθαρα περισσότερες επιλογές, ώστε να εξαρτάται από αυτόν η έκβαση του αγώνα.



e-genius.gr ...intelligent web software