Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

H συνέντευξη Τύπου του F4 του Κυπέλλου Ανδρών Λουξ

| Κύπελλο Ανδρών

 Στον πανέμορφο πολυχώρο «Φουγάρο» πραγματοποιήθηκε η επίσημη συνέντευξη Τύπου του 19ου Final Four του Κυπέλλου Ανδρών Λουξ.
Παρόντες ήταν εκπρόσωποι της διοργανώτριας αρχής, ο Γενικός Γραμματέας της ΟΧΕ Αναστάσιος Χειβιδόπουλος, ο Πρόεδρος της ΔΕΠ/ΟΧΕ Ανδρέας Μούκιος, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος και φυσικά οι προπονητές και οι αθλητές των τεσσάρων φιναλίστ.

Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν

Αναστάσιος Χειβιδόπουλος (Γενικός Γραμματέας ΟΧΕ):
«Ένα ακόμα Final Four ξεκινάει και είναι μεγάλη χαρά και τιμή για την ομοσπονδία και για μένα ιδιαίτερα που αυτή η διοργάνωση φιλοξενείται στην Αργολίδα, που είναι μια φιλόξενη γωνιά για το άθλημά μας με πολλές διακρίσεις και επιτυχίες. Το Ναύπλιο είναι η έδρα της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Χάντμπολ. Το ΔΑΚ Αγίας Τριάδας ανακατασκευάστηκε με χρήματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και πριν λίγες εβδομάδας φιλοξένησε το 16ο Μεσογειακό Πρωτάθλημα Γυναικών. Στο Final Four συμμετέχουν τέσσερις ιστορικές ομάδες πλέον του χάντμπολ που τα τελευταία χρόνια δίνουν ψυχή για το άθλημα μας και έχουν κάνει μεγάλες επενδύσεις. Θέλω να ευχηθώ υγεία σε όλους τους αθλητές και είμαι σίγουρος ότι όλοι θα χαρούν την παρουσία τους εδώ. Θέλω να ευχαριστώ θερμά το Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο που στηρίζει το χάντμπολ, τον Ανδρέα Μούκιο και όλους τους συνεργάτες μου στην ομοσπονδία που έχουν δουλέψει για να διεξαχθεί μία άρτια διοργάνωση. Ευχαριστούμε θερμά τη Λούξ για την υποστήριξη στη διοργάνωση και γενικά στο άθλημα, αλλά και το Φουγάρο που μας φιλοξενεί.
Κλείνοντας θέλω να μιλήσω για την μεγάλη επιτυχία της Εθνικής Ανδρών και την πρόκριση της στο ΕURO 2024. Για μένα είναι μεγάλη συγκίνηση γιατί οι προπονητές των τεσσάρων ομάδων ήταν αθλητές της Εθνικής ομάδας στην 6η θέση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, σε μία διοργάνωση που είχα την τιμή να είμαι αρχηγός αποστολής της ελληνικής ομάδας».

Δημήτρης Κωστούρος (Δήμαρχος Ναυπλιέων):
«Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε τις ομάδες που θα αγωνιστούν στο Final Four και εύχομαι σε όλους καλή επιτυχία. Είναι ένα ακόμα μεγάλο αθλητικό γεγονός στην πόλη μας, στο Δήμο μας. Είναι πλέον γνωστό ότι το Ναύπλιο είναι ένας αθλητικός προορισμός το έχει δείξει και το δείχνει κάθε χρόνο. Ειδικότερα το χάντμπολ που στην περιοχή μας είναι πολύ διαδεδομένο με ναυαρχίδα τον Διομήδη Άργους. Η Περιφέρεια έχει τεράστια περιθώρια ανάπτυξης και αξίζουν συγχαρητήρια στην Ομοσπονδία για αυτή την αποκέντρωση που κάνει. Συγχαρητήρια στον Πρόεδρο Κώστα Γκαντή, στον Γενικό Γραμματέα Τάσο Χειβιδόπουλο και στον Πρόεδρο της ΔΕΠ Ανδρέα Μούκιο που είναι μαζί μας όλες αυτές τις ημέρες και σε όλους τους ανθρώπους της ομοσπονδίας που είναι εδώ. Επίσης θέλω να συγχαρώ τους συνεργάτες μου που έχουν δώσει τον καλύτερο τους εαυτό, την Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας που φροντίζει, προβλέπει και προνοεί για να έχουμε τρεις αγώνες υψηλού επιπέδου με ασφάλεια».

Ανδρέας Μούκιος (Πρόεδρος ΔΕΠ/ΟΧΕ):
«Ως ΟΧΕ και εγώ προσωπικά θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Δήμαρχο και όλους όσοι βοήθησαν από την πρώτη στιγμή και ήταν δίπλα μας σε ότι χρειαστήκαμε. Την Πρόεδρο του ΔΟΠΠΑΤ Μαρία Ράλλη, τον Σταύρο Λαμπρούση και την Μένια Βενετσάνου. Στον 1ο ημιτελικό θα αγωνιστούν δύο ιστορικές ομάδες του αθλήματος ο Διομήδης Άργους και ο ΑΣΕ Δούκα, ενώ στον 2ο ημιτελικό συμμετέχουν δύο τεράστια σωματεία ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ που πρωταγωνιστούν σε όλα τα αθλήματα. Πιστεύω θα έχουμε τρία ανταγωνιστικά παιχνίδια και στο τέλος να πανηγυρίσει όλο το άθλημα μας γιατί είναι σημαντικό το χάντμπολ να βγει κερδισμένο από τη διοργάνωση. Και εγώ από την πλευρά μου θέλω να ευχαριστήσω τη Λουξ για τη στήριξη και τη διοίκηση του Φουγάρου για τη φιλοξενία».

1ος ημιτελικός Διομήδης Άργους- ΑΣΕ Δούκα
Γιώργος Ζαραβίνας (Προπονητής Διομήδης):
«Είμαστε χαρούμενοι που παίρνουμε μέρος στο Final Four. Η χρονιά μας κλείνει με μια γιορτή του αθλήματος και θα παίξουμε ένα μεγάλο ημιτελικό για τον οποίο είμαστε έτοιμοι. Θα προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Δεν υπάρχουν φαβορί».

Γιώργος Χαλκίδης (Προπονητής ΑΣΕ Δούκα):
«Είναι μεγάλη χαρά που βρισκόμαστε σε αυτή τη γιορτή. Η πρόκριση για εμάς ήρθε μετά από δύο μεγάλες νίκες απέναντι σε δύο ιστορικά σωματεία τον Ιωνικό και τον ΠΑΟΚ. Εύχομαι μέσα σε αθλητικά πλαίσια να κερδίσει ο καλύτερος και να προκριθεί στον τελικό».

Γρηγόρης Τζίμπουλας (Αριστερός εξτρέμ Διομήδη):
«Να ευχαριστήσω τον Δήμο και να πω ότι είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε στο Final Four. Είναι μια διοργάνωση υψηλών απαιτήσεων και με ανταγωνιστικές ομάδες. Ο Δούκας είναι πολύ καλή ομάδα, ανταγωνιστική. Είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι και εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες, χωρίς τραυματισμούς».

Δημήτρης Τζηράς (Δεξιός εξτρέμ Δούκα):
«Είμαι χαρούμενος που βρισκόμαστε στο Final Four. Έχουμε ματώσει για να φτάσουμε εδώ και δεν έχουμε έρθει απλά για τη συμμετοχή. Θα είναι ένα ντέρμπι με τον Διομήδη και ελπίζω να προκριθούμε εμείς στον τελικό. Όλοι οι αθλητές περιμένουν αυτά τα ματς. Η ομάδα μου αποτελείται από μικρούς παίκτες και θέλω να το ευχαριστηθούν. Eλπίζω να γίνουν ωραία ματς».

2ος ημιτελικός: Ολυμπιακός ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή- ΑΕΚ

Νίκος Γραμματικός (Προπονητής Ολυμπιακού):
«Θα ήθελα αρχικά να πω συγχαρητήρια και δημόσια στην Εθνική για την μεγάλη πρόκριση, στον προπονητή τον Γιώργο (Ζαραβίνα), στους αθλητές και έχουμε εδώ τον Πέτρο (Κανδύλα) και τον Δημήτρη (Τζηρά) και φυσικά στην Ομοσπονδία. Είναι μια σημαντική πρόκριση που μας δίνει τη δυνατότητα να ανέβουμε σε ένα άλλο επίπεδο. Εύχομαι τον επόμενο Ιανουάριο να πάνε όλα καλά και όλοι από την κερκίδα να πανηγυρίζουμε. Όσον αφορά για τον ημιτελικό έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι, είναι ένα ντέρμπι. Όλες οι ομάδες έχουμε 25% πιθανότητες για το κύπελλο».

Αλέξης Αλβανός (Προπονητής ΑΕΚ):
«Με τη σειρά μου να δώσω συγχαρητήρια στην Εθνική μας ομάδα για αυτή τη μεγάλη πρόκριση που είχε ανάγκη το άθλημα μας. Νιώθω συγκινημένος που βρίσκομαι με άλλους προπονητές εδώ που συνυπήρχαμε σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο και φέραμε επιτυχίες στην Εθνική μας. Είναι χαρά να προχωράει ο καθένας στο δικό του σωματείο και αυτό είναι ένα μήνυμα ενότητας, το άθλημα πρέπει να μείνει ενωμένο για να βοηθήσουμε ακόμα περισσότερο την Εθνική.
Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι και το ματς με τον Ολυμπιακό θεωρώ πως κάθε ομάδα έχει τις δυνατότητες της και τα ποσοστά της. Συμφωνώ ότι όλοι έχουν από 25% και δεν υπάρχουν φαβορί. Τα Final Four πάντα κρύβουν κινδύνους, αλλά εμείς είμαστε καλά προετοιμασμένοι. Ευχή μου είναι να τελειώσει η διοργάνωση χωρίς τραυματισμούς».

Πέτρος Κανδύλας (αρχηγός Ολυμπιακού):
«Να ευχαριστήσω όλους για τα καλά λόγια και τα συγχαρητήρια για την πρόκριση της Εθνικής. Για εμάς τους αθλητές ήταν μεγάλη χαρά αυτή η πρόκριση μετά από τόσα χρόνια προσπάθειας. Θεωρώ ότι είναι η αρχή για ανεβάσουμε ακόμη πιο ψηλά το άθλημα. Και οι δύο ημιτελικοί είναι ισοδύναμοι.
Η ΑΕΚ είναι μια πολύ καλή ομάδα και είναι αρκετά ενισχυμένη σε καίριες θέσεις και άμυνα της είναι πολύ καλύτερη από πέρσι.
Εμείς προετοιμαστήκαμε κατάλληλα και προσπαθήσαμε να βάλουμε 2-3 καινούργια πράγματα στο παιχνίδι μας που σε αυτά τα ματς μπορεί να κάνουν τη διαφορά. Εύχομαι ένα καλό Final Four και να κερδίσει ο καλύτερος».

Στίπε Μαντάλινιτς (αριστερός ίντερ ΑΕΚ):
«Να πω αρχικά συγχαρητήρια στην Εθνική Ελλάδος, είναι μια μεγάλη επιτυχία για το ελληνικό χάντμπολ. Όσον αφορά στη διοργάνωση είμαστε σε όμορφη πόλη. Οι ομάδες έχουν ίσες πιθανότητες να κατακτήσουν το τρόπαιο. Εύχομαι να γίνει μια σωστή και δίκαιη διοργάνωση και να κερδίσει ο καλύτερος».

 



e-genius.gr ...intelligent web software