Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

Κύπελλο Ανδρών (προημιτελικά)

| Κύπελλο Ανδρών

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

Κραχτίδη 17:00, Bianco Monte Δράμα- Ολυμπιακός ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή
(Πατιός- Τσιάνας, Παρτεμιάν)

Mετάδοση: https://www.youtube.com/watch?v=m-qMhRPCT-g
Για μία θέση στο Final- 4 του Κυπέλλου Ανδρών θα παίξουν αύριο Δράμα και Ολυμπιακός. Οι δύο ομάδες προέρχονται από κακές εμφανίσεις, η Δράμα έχασε 30-19 από τον Ιωνικό και οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν οριακά (23-22) τον Αερωπό.
Η Δράμα θα παίξει χωρίς τους Τουγκελίδη, Καβάζη και Δεμερτζίδη, ενώ αμφίβολος είναι ο Αχιλλέας Τόσκας που έχει μικρές ενοχλήσεις στη μέση. 

Δηλώσεις
Σάκης Βαλαβάνης (τεχνικός Δράμας): «Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας για να συνεχίζουμε να πιστεύουμε στο όνειρο. Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είναι δύσκολο, γνωρίζουμε πολύ καλά τον αντίπαλο καθώς τον έχουμε αντιμετωπίσει ξανά στην έδρα μας για το πρωτάθλημα. Σίγουρα θέλουμε όσο γίνεται να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί ώστε να βάλουμε δύσκολα στον Ολυμπιακό και γιατί όχι να περάσουμε και στην επόμενη φάση. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας ώστε να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε και να μας βοηθήσει να πετύχουμε τον στόχο της πρόκρισης στο Final 4 και από εκεί και πέρα πιστεύω πως όλα είναι ανοιχτά».

Γαρύφαλλος Μπάγιος (δεξιός εξτρέμ Ολυμπιακού): «Την Τετάρτη, έχουμε ένα πολύ σημαντικό ματς κόντρα στη Δράμα, όπου κρίνεται η πρόκριση στην τετράδα του Κυπέλλου. Θέλουμε να δείξουμε από το πρώτο λεπτό την μαχητικότητα και την υπέροχη μας σαν ομάδα και να διαγράψουμε τη κακή εμφάνιση στον προηγούμενο αγώνα. Η Δράμα είναι μια ανταγωνιστική ομάδα και είμαι σίγουρος, ότι θα παλέψει για ό,τι καλύτερο μπορεί στην έδρα της, αλλά θεωρώ, πως το αποτέλεσμα εξαρτάται από τη δική μας εικόνα».

Σπίτι του Χάντμπολ 18:00, ΠΑΟΚ- ΑΣΕ Δούκα
(Τζαφερόπουλος- Μπέτμαν, Μιχαηλίδης)
Μετάδοση: https://www.youtube.com/watch?v=1E42RyvYXJ4

Στο κλειστό της Μίκρας, ο ΠΑΟΚ θα υποδεχτεί τον ΑΣΕ Δούκα. Οι δύο ομάδες, γνωρίζονται πολύ καλά φέτος μιας και έχουν βρεθεί ήδη δύο φορές αντιμέτωπες στο πρωτάθλημα της Handball Premier με το «Δικέφαλο» του Βορρά να μετράει ισάριθμες νίκες. Ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την έδρα του και να πάρει τη νίκη – πρόκριση κόντρα σε μια νεανική και άκρως ανταγωνιστική ομάδα που μάχεται και αυτή για μια θέση στα ημιτελικά.

Δηλώσεις
Χρύσανθος Τσαναξίδης (παίκτης ΠΑΟΚ): «Ο αγώνας της Τετάρτης είναι πολύ σημαντικός για εμάς γιατί θα μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στον πρώτο σημαντικό στόχο που έχουμε θέση για τη φετινή σεζόν. Αντιμετωπίζουμε τον Δούκα, μια πολύ νεανική και ανταγωνιστική ομάδα και θέλουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών μας και να πάρουμε την πρόκριση στο Final Four του Κυπέλλου Ελλάδος».

Δημήτρης Παναγιώτου (παίκτης Δούκα): «Έπειτα από τη σπουδαία νίκη κόντρα στην Πυλαία, καλούμαστε, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, να δώσουμε έναν ακόμα δύσκολο αγώνα, για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, κόντρα στον ΠΑΟΚ. Η ομάδα μας είναι κατάλληλα προετοιμασμένη, σωματικά αλλά και πνευματικά, για να μπορέσει να φτάσει στον στόχο της νίκης. Θεωρώ ότι τα δύο προηγούμενα αποτελέσματα κόντρα στον ΠΑΟΚ, για το πρωτάθλημα, δεν ήταν αντιπροσωπευτικά. Η ομάδα μας, την Τετάρτη, θα παραταχθεί σχεδόν πλήρης, έχει βελτιωθεί αγωνιστικά και πιστεύω ότι έχοντας την κατάλληλη συγκέντρωση θα μπορέσουμε να πάρουμε την πρόκριση».

ΟΑΚΑ 18:00, ΑΕΚ- ΑΕΣΧ Πυλαίας
(Τόλιος- Μερτινιάν, Μίγκας)
Mετάδοση: https://www.youtube.com/@AEKAthleticClub

Στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ θα φιλοξενήσει την Πυλαία στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ανδρών. Η Ένωση έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση με τις δύο ομάδες να έχουν φέτος εντελώς διαφορετικούς στόχους. Η Πυλαία θα προσπαθήσει να κάνει την έκπληξη, όπως στον περσινό τελικό στην Κοζάνη, όπου σόκαρε τόσο την ΑΕΚ, όσο και όλο τον ελληνικό αθλητισμό, κατακτώντας το Κύπελλο.

Ο δεξιός εξτρέμ της ΑΕΚ Νεμάνια Ζίβκοβιτς δήλωσε: «Πιστεύω πως η Πυλαία είναι ένας καλός αντίπαλος και πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι την Τετάρτη για να νικήσουμε. Οι αντίπαλοι έχουν υψηλό κίνητρο, όπως και κάθε ομάδα που παίζει απέναντι στην ΑΕΚ, γιατί είμαστε ένας τεράστιος σύλλογος. Πάμε για τη νίκη και το Final 4».



e-genius.gr ...intelligent web software