Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

Κύπελλο Ανδρών (φάση των 16)

| Κύπελλο Ανδρών

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022

Ηλιούπολης 15:00, Ολυμπιακός ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή- Ζαφειράκης Νάουσας
(Μερτινιάν- Μπράμου, Ανταλής)
Mετάδοση: https://www.youtube.com/watch?v=PgmDI-cs28w

Στην Ηλιούπολη ο Ολυμπιακός παρουσιάζεται ως το μεγάλο φαβορί της πρόκρισης κόντρα στον Ζαφειράκη Νάουσας.
Οι «ερυθρόλευκοι» προέρχονται από 11 σερί νίκες στο πρωτάθλημα και ειδικότερα αυτή απέναντι στην ΑΕΚ τους έχει δώσει και άλλον αέρα. Απέναντι στον Δούκα δυσκολεύτηκαν, αλλά στο φινάλε επιστράτευσαν την ποιότητα τους και νίκησαν.
Η ομάδα της Νάουσας είναι πολύ μαχητική και μετά τη νίκη επί του Αερωπού Έδεσσας, θα κάνει σίγουρα χαρούμενες γιορτές, αφού έκανε ένα βήμα ακόμα στην υπόθεση της παραμονής.

Σπίτι του Χάντμπολ 16:30, ΠΑΟΚ- ΕΣΝ Βριλησσίων
(Γράψας- Κυριακού, Κατσίκης)
Mετάδοση: https://www.youtube.com/watch?v=-pxdAoXbTgU

Στη Θεσσαλονίκη ο ΠΑΟΚ θα υποδεχτεί τα Βριλήσσια, έχοντας τον τίτλο του φαβορί. Ο «Δικέφαλος» του Βορρά άντεξε στην πίεση της Δράμας, φεύγοντας με ένα μεγάλο διπλό και διατηρήθηκε στην 3η θέση. Τα Βριλήσσια πήραν ένα ακόμα παλικαρίσιο βαθμό, αυτή τη φορά στην έδρα του Ιωνικού Affidea, που μπορεί να φανεί υπερπολύτιμος στη μάχη της παραμονής.
Οι φιλοξενούμενοι θα παραταχθούν με πολλές απουσίες, αφού θα λείψουν οι Πέρρος, Βαμβακάς, Τσικογιάννοπουλος, Χάλαρης και Μ. Στάθης.

Δηλώσεις
Γιώργος Ελευθεριάδης (περιφερειακός ΠΑΟΚ): «Την Τετάρτη αντιμετωπίζουμε την ομάδα των Βριλησσίων με την οποία αναμετρηθήκαμε και πριν λίγο καιρό. Είναι μια επικίνδυνη ομάδα που μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά γι’ αυτό και πρέπει να είμαστε από το πρώτο λεπτό συγκεντρωμένοι και να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας από την αρχή για να φτάσουμε στη νίκη που θα μας οδηγήσει στην επόμενη φαση. Θα είναι ένας δυνατός αγώνας και θέλουμε τη νίκη ώστε να κλείσουμε θετικά την χρόνια αυτή».

Θάνος Τούτσης (τεχνικός Βριλησσίων): «Είναι ένα ματς νοκ- άουτ. Ο ΠΑΟΚ έχει τον πρώτο λόγο, είναι ποιοτική ομάδα και παίζει στην έδρα μας. Εμείς θα κάνουμε την δική μας προσπάθεια, έχοντας ως στόχο να είμαστε ανταγωνιστικοί και κοντά στο σκορ μέχρι το τέλος».

Κέρκυρας 17:30, Φαίακας Κέρκυρας- ΑΕΚ
(Πήτας- Αγγελίδης, Αμοιρίδης)

Παιχνίδι- γιορτή στην Κέρκυρα για το Φαίακα που φιλοξενεί την ΑΕΚ σε ένα ματς με αύρα Handball Premier, αφού οι γηπεδούχοι προπορεύονται στον Βόρειο όμιλο της Α2 Ανδρών και θέλουν να επιστρέψουν στη μεγάλη κατηγορία. Η Ένωση σαφέστατα είναι το φαβορί και θέλει να κλείσει τη χρονιά με χαμόγελα, πριν ανασυνταχθεί ενόψει της δύσκολης συνέχεια που θα κρίνει τα πάντα στις εγχώριες διοργανώσεις.

Δηλώσεις
Άγγελος Tσίλης (αριστερός εξτρέμ Φαίακα): «Θα κοιτάξουμε να απολαύσουμε το ματς. Ξέρουμε ότι μεγάλο φαβορί είναι η ΑΕΚ. Εμείς κάνουμε την προσπάθεια μας φέτος με κύριο στόχο να ανέβουμε ξανά στην Handball Premier, έχοντας κατά βάση Κερκυραίους αθλητές. Θέλουμε η ομάδα να δουλέψει στα τμήματα υποδομής, ώστε να υπάρχει και συνέχεια».

Κώστας Κοτσιώνης (περιφερειακός ΑΕΚ): «Μετά από μια δύσκολη σειρά αγώνων οφείλουμε να δείξουμε συγκέντρωση και να παρουσιαστούμε έτσι όπως αρμόζει για τον τελευταίο αγώνα του 2022 απέναντι στην ομάδα της Κέρκυρας. Εύχομαι σε όλους Καλές γιορτές με υγεία».

Μάνος Λοιζος 17:30, Άρης Νικαίας- ΓΑΣ Κιλκίς
(Καρυδάκης- Γιακαλής, Τσάκωνας)

Άκρως ενδιαφέρον ματς θα διεξαχθεί στη Νίκαια, όπου θα αναμετρηθούν Άρης και ΓΑΣ Κιλκίς, δηλαδή οι δύο δεύτεροι των ομίλων της Α2 Ανδρών. Οι δύο ομάδες από τις σταθερές δυνάμεις του ελληνικού χάντμπολ θα διεκδικήσουν την πρόκριση στα προημιτελικά με τον νικητή να έχει σίγουρα εντός έδρας το επόμενο παιχνίδι του, βάσει της προκήρυξης.

Δηλώσεις
Βασίλης Παμπορίδης (τεχνικός ΓΑΣ Κιλκίς): «Είμαστε δύο ιστορικές ομάδες που διεκδικούμε την άνοδο στη Handball Premier. Θα είναι ένα δύσκολο ματς, η ομάδα μας κατεβαίνει πλήρης με στόχο την πρόκριση. Παραδοσιακά ο ΓΑΣ Κιλκίς είναι ομάδα που έχει καλή παρουσία στο Κύπελλο, γιατί όχι να μην προχωρήσουμε, έχοντας μία βατή κλήρωση στους «8» ή και μία κλήρωση με μία μεγάλη ομάδα για να απολαύσει ο κόσμος του Κιλκίς ένα παιχνίδι όπως παλιά».

Κραχτίδης 18:00, Bianco Monte Δράμα- Αερωπός Έδεσσας ManDynamic
(Πατιός- Τσιάνας, Μεϊμαρίδης)
Μετάδοση: https://www.youtube.com/watch?v=WMiox7yk6I8

Άλλο ένα αμφίρροπο ζευγάρι θα αναμετρηθεί με στόχο τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ανδρών.
Η Δράμα θα υποδεχθεί τον Αερωπό Έδεσσας με τις δύο ομάδες να βρίσκονται κοντά, τόσο αγωνιστικά, όσο και βαθμολογικά, αφού ισοβαθμούν στους 12 πόντους στην 5η θέση.
Προέρχονται από ήττες, η Δράμα στην έδρα της από τον ΠΑΟΚ, παρότι πάλεψε για 50 λεπτά, ενώ ο Αερωπός λύγισε εκτός έδρας από τον Ζαφειράκη Νάουσας.
Οι φιλοξενούμενοι θα παραταχθούν με πολλά προβλήματα, αφού νοκ- άουτ είναι οι Μποκάρεφ, Μαυροδουλάκης και ιδιαίτερα αμφίβολος ο Κράλλης.
Από πλευράς Δράμας τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή του Αδάμ Παπαδόπουλου, ενώ εκτός θα είναι οι μόνιμοι πλέον απόντες Τουνγκελίδης και Καβάζης. 

Δηλώσεις

Σάκης Βαλαβάνης (προπονητής Δράμας): « Είναι μια πρόκληση για εμάς η πρόκριση στην επόμενη φάση. Ο Αερωπός μας... πλήγωσε στο πρωτάθλημα και το ματς δεν θα είναι εύκολο. Θα δώσουμε το 100% για να περάσουμε, πιστεύω στις δυνατότητες των αθλητών μου»

Κώστας Τούτσης (τεχνικός Αερωπού): «Είναι ένα ματς Κυπέλλου, μας ενδιαφέρει ο θεσμός, θέλουμε να προχωρήσουμε. Παρά τα προβλήματα μας, θα προσπαθήσουμε να προκριθούμε, έχοντας ως οδηγό τη νίκη μας στο πρωτάθλημα. Είναι ένα πλεονέκτημα ότι το έχουμε ξανακάνει, αλλά είναι άλλος ο θεσμός και διαφορετικές οι συνθήκες».

OAKA 18:00, AΣΕ Δούκα- Ιωνικός Affidea
(Χαραλαμπίδης- Ζήσης, Μίγκας)


Στην αίθουσα «Γεώργιος Κασιμάτης» ο ΑΣΕ Δούκα θα υποδεχτεί την τον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος. Ένα παιχνίδι που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον μιας και οι δύο ομάδες μας έχουν συνηθίσει σε… ματσάρες.
Ο γηπεδούχος Δούκας -που ηττήθηκε στις λεπτομέρειες στον Α’ γύρο της Handball Premier από την ομάδα του Γιάννη Αρβανίτη- είναι έτοιμος για να διεκδικήσει το εισιτήριο που θα του «ανοίξει την πόρτα» για τους «8» του θεσμού.
Από την άλλη, ο Ιωνικός Affidea μπορεί να αγωνίζεται μακριά από την έδρα του, ωστόσο, μοναδικός του στόχος είναι η νίκη – πρόκριση στην επόμενη φάση.
Άπαντες και στα δύο στρατόπεδα, γνωρίζουν ότι το παιχνίδι θέλει απόλυτη προσοχή και αγωνιστική πειθαρχία για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Δηλώσεις
Δημήτρης Τζηράς (Παίκτης ΑΣΕ Δούκα): «Ο αγώνας με τον Ιωνικό Ν.Φ. είναι κομβικής σημασίας για εμάς. Το κύπελλο Ελλάδος είναι ένας θεσμός που θέλουμε να προχωρήσουμε. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα για το συγκεκριμένο παιχνίδι και πιστεύω πως εάν παραμείνουμε πιστοί στο πλάνο μας θα είμαστε αυτοί που θα χαμογελάσουν στο τέλος. Είμαστε σε μια διαρκώς ανοδική πορεία το τελευταίο διάστημα και θέλουμε αυτό να επιβραβευθεί με μια πρόκριση στην προημιτελική φάση του κυπέλλου».

Σωτήρης Αϊβαλιώτης (Παίκτης Ιωνικού ΝΦ): «Αισίως ξεκινάει ο θεσμός του Κυπέλλου και για την ομάδα μας βρίσκοντας μας αντιμέτωπους με μια πολύ καλή ομάδα μέσα στην έδρα της. Θα είναι ένα δυναμικό παιχνίδι που θα κριθεί στις λεπτομέρειες και στο ποιος το θέλει περισσότερο. Θέλουμε πολύ να παρουσιάσουμε την καλή μας εικόνα και να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα για να κλείσουμε με θετικό πρόσημο την χρονιά».

 

 

 

 



e-genius.gr ...intelligent web software