Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

H συνέντευξη Τύπου του F4

| Κύπελλο Ανδρών

Οι τοποθετήσεις συνδιοργανωτών και φιναλίστ

Στο ΔΑΚ Λευκόβρυσης Κοζάνης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα η συνέντευξη Τύπου του 18ου παρουσία εκπροσώπων της Ομοσπονδίας, των συνδιοργανωτών και των τεσσάρων φιναλίστ.

Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν:
Ανδρέας Μούκιος (Πρόεδρος ΔΕΠ/ΟΧΕ): «Σας καλωσορίζουμε στο 18ο Final Four, σε μία περιοχή που είναι γενέτειρα για το ελληνικό χάντμπολ. Όλα αυτά τα χρόνια είναι σημαντική η βοήθεια που λαμβάνουμε από τους φορείς, εδώ στη Δυτική Μακεδονία. Θέλω να μεταφέρω τις ευχαριστίες του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και στο Δήμο Κοζάνης γι’ αυτή τη συνδιοργάνωση. Το Final Four θα διεξαχθεί σε ένα πανέμορφο γήπεδο, ευρωπαϊκών προδιαγραφών που και στο παρελθόν έχει φιλοξενήσει μεγάλες διοργανώσεις. Όπως έχει γίνει γνωστό η συγκεκριμένη διοργάνωση χαρακτηρίστηκε ως «ειδικού χειρισμού». Κάθε σωματείο έχει λάβει δέκα ονομαστικές προσκλήσεις, ενώ ακόμη 700 προσκλήσεις διατίθενται σε αθλητές των ακαδημιών από τη Δυτική Μακεδονία, σε τοπικούς φορείς, σε χορηγούς και σε ανθρώπους του αθλήματος. Οι προσκλήσεις είναι ονομαστικές θα γίνεται έλεγχος ταυτοπροσωπίας μαζί με τα απαραίτητα πιστοποιητικά σχετικά με τον covid-19. Είναι ξεκάθαρο ότι για όσους δεν θα διαθέτουν πρόσκληση δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στο γήπεδο. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους, να διαφημιστεί το άθλημα και η εικόνα του ελληνικού χάντμπολ να γίνεται όλο και καλύτερη».

Γιώργος Κασαπίδης (Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας): «Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά. Εύχομαι το πνεύμα το εορταστικό που υπήρξε φέτος, μετά απ’ οσα περάσαμε τα προηγούμενα χρόνια εξαιτίας της πανδημίας να έχει συνέχεια και στο γήπεδο της Λευκόβρυσης με το Final Four του Κυπέλλου Ελλάδος να εξελίσσεται σε μία γιορτή. Είναι μια ευκαιρία να έρθουν όλοι πιο κοντά στο ευ αγωνίζεσθαι και στο αθλητικό ιδεώδες. Καλωσορίζουμε τις ομάδες, είναι τιμή για την περιοχή μας η φιλοξενία αυτή της διοργάνωσης, που παρουσιάζει ένα αθλητικό ενδιαφέρουν που ξεπερνά τα σύνορα τις χώρας μας. Το Final Four θα διεξαχθεί σε ένα γήπεδο – στολίδι και είμαστε ευχαριστημένοι να φιλοξενούμε εδώ τέτοιες διοργανώσεις. Το χάντμπολ έχει βαθιές ρίζες στη Δυτική Μακεδονία και κάθε σημαντική διοργάνωση που γίνεται εδώ δίνει χαρά στην τοπική κοινωνία και στους ανθρώπους του αθλήματος. Υπάρχει η τεχνογνωσία, υπάρχει η συνεργασία μεταξύ των φορέων, εκτιμώ ότι οι αγώνες θα στεφθούν από επιτυχία, ευχόμαστε να κερδίσει το χάντμπολ και να απολαύσουν οι θεατές και οι τηλεθεατές υπέροχους αγώνες»

Ζήσης Μάρας (Πρόεδρος Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας Δήμου Κοζάνης) «Χαιρόμαστε που φιλοξενούμε το Final Four του Κυπέλλου στην πόλη μας. Το χάντμπολ έχει μια παράδοση για την πόλη της Κοζάνης, τόσο ιστορικά με τα σωματεία που καλλιεργούν το άθλημα, όσο και με τις διοργανώσεις που έχουμε φιλοξενήσει τα προηγούμενα χρόνια. Είμαστε πάντα έτοιμοι να φιλοξενήσουμε αγώνες υψηλού επιπέδου. Θα δούμε τέσσερις σπουδαίες ομάδες, ευχόμαστε υγεία στους αθλητές και να κερδίσει ο καλύτερος. Εμείς πάντα θα έχουμε ανοιχτές τις πόρτες και με αγαστή συνεργασία θα χαιρόμαστε να φιλοξενούμε το ελληνικό χάντμπολ».

Οι προπονητές των τεσσάρων φιναλίστ
Χαράλαμπος Ανανιάδης (προπονητής ΑΕΣΧ Πυλαίας): «Συγχαρητήρια σε όλους τους αρμόδιους για τη διοργάνωση. Είμαστε ενθουσιασμένοι που βρισκόμαστε εδώ, η συμμετοχή στο Final Four αποτελεί ήδη μια επιτυχία. Είμαστε η ομάδες με το μικρότερο μπάτζετ και αυτό συνεπάγεται ότι είμαστε το μεγάλο αουτσάιντερ, ωστόσο θα δώσουμε τα πάντα αρχικά για να βρεθούμε στον τελικό. Εμείς έχουμε καλή διάθεση, έχουμε καλό κλίμα, είμαστε οικογένεια και αυτό είναι το μεγάλο μας όπλο για το αυριανό παιχνίδι. Ακόμη και με τις απουσίες του, στον ημιτελικό ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί. Εμείς μόνο να κερδίσουμε έχουμε από αυτή τη συμμετοχή και θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις».

Παναγιώτης Γούσιος (προπονητής ΠΑΟΚ): «Eίναι χαρά μας που βρισκόμαστε εδώ και φέτος. Εύχομαι να γίνει μια πολύ καλή διοργάνωση, να είναι πρωταγωνιστές οι αθλητές και να χαρεί τους αγώνες ο φίλαθλος κόσμος. Εμείς ερχόμαστε εδώ μετά από μία δύσκολη διαδρομή με εκτός έδρας προκρίσεις σε Άργος και Έδεσσα. Έχουμε προσαρμόσει το παιχνίδι μας στις απουσίες που έχουμε εξαιτίας των τραυματισμών, δουλέψαμε στην τακτική και στη φυσική κατάσταση όλο αυτό το διάστημα και θα τα δώσουμε όλα για να φτάσουμε στον τελικό και να διεκδικήσουμε το τρόπαιο».

Δημήτρης Δημητρούλιας (προπονητές ΑΕΚ): «Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και στις τέσσερις ομάδες που δίκαια βρίσκονται εδώ. Νιώθω ωραία που βρίσκομαι ανάμεσα σε προπονητές με τους οποίους στο παρελθόν έχουμε συνεργαστεί και ανήκουν στη νέα γενιά του αθλήματος. Από την πλευρά μας, μετά από μία βαριά περίοδο, έχουμε ξεκουραστεί, έχουμε το καθαρό μυαλό και την ενέργεια για το θεσμό, δουλεύουμε τις λεπτομέρειες και πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι να αποδώσουμε 100%. Στόχος μας είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου. Έχουμε δίψα για τους τίτλους που έρχονται και αισθάνομαι ότι η ομάδα μου είναι πολύ καλά».

Γιώργος Καρασαββίδης (προπονητής ΟΣΦΠ): «Συγχαρητήρια και στις τρεις διεκδικήτριες ομάδες για τη σεζόν τους, για κάθε μία είναι επιτυχημένη σεζόν για διαφορετικούς λόγους. Η συνεχής βελτίωση όλων των ομάδων, τα τελευταία χρόνια, φέρνει και καλύτερα αποτελέσματα για την Εθνική μας ομάδα, όπως βλέπουμε. Εμείς είμαστε ενθουσιασμένοι που είμαστε εδώ. Το καλοκαίρι στήσαμε την ομάδα σχεδόν από την αρχή. Νομίζω ότι έχουμε τις πιθανότητές μας, παίζουμε με το μεγάλο φαβορί την ΑΕΚ, μια ομάδα που είναι μαζί τρία χρόνια. Πιστεύω ότι η ομάδα μου είναι πολύ καλά, έχουμε τις προσωπικότητες, αλλά και το δέσιμο που χρειάζεται για να κυνηγήσουμε το στόχο μας απέναντι σε μία ομάδα που παίζει πολύ καλό χάντμπολ».

Οι αθλητές των τεσσάρων φιναλίστ
Γιάννης Αλατσατιανός (αθλητής ΑΕΣΧ Πυλαίας): «Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη συμμετοχή μας, περιμένουμε με ανυπομονησία το Final Four Ερχόμαστε με καλή ψυχολογία για να διεκδικήσουμε την πρόκριση στον τελικό, που φέτος δίνει και ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, που το θέλουμε πολύ. Γνωρίζουμε τον ΠΑΟΚ, είμαστε αουτσάιντερ και από άποψης μπάτζετ και από πλευράς πορείας στο πρωτάθλημα. Έχουμε δουλέψει για τον ημιτελικό και ελπίζω ότι θα είμαστε κοντά. Είναι σημαντικό το άγχος που θα έχουμε να βγει δημιουργικά στο γήπεδο. Αν όλα πάνε καλά θα είμαστε αρκετά κοντά στην πρόκριση και από εκεί και πέρα να διεκδικήσουμε ότι μας αναλογεί».

Απόστολος Παλάσκας (αθλητής ΠΑΟΚ): «Ευχαριστούμε τους φορείς γι’ αυτή τη διοργάνωση. Εμείς, ως αθλητές του ΠΑΟΚ, οφείλουμε να διεκδικούμε τα τρόπαια. Αυτό ήρθαμε να κάνουμε, παρά τους τραυματισμούς και τις απουσίες μας. Σίγουρα η ομάδα της Πυλαίας θα έχει δίψα για να κερδίσει, όμως αν εμείς βγάλουμε την ποιότητα και τον χαρακτήρα που έχουμε ως ομάδα πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να πάμε στον τελικό για να διεκδικήσουμε τον τίτλο. Εύχομαι υγεία σε όλους τους αθλητές και να το πάρει ο καλύτερος».

Χρήστος Μυλωνάς (αθλητής ΑΕΚ): «Ερχόμαστε από μια γεμάτη σεζόν με πολλά ευρωπαϊκά παιχνίδια. Τώρα έχει έρθει η ώρα για τα τρόπαια, πρώτα για το Κύπελλο και μετά για το πρωτάθλημα. Αυτοί είναι οι στόχοι μας. Στον ημιτελικό έχουμε απέναντί μας έναν αξιέπαινο αντίπαλο. Πιστεύω ότι έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα για να πάρουμε την πρόκριση και να διεκδικήσουμε το τρόπαιο στον τελικό»

Πέτρος Κανδύλας (αθλητής Ολυμπιακού ΣΦΠ): «Ευχαριστούμε τον Δήμο Κοζάνης, την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και την Ομοσπονδία. Είναι η πρώτη φορά που οι τρεις μεγάλοι σύλλογοι, μαζί με την ομάδα της Πυλαίας βρίσκονται σε ένα Final Four και αυτό νομίζω ότι δίνει αίγλη στη διοργάνωση. Στο αγωνιστικό σκέλος του ημιτελικό, πάντα τα ματς με την ΑΕΚ είναι ιδιαίτερα, έχουν θέαμα, συγκινήσεις και ανεβάζουν το επίπεδο. Δεν νομίζω ότι υπάρχουν φαβορί, οι πιθανότητες είναι 50-50. Θα παίξουν σημαντικό ρόλο οι τερματοφύλακες και θα έχει τον πρώτο λόγο όποιος κρατήσει κλειστή την άμυνά του, εμείς την 6-0 μας και η ΑΕΚ την 5-1 της. Καλή επιτυχία και ας κερδίσει ο καλύτερος».

 



e-genius.gr ...intelligent web software