Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

Τρόγκιρ- Ολυμπιακός στους «32» του EHF European Cup

| Διεθνή Νέα

Ολοκληρώθηκε στη Βιέννη η κλήρωση της 3ης φάσης (32 ομάδες) του EHF European Cup των ανδρών.

Ο Κυπελλούχος Ελλάδος Ολυμπιακός ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή θα αντιμετωπίσει την Τρόγκιρ με το πρώτο ματς να διεξάγεται στην Κροατία 25-26 Νοεμβρίου και τον επαναληπτικό στο ΚΓ Ηλιούπολης στις 2-3 Δεκεμβρίου.

Η Τρόγκιρ είναι «σταχτοπούτα» στα Κύπελλα Ευρώπης, μπορεί πέρσι να αγωνίστηκε στα πλέι άουτ, αλλά κέρδισε το ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω του Κυπέλλου φτάνοντας έως τον τελικό τον οποίο έχασε από τη σχεδόν… ισόβια νταμπλούχο και μεγαθήριο του Κροατικού χάντμπολ ΡK Zάγκρεμπ με 35-17.

Στα πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια της ιστορίας της απέκλεισε κερδίζοντας δύο φορές με το ίδιο σκορ (29-22) την H71 από τα Νησιά Φερόε με τους δύο αγώνες να διεξάγονται στην Κροατία.

Η ομάδα αποτελείται μόνο από Κροάτες αθλητές, ενώ μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα βρίσκεται στην 4η θέση με 7 πόντους και απέχει άλλους τόσους από την πρωτοπόρο RK Zάγκρεμπ που έχει το απόλυτο (14 πόντους).

Για τους λάτρεις της ιστορίας, το Τρόγκιρ είναι η αρχαία ελληνική πόλη Τραγούριον, που ίδρυσαν οι Έλληνες άποικοι από τις Συρακούσες τον 3ο αιώνα Π.Χ.
Είναι ένα λιμάνι 14.000 κατοίκων, στις Δαλματικές Ακτές και απέχει μόλις 27 χιλιόμετρα από το Σπλιτ.

Θεωρείται ότι αποτελεί το καλύτερο σωζόμενο ρωμανο-γοτθικό συγκρότημα σε ολόκληρη την κεντρική Ευρώπη και από το 1997 το ιστορικό κέντρο της πόλης ανακηρύχθηκε από την UNESCO Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Συνεχίζουν ΑΕΚ, ΟΦΝ Ιωνίας και ΑΕΣΧ Πυλαίας
Εκτός από τον Ολυμπιακό στα Κύπελλα Ευρώπης 2023-2024 από ελληνικής πλευράς συνεχίζουν η ΑΕΚ (ΕHF European League που σήμερα (19:45) υποδέχεται στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων την Κριένς για τη 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων και οι ΟΦΝ Ιωνίας και ΑΕΣΧ Πυλαίας στις γυναίκες στον 3ο γύρο του EHF European Cup. 

Η Νέα Ιωνία θα παίξει με την ισπανική Έλτσε και η ομάδα της Πυλαίας θα αντιμετωπίσει τη Ρούνταρ από το Μαυροβούνιο. Tα παιχνίδια θα γίνουν 8-9 Νοεμβρίου στην Ισπανία και  18-19 Νοεμβρίου στο "Σπίτι του Χάντμπολ"

 

 



e-genius.gr ...intelligent web software