Παγκόσμιο 2023: Η ώρα των ημιτελικών

| Διεθνή Νέα

Η δράση κορυφώνεται στο 28ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που συνδιοργανώνουν η Σουηδία με την Πολωνία. Σήμερα (27/1) θα διεξαχθούν οι ημιτελικοί της διοργάνωσης, ενώ ο μεγάλος τελικός είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή (29/1) στη Στοκχόλμη.

Απόψε, στις 19:00, στην ERGOArenaτου Γκντανσκ η κάτοχος του τίτλου, Δανία, θα αντιμετωπίσει την Ισπανία. Θα καταφέρουν οι Δανοί, που παραμένουν ανίκητοι επί 26 συνεχόμενους αγώνες σε τελικές φάσεις παγκοσμίων, να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στον τελικό, ώστε να επιδιώξουν να γίνουν οι πρώτοι στην ιστορία με τρεις συνεχόμενες κατακτήσεις του παγκόσμιου τίτλου; Μήπως οι Ισπανοί θα κατορθώσουν να κάνουν την υπέρβαση, ώστε να βρεθούν και πάλι σε τελικό μετά από δέκα χρόνια;

Τρεις ώρες αργότερα, στις 22:00, στην TELEArenaτης Στοκχόλμης η Σουηδία θα κοντραριστεί με τη Γαλλία. Το υπερσύγχρονο πολυ-λειτουργικό στάδιο, που φιλοξενεί ακόμη και αγώνες ποδοσφαίρου, έχει διαμορφωθεί ειδικά για τους αγώνες, με τη χωρητικότητά του να φτάνει τις 19.000 θέσεις. Ένα ιδιαίτερο στοιχείο του ημιτελικού είναι η παρουσία των κορυφαίων τερματοφυλάκων της διοργάνωσης, με τον Thulin και τον Palicka της Σουηδίας να έχουν έως τώρα 46% και 40% στα ποσοστά αποτελεσματικότας, ενώ ο Desbonnet της Γαλλίας έχει 42%. Μεγάλη απώλεια για τους Σουηδούς θα είναι ο Jim Gottfridsson, που σήμερα αναμένεται να χειρουργηθεί μετά από κάταγμα στο αριστερό μετακάρπιο.

Τα συγκεκριμένα ζευγάρια των ημιτελικών, αναμετρήθηκαν και στους ημιτελικούς του προηγούμενου παγκοσμίου πρωταθλήματος, στην Αίγυπτο, με τη Δανία να επικρατεί στον τελικό της Σουηδίας με 26-24.

Στη Στοκχόλμη ο Κ. Γκαντής
Παρών στη Στοκχόλμη είναι ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος, Κώστας Γκαντής, ως προσκεκλημένος του προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας, Μουσταφά Χασάν.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Γκαντής θα έχει επαφές ενόψει της συνδιοργάνωσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Νέων από την Ελλάδα και τη Γερμανία (20 Ιουνίου – 2 Ιουλίου).