Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

European Cup: Δοκιμασία για τέσσερις

| Διεθνή Νέα

Στο δεύτερο γύρο του European Cup ανδρών της EHF μπαίνουν το Σαββατοκύριακο (29-30/10) οι Ολυμπιακός, Πυλαία, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, με την ομάδα της Πυλαίας να δίνει και τους δύο αγώνες σε διάστημα 23 ωρών.

UHK Krems – ΑΕΣΧ Πυλαίας
Σάββατο 29/10 – 20:00
Κυριακή 30/10 – 19:00
Διαιτητές:
Παγκ – Τίγκεσεν (Δανία)
Μετά την πρόκριση επί του ΑΠΟΕΛ, ο ΑΕΣΧ Πυλαίας βρίσκει απέναντί του την αυστριακή Krems. Και οι δύο αγώνες θα διεξαχθούν στην έδρα της αντιπάλου των Κυπελλούχων Ελλάδος, που μοιραία αποκτά πλεονέκτημα. Πέρσι η Krems κατέκτησε τον τίτλο της πρωταθλήτριας στην Αυστρία, ενώ στο φετινό πρωτάθλημα μετράει μόλις μία ήττα. Η ομάδα της Πυλαίας, ταξίδεψε χωρίς άγχος, με στόχο τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Ολυμπιακός – RK Sloboda
Κυριακή 30/10 – 19:30
Γυμν. Ηλιούπολης
Διαιτητές:
Ρ. Γκέρετς – Π. Γκέρετς (Ολλανδία)
Στο κλειστό της Ηλιούπολης οι πρωταθλητές Ελλάδος υποδέχονται την Sloboda από τη Βοσνία και θέλουν το αποτέλεσμα που θα τους επιτρέψει να «καθαρίσουν» νωρίς την υπόθεση της πρόκρισης. Οι Βόσνιοι είναι γνωστοί στο ελληνικό χάντμπολ, καθώς πέρσι είχαν βρεθεί στο δρόμο της Δράμας ’86, στην αντίστοιχη διοργάνωση. Στον πρώτο αγώνα είχαν επικρατήσει με 29-23 στην Τούζλα, όμως στη ρεβάνς η ελληνική ομάδα νίκησε με 24-17 και τους απέκλεισε.

ΑΕΚ – Hurry Up
Κυριακή 30/10 – 17:00
Γυμν. ΟΑΚΑ

Διαιτητές: Αλτμάρ - Χόρβατ (Ουγγαρία)
Με στόχο να επαναλάβει το κατόρθωμα της περιόδου 2020-21, με τον θρίαμβο της κατάκτησης του European Cup, η ΑΕΚ ξεκινά το ευρωπαϊκό της ταξίδι και βρίσκει απέναντί της την ολλανδική Hurry Up. Πρόκειται για μία ομάδα με συχνή ευρωπαϊκή παρουσία, που έχει ως καλύτερη διάκριση την παρουσία στα ημιτελικά της αντίστοιχης διοργάνωσης (Challenge Cup τότε) την περίοδο 2016-17. Η Ένωση αναμένεται να έχει τον πρώτο λόγο στις μεταξύ τους αναμετρήσεις και θέλει να το δείξει από τον πρώτο αγώνα στο ΟΑΚΑ. 

ΜRK Sesvete – ΠΑΟΚ
Κυριακή 30/10 – 20:00
Διαιτητές:
Τσέμα – Τζάγια (Βοσνία)
Στο Ζάγκρεμπ, στην αίθουσα του γυμνασίου Jelkovec, ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει την κροατική Σεσβέτε, με στόχο ένα αποτέλεσμα που θα του επιτρέψει να διεκδικήσει την πρόκριση στη ρεβάνς της Θεσσαλονίκης. Η κροατική ομάδα έχει μικρή εμπειρία από ευρωπαϊκές αναμετρήσεις, καθώς πέρσι αγωνίστηκε για πρώτη φορά στα προκριματικά του European League, όπου και αποκλείστηκε από την πολωνική Azoty. Πρόκειται για μία νεανική ομάδα, που όμως προέρχεται από μία εκ των κορυφαίων σχολών του παγκοσμίου χάντμπολ.



e-genius.gr ...intelligent web software