Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

AEK- ΠΑΟΚ (πλέι οφ- Pregame)

| Handball Premier

Με την αναμέτρηση ΑΕΚ- ΠΑΟΚ στo KΓ Καματερού, ανοίγει αύριο (20/4, 16:00, ΑΕΚACΤV) η αυλαία των πλέι οφ της Handball Premier για την περίοδο 2023-2024.

Οι δύο ομάδες θα παίξουν για μία θέση στον τελικό με την πρόκριση να κρίνεται στις 2 νίκες με πλεονέκτημα της Ένωσης, η οποία δεν θα παίξει στη φυσική της έδρα (ΟΑΚΑ), αλλά στο Καματερό (τουλάχιστον το 1ο ματς), λόγω του γεγονότος ότι ακόμη τα παιχνίδια στην «Αίθουσα Κασιμάτης» διεξάγονται χωρίς θεατές, λόγω θεμάτων ασφαλείας.

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να έχει το μειονέκτημα της έδρας, αλλά βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα, έχοντας κατακτήσει πρόσφατα το Κύπελλο Ελλάδος, ενώ έχει επικρατήσει συνολικά στα 8 από τα τελευταία 9 παιχνίδια που έχει δώσει με τελευταία τη νίκη απέναντι στον πρωτοπόρο Ολυμπιακό με 26-21 το περασμένο Σάββατο, υποχρεώνοντας τους «ερυθρολεύκους» στην πρώτη τους ήττα στο πρωτάθλημα!

Η ΑΕΚ από την άλλη πλευρά τρέχει και αυτή ένα σερί 6 συνεχόμενων νικών –αν και με βατούς αντιπάλους- με τελευταίες ήττες να προέρχονται από τη Δράμα στις 25 και 28 Φλεβάρη για το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Ειδικά η τελευταία πλήγωσε αρκετά την Ένωση, καθώς της στέρησε τη δυνατότητα να διεκδικήσει το τρόπαιο και πλέον το πρωτάθλημα είναι μονόδρομος για να θεωρηθεί πετυχημένη η σεζόν.

Η Ένωση κέρδισε εύκολα και τα δύο παιχνίδια απέναντι στον ΠΑΟΚ στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με 29-24 στη Θεσσαλονίκη (11/10) και 29-22 στο ΟΑΚΑ (17/2)

Δηλώσεις
Φρεντερίκ Μπουζόν (τεχνικός ΑΕΚ):
«Είναι πολλά τα συναισθήματα που νιώθουμε στο τέλος της κανονικής διάρκειας. Τώρα ξεκινάνε τα πλέι οφ. Είναι μία νέα διοργάνωση στην κυριολεξία! Αυτό απαιτεί να κάνουμε περισσότερα σε όλους τους χώρους του παιχνιδιού. Αυτό είναι το… τίμημα που έχεις να πληρώσεις, εάν θες να τα καταφέρεις στο τέλος της διαδρομής. Δεν μπορούμε να περιμένουμε, για να βρεθούμε μπροστά από τους φιλάθλους μας! Συγχαρητήρια στην διοίκηση που μας βρήκε ένα γήπεδο, το οποίο θα μας δώσει τη δυνατότητα να έχουμε την στήριξη των οπαδών μας. Για εμάς είναι ιδιαίτερα στενάχωρο να παίζουμε σε άδειο γήπεδο στην επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυσή μας. Πρέπει να τα δώσουμε όλα για τους φιλάθλους μας, με ενθουσιασμό και συνέπεια. Διψάμε για να τους δώσουμε χαρές».

Νίκος Τζωρτζίνης (δεξιός εξτρέμ ΠΑΟΚ):
«Θεωρώ ότι θα γίνει μία μεγάλη μάχη. Προετοιμαζόμαστε από την αρχή της εβδομάδας γι' αυτό το παιχνίδι. Από εδώ και πέρα δεν υπάρχουν φαβορί, έχουμε ίσες πιθανότητες απέναντι στην ΑΕΚ να περάσουμε στους τελικούς του πρωταθλήματος. Πιστεύω ότι ο πρώτος αγώνας θα κρίνει πολλά για τη συνέχεια, ωστόσο ακόμα και αν δεν έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα, η πρόκριση κρίνεται στις δύο νίκες, γι' αυτό θα πρέπει να δείξουμε περισσότερη ποιότητα στον χρόνο, για να καταφέρουμε να πάρουμε την πρόκριση στους τελικούς.
Η ομάδα έχει την καλύτερη ψυχολογία γι' αυτή την χρονιά, έχουμε φτάσει σ' ένα πολύ καλό σημείο. Όλοι είμαστε πολύ καλά, τόσο ψυχολογικά, όσο και σωματικά, για να αντιμετωπίσουμε την ΑΕΚ, και ελπίζουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα».

 

 



e-genius.gr ...intelligent web software