Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

Handball Premier (22η αγωνιστική-Pregame)

| Handball Premier

Σάββατο 13 Απριλίου 2024

ΟΑΚΑ 15:00, ΑΕΚ- Αερωπός Έδεσσας ManDynamic
(Γερουλάνος- Γερουλάνος, Αντωνόπουλος)

Να κλείσει με νίκη την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος θέλει η ΑΕΚ που υποδέχεται τον Αερωπό Έδεσσας. Οι γηπεδούχοι είναι το ακλόνητο φαβορί απέναντι στην ομάδα της Έδεσσας, η οποία θα δώσει το τελευταίο της παιχνίδι στη μεγάλη κατηγορία, αφού την επόμενη σεζόν θα αγωνίζεται στην Α2 Ανδρών.
Η Ένωση επίσης θα περιμένει τα αποτελέσματα της αγωνιστικής, ώστε να μάθει τον αντίπαλο της στα ημιτελικά των πλέι οφ, όπου θα έχει πλεονέκτημα έδρας.

Κραχτίδης 18:00, Bianco Monte Δράμα- Διομήδης Άργους
https://www.youtube.com/watch?v=IXcM5R719Lg
(Τόλιος- Τσιάνας, Κατσίκης- Μεϊμαρίδης)

Το κορυφαίο παιχνίδι της αυλαίας με τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον θα διεξαχθεί ανάμεσα σε Δράμα και Διομήδη με φόντο τη συμμετοχή στα πλέι οφ και το ευρωπαϊκό εισιτήριο.
Οι γηπεδούχοι προέρχονται από την συμμετοχή τους στον τελικό του κυπέλλου, όπου λύγισαν στο φινάλε, χάνοντας το τρόπαιο στις λεπτομέρειες από τον ΠΑΟΚ.
Θεωρητικά έχουν τον πρώτο λόγο απέναντι στην ομάδα του Άργους, αλλά είναι ερωτηματικό η πνευματική/ψυχολογική κατάσταση από τον τρόπο της απώλειας του Κυπέλλου, αλλά και η κόπωση από την υπερπροσπάθεια που καταβλήθηκε στον τελικό.
Ξεκάθαρα ωστόσο είναι μια ομάδα με ταυτότητα και παίκτες με αξία όπως οι Τόσκας και Κόρσακ που θα είναι βαρόμετρο και αύριο.
Από την άλλη πλευρά ο Διομήδης βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα αφού είχε 7 νίκες στα ισάριθμα τελευταία παιχνίδια του, πριν την φυσιολογική ήττα από τον Ολυμπιακό.
Ειδικότερα μετά τη μεγάλη νίκη επί του ΠΑΟΚ οι ελπίδες του Διομήδη για είσοδο στην 4αδα αναπτερώθηκαν και η ψυχολογία της ομάδας είναι στο ζενίθ.
Ωστόσο ο Διομήδης δεν θέλει απλά τη νίκη, αλλά και συνδυασμό αποτελεσμάτων.
Η Δράμα κρατάει την 4αδα με νίκη ή ισοπαλία, ενώ αν ο ΠΑΟΚ χάσει από τον Ολυμπιακό θα είναι στην 3η θέση και θα παίξει απέναντι στην ΑΕΚ στα ημιτελικά.
Ο Διομήδης θέλει νίκη με διαφορά 4 γκολ (είχε χάσει 31-28 από τη Δράμα στον Α’ γύρο) για να έχει το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας ή νίκη έστω και με ένα γκολ, αλλά να χάσει ο ΠΑΟΚ, ώστε να υπάρχει τριπλή ισοβαθμία ΠΑΟΚ, Δράμας, Διομήδη στην οποία ευνοούνται ΠΑΟΚ (5 πόντοι) και Διομήδης (4 πόντοι)με τη Δράμα (3 πόντοι) να μένει στην 5η θέση.
Σάκης Βαλαβάνης (τεχνικός Δράμας): «Γνωρίζουμε ότι μέρος του αθλητισμού είναι η ήττα και η στεναχώρια, αλλά είναι ευλογία να έρχεται άμεσα ένα πολύ σημαντικό ματς με μεγάλο κίνητρο. Σε αυτό το παιχνίδι κρίνονται τα πλέι οφ και ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Παίζουμε απέναντι σε έναν πολύ φορμαρισμένο αντίπαλο με έμπειρο προπονητή και πρέπει να δώσουμε το 100%. Ξέρουμε ότι στην έδρα μας παρουσιαζόμαστε πολύ δυνατοί και θέλουμε να πάρουμε το αποτέλεσμα για να κάνουμε ξανά υπερήφανους όλους τους Δραμινούς».
Γιάννης Στεφανίτσης (δεξιός εξτρέμ Διομήδη): «Το Σάββατο ολοκληρώνεται η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Αντίπαλός μας είναι η ομάδα της Δράμας, μια ποιοτική ομάδα με αξιόλογη πορεία φέτος σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο. Εμείς από την πλευρά μας διανύουμε μια πολύ καλή περίοδο και δουλεύουμε εντατικά για το μεγάλο στόχο που είναι το εισιτήριο για τα πλέι οφ και παράλληλα την έξοδο μας στην Ευρώπη».

ΔΑΚ Κιλκίς 18:00, ΓΑΣ Κιλκίς- ΑΕΣΧ Πυλαίας
(Βαγγελτζίκης- Τορνικίδης, Δελόγλου)

Στόχος επετεύχθη για τον ΓΑΣ Κιλκίς που αν και νεοφώτιστος κατάφερε να μείνει στην κατηγορία και όπως αποδείχθηκε άνετα με διαφορά 6 πόντων από τον 11ο Αερωπό την οποία μπορούν και να αυξήσουν αν πάρουν θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην Πυλαία. Το παιχνίδι αναμένεται ανοιχτό με τις δύο ομάδες να παίζουν ελεύθερα στο τελευταίο τους παιχνίδι για φέτος.

ΔΑΚ Νάουσας 18:00, Ζαφειράκης Νάουσας- Πανελλήνιος ΓΣ
https://www.youtube.com/watch?v=zYE9d8YHSrk
(Πατιός- Πήτας, Σίσκου)

Ελεύθερο παιχνίδι χωρίς άγχος θα διεξαχθεί στη Νάουσα με τον Ζαφειράκη να θέλει τη νίκη για να ολοκληρώσει μια εξαιρετική σεζόν στην 7η θέση της βαθμολογίας. Από την άλλη πλευρά ο Πανελλήνιος έχει σαν στόχο να κλείσει με θετικό τρόπο τη σεζόν, η οποία του αφήνει γλυκόπικρη γεύση, καθώς έπαιξε στο final four του Κυπέλλου, αλλά δεν κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία και του χρόνου θα αγωνίζεται στην Α2 Ανδρών.

Σπίτι του Χάντμπολ 18:00, ΠΑΟΚ- Ολυμπιακός ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή
https://www.youtube.com/watch?v=k-7GTtHe2Yo
(Νάσκος- Χαρίτσος, Μιχαηλίδης- Αποστολίδης)

Ντέρμπι στη Θεσσαλονίκη με τον Κυπελλούχο πλέον ΠΑΟΚ να υποδέχεται τον πρωτοπόρο και αήττητο Ολυμπιακό.
Ο «Δικέφαλος» του Βορρά με ψυχολογία στα ύψη, καλείται να διαχειριστεί την κόπωση από την μεγάλη προσπάθεια που έκανε για την ανατροπή στον τελικό της Κυριακής, αλλά και έναν ισχυρό αντίπαλο.
Για τον Ολυμπιακό το παιχνίδι αυτό είναι σημαντικό-παρότι έχει κριθεί υπέρ του η 1η θέση στην κανονική διάρκεια- καθώς αποτελεί πρόβα τζενεράλε πριν τα δύο παιχνίδια με την Φερεντσβάρος για τα ημιτελικά του EHF European Cup.
O ΠΑΟΚ έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον, καθώς μπορεί να έχει εξασφαλίσει και μαθηματικά την 4αδα και ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω και του κυπέλλου, αλλά δεν έχει ξεκαθαρίσει με ποιον αντίπαλο θα παίξει στα πλέι οφ. Αν κερδίσει ή το παιχνίδι λήξη ισόπαλο (αλλά δεν κερδίσει η Δράμα τον Διομήδη) ο ΠΑΟΚ θα είναι 3ος και θα παίξει με την ΑΕΚ, ενώ αν βγει 4ος θα παίξει με τον Ολυμπιακό, έχοντας και στις δύο περιπτώσεις το μειονέκτημα της έδρας.
Εκτός λόγω θλάσης είναι ο Κοτανίδης για τον Ολυμπιακό και τη θέση του βασικού τερματοφύλακα θα έχει ο Παπαντωνόπουλος.
Νικόλας Κουκμίσης (πλέι μέικερ ΠΑΟΚ): «Μετά την κατάκτηση του κυπέλλου, δεν υπάρχει χρόνος για ξεκούραση καθώς ακολουθεί το τελευταίο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος κόντρα στον Ολυμπιακό. Ένα παιχνίδι το οποίο θέλουμε πολύ να κερδίσουμε και για ψυχολογικούς λόγους, αλλά και για να διατηρηθούμε στην πρώτη τριάδα ενόψει των πλέι-οφ. Περιμένουμε τον κόσμο μας να μας στηρίξει για άλλο ένα παιχνίδι, να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί για το κύπελλο, αλλά και για άλλη μία μεγάλη νίκη».
Πέτρος Κανδύλας (αρχηγός Ολυμπιακού): «Μπροστά μας έχουμε το τελευταίο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας στην έδρα του ΠΑΟΚ. Θεωρώ, ότι θα είναι ένα δύσκολο ματς, στο οποίο θα πρέπει, αν και δεν έχουμε κάποιο βαθμολογικό ενδιαφέρον, να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι και να πάρουμε τη νίκη. Επιπλέον, είναι ο τελευταίος μας αγώνας πριν από τον πρώτο ημιτελικό στην Ουγγαρία, οπότε θέλουμε να είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, για να μπορέσουμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα επί της Φερεντσβάρος στη δύσκολη έδρα της».

Κυριακή 14 Απριλίου 2024
Βύρωνα 17:00, ΑΣΕ Δούκα- Ιωνικός Affidea
(Σκλαβενίτης- Βήτας, Μίγκας)

Φινάλε για Δούκα και Ιωνικό στη σεζόν 2024-2025 με αγώνα στο Βύρωνα, λόγω κολλήματος της φυσικής έδρας (Δαϊς) των γηπεδούχων. Οι δύο ιστορικές ομάδες του αθλήματος πάντα μας προσφέρουν ωραία παιχνίδια που κρίνονται στις λεπτομέρειες.
Αλεξάνταρ Γιάντσα (δεξιός ίντερ Δούκα): «Μια πολύ εποικοδομητική χρονιά φτάνει στο τέλος της για την ομάδα μας. Την Κυριακή αντιμετωπίζουμε τον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας και στόχος μας είναι να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό ώστε να κλείσουμε με νίκη τις φετινές αγωνιστικές μας υποχρεώσεις. Ο Ιωνικός είναι ένας πολύ μαχητικός αντίπαλος και σίγουρα αναμένεται ένα δυνατό παιχνίδι, όπως έχουμε συνηθίσει να είναι άλλωστε οι μεταξύ μας αναμετρήσεις».



e-genius.gr ...intelligent web software