Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

Διομήδης Άργους - ΑΕΚ 22-23

| Handball Premier

Το εισιτήριο για τους τελικούς της Handball Premier πήρε η ΑΕΚ, που επικράτησε του Διομήδη με 22-23 στο κλειστό της Νέας Κίου και διπλασίασε τις νίκες της κόντρα στους Αργίτες.

Ο αγώνας ήταν πραγματικό ντέρμπι έως το τελευταίο δευτερόλεπτο, με εναλλαγές στο προβάδισμα και πολύ πάθος. Στο 56:50 ο Διομήδης προηγήθηκε με 22-21 χάρη σε τέρμα του Τσιγαρίδα. Η ΑΕΚ κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Μαντάλινιτς στο 59:52. Μετά από τάιμ άουτ του Γιώργου Ζαραβίνα, ο Τζίμπουλας επιχείρησε να σκοράρει με εναέριο, χωρίς επιτυχία, με τον Μάτσκεβιτς να μπλοκάρει τη μπάλα.

Κατά την προσγείωσή του, μέσα στην περιοχή των έξι μέτρων, ο παίκτης του Διομήδη συγκρούστηκε με τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ, με τον τελευταίο στην προσπάθεια του να πασάρει να χρησιμοποιεί τον αγκώνα του και να βρίσκει στο πρόσωπο τον Τζίμπουλα.

Μετά από εξέταση του βίντεο, οι διαιτητές Νάσκος - Χαρίτσος τιμώρησαν με κόκκινη κάρτα τον Τζίμπουλα για παρεμπόδιση ρίψης, υπέδειξαν πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ και τιμώρησαν με δίλεπτο τον Μάτσκεβιτς. Το πέναλτι εκτέλεσε σε "νεκρό" χρόνο ο Ρογκούλσκι και διαμόρφωσε το τελικό 22-23.

Έτσι, στους τελικούς του πρωταθλήματος θα αναμετρηθούν ΑΕΚ και Ολυμπιακός, με το πλεονέκτημα έδρας να ανήκει στην Ένωση, που τερμάτισε πρώτη στην κανονική περίοδο.

Η σειρά των τελικών θα ξεκινήσει στις 13 ή 14 Μαΐου και ο τίτλος του πρωταθλητή θα κριθεί στις τρεις νίκες.

Τα πεντάλεπτα: 3-3, 5-5, 8-7, 10-10, 13-12, 14-13 (ημχ), 15-16, 16-17, 17-18, 19-18, 21-20, 22-23.
Διομήδης Άργους (Ζαραβίνας): Κωστούλας, Τσάκαλος 4, Τζίμπουλας 4, Τσιγαρίδας 6, Τσβίγετιτς 3, Τερλέτσκι, Ασβεστάς, Χατζηκωνσταντίνου, Καϊμακάμης, Τότος, Μπετζιλαλί, Μάνθος 1, Μπεκιάρης, Άντζελιτς, Ζίφκοβιτς 3, Λιόλιος 1.
ΑΕΚ (Αλβανός): Μάτσκεβιτς, Αραμπατζής 2, Τικ 1, Μαντάλινιτς 5, Νικολαΐδης, Τσέπιτς 3, Καλαμάτας, Ηλιόπουλος 2, Παπαδιονυσίου 1, Λιάπης 2, Άρσιτς, Σόκολιτς 1, Τσιτομπί, Ρογκούλσκι 4, Λέμος, Κεδέρης 2.
Διαιτητές: Νάσκος - Χαρίτσος. Δίλεπτα: 4-3. Κόκκινη: Τζίμπουλας (60:00). Πέναλτι: 1/1 - 4/4
Οι διαιτητές έγραψαν τα εξής στο φύλλο αγώνα: "1) Στο 59:59 λεπτό του αγώνα ο αθλητής της Α' ομάδας Τζίμπουλας Γρηγόριος αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα βάσει του άρθρου 8:10γ για παρεμπόδιση ρίψης τερματοφύλακα.
2) Κατά τη διάρκεια της διακοπής και ενώ ο αγώνας δεν είχε ολοκληρωθεί, καθώς υπολειπόταν ένα δευτερόλεπτο, εισήλθε από την κερκίδα στον αγωνιστικό χώρο ο παράγοντας της ΑΕΚ, κ. Παπαχαρτοφύλης Ευστάθιος και απευθυνόμενος προς τους διαιτητές διαμαρτυρήθηκε έντονα λέγοντάς τους τη φράση "ντροπή σας".



e-genius.gr ...intelligent web software