Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

ΑΕΚ- ΠΑΟΚ (16/2, 18:00)

| Handball Premier

Μεγάλο ντέρμπι "Δικεφάλων" θα διεξαχθεί αύριο (18:00) στο ΟΑΚΑ στο εξ΄αναβολής ματς της 17ης αγωνιστικής της Handball Premier. 

To παιχνίδι είναι μεγάλης βαθμολογικής σημασίας με την ΑΕΚ να "παιζει" για δύο αποτελέσματα, τη νίκη και την ισοπαλία, για να ανέβει στην κορυφή του πρωταθλήματος και να γίνει το απόλυτο φαβορί για το πλεονέκτημα έδρας και τον ΠΑΟΚ να αναζητά τους δύο βαθμούς για να ανέβει στη 2η θέση, αφήνοντας στην ισοβαθμία την Ένωση στην 3η θέση. 

Η ΑΕΚ είχε επικρατήσει 36-31 της Δράμας την περασμένη αγωνιστική, ενώ ο ΠΑΟΚ πήρε τεράστια νίκη με 21-20 επί του Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη. 

Ο προπονητής της ΑΕΚ Αλέξης Αλβανός δήλωσε: «Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, με μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον και για τις δύο ομάδες. Χρειάζεται να δείξουμε μεγάλη συγκέντρωση και πειθαρχία στα πράγματα που δουλέψαμε στις προπονήσεις. Στόχος μας προφανώς είναι η νίκη κόντρα σε έναν δυνατό αντίπαλο έχοντας παράλληλα στο πλευρό μας τους φιλάθλους μας, που είμαι σίγουρος ότι για άλλη μια φορά θα είναι δίπλα στην ομάδα!».

Ο πλέι μέικερ του ΠΑΟΚ Νικόλας Κουκμίσης σχολίασε: «Μετά την μεγάλη νίκη με τον ΟΣΦΠ, ακολουθεί ένα ακόμα πιο δύσκολο παιχνίδι, με την ΑΕΚ στην Αθήνα, σε μόλις τέσσερις μέρες. Ξέρουμε ότι η ΑΕΚ θα έχει τον πρώτο λόγο, αλλά εμείς έχουμε ανεβασμένη ψυχολογία και κατεβαίνουμε για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Ένα παιχνίδι πολύ μεγάλης σημασίας, διότι κατά μεγάλο βαθμό θα κρίνει το ποιος θα έχει το πλεονέκτημα έδρας στους ημιτελικούς. Ελπίζω στο τέλους του αγώνα να είμαστε εμείς αυτοί που θα χαμογελάσουν».

Όσον αφορά την προϊστορία των αγώνων, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έχουν τεθεί αντιμέτωποι 47 φορές στο Πρωτάθλημα, 23 φορές στην Αθήνα και 24 στη Θεσσαλονίκη, με την ΑΕΚ να μετρά 24 νίκες, τον ΠΑΟΚ 17, ενώ 6 αναμετρήσεις έληξαν δίχως νικητή. Στους 23 αγώνες της Αθήνας, η Ένωση επικράτησε 16 φορές, ο ΠΑΟΚ 6 φορές, ενώ μόλις 1 αναμέτρηση ολοκληρώθηκε ισόπαλη. Στα γκολ, η ΑΕΚ έχει πετύχει 1258 (649 εντός έδρας), ενώ ο ΠΑΟΚ 1234 (622 εκτός έδρας).



e-genius.gr ...intelligent web software