Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

Handball Premier (13η αγωνιστική)

| Handball Premier

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022

ΧΑΝΘ 16:00, ΧΑΝΘ- Διομήδης Άργους
(Γράψας- Κυριακού, Μιχαηλίδης)
Μετάδοση: https://youtu.be/4og4Y1K2Yj8

To νικηφόρο σερί του θέλει να επεκτείνει ο Διομήδης Άργους απέναντι στη ΧΑΝΘ. Οι «Λύκοι» αναζητούν την 4η συνεχόμενη νίκη τους στο εναρκτήριο ματς της 13ης αγωνιστικής και παράλληλα θα περιμένουν στραβοπάτημα των ομάδων που βρίσκονται κοντά τους (ΠΑΟΚ, Αερωπός, Δράμα) για να δουν αν θα πλησιάσουν στην 3η θέση ή θα ξεφύγουν ακόμα περισσότερο από τους διώκτες τους.
Από την άλλη πλευρά η ΧΑΝΘ που αγνοεί βαθμό ή βαθμούς από την νίκη της στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, θα προσπαθήσει να κάνει την έκπληξη. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο ομάδες θα συναντηθούν στο ίδιο γήπεδο και τη Δευτέρα στο πλαίσιο της φάσης των 16 του Κυπέλλου Ανδρών σε νοκ- άουτ αγώνα.

Δηλώσεις

Πάνος Ανδρεαδάκης (περιφερειακός ΧΑΝΘ): «Έχουμε ένα πολύ δύσκολο ματς μπροστά μας. Ο Διομήδης είναι ομάδα τετράδας. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και να είμαστε κοντά στο σκορ από την αρχή μέχρι το τέλος, προσπαθώντας για το θετικό αποτέλεσμα».

Βασίλης Μάνθος (πίβοτ Διομήδη): «Ταξιδεύουμε για Θεσσαλονίκη μετά από το νικηφόρο αγώνα μας επί του Ιωνικού, μια σημαντική νίκη για εμάς. Έχουμε ένα σερί νικών που μας έχει τονώσει πολύ ψυχολογικά και θέλουμε να το διατηρήσουμε, ώστε να φθάσουμε τους 18 βαθμούς και να εδραιωθούμε στην 4η θέση της βαθμολογίας στο τέλος του 2022.
Ακολουθεί ο αγώνας του Κυπέλλου, πάλι με τη ΧΑΝΘ. Πάντα ένας αγώνας κυπέλλου κρύβει παγίδες και οφείλουμε να μπούμε με σοβαρότητα από την αρχή. Θέλουμε πολύ να πάρουμε τη πρόκριση για τον επόμενο γύρο και να ολοκληρώσουμε με νίκες τις αγωνιστικές υποχρεώσεις μας πριν τις διακοπές».

Κραχτίδης 18:00, Bianco Monte Δράμα- ΠΑΟΚ
(Τζαφερόπουλος- Λινάρδος, Μπουγιάκας)
Μετάδοση: https://www.youtube.com/@user-nd6rn9ru2u

Μεγάλο ματς στη Δράμα, όπου η τοπική ομάδα θα παίξει με τον ΠΑΟΚ. Οι γηπεδούχοι έχουν μία ισοπαλία και δύο ήττες, στα τελευταία τρία παιχνίδια και παραμένουν χωρίς νίκη από τις 19/11 όπου και επικράτησαν εκτός έδρας της Πυλαίας.

Ψάχνουν ένα μεγάλο αποτέλεσμα όχι μόνο για ανέβει η ψυχολογία τους, αλλά και για να αναπτερώσουν τις ελπίδες τους για την 4η θέση, η οποία αυτή τη στιγμή έχει απομακρυνθεί.
Ο «Δικέφαλος» του Βορρά από την άλλη πλευρά έχει δείξει σοβαρό πρόσωπο σε παιχνίδια με ομάδες που βρίσκονται στα μέτρα του, αλλά η ήττα από το Διομήδη δεν του αφήνει περιθώρια για άλλες απώλειες, διότι θα κινδυνέψει η 3η θέση, ενώ θα χάσει κάθε ελπίδα για τις δύο πρώτες.

Δηλώσεις
Σάκης Βαλαβάνης (τεχνικός Δράμας): «Σίγουρα αντιμετωπίζουμε ένα καλά δουλεμένο σύνολο με πολύ ταλέντο που άξια βρίσκεται στην 3η θέση. Θέλουμε να κλείσουμε τη χρονιά με μία καλή εμφάνιση και ένα θετικό αποτέλεσμα. Γνωρίζουμε τις απαιτήσεις του αγώνα. Σεβόμαστε, αλλά δεν φοβόμαστε τον ΠΑΟΚ».

Μάνος Λαδάκης (περιφερειακός ΠΑΟΚ): «Θέλουμε να συνεχίσουμε το σερί των καλών παιχνιδιών. Δυνατή ομάδα η Δράμα, ειδικότερα στην έδρα της. Θα κάνουμε όπως πάντα το καλύτερο για να κερδίσουμε και πιστεύω εύκολα η δύσκολα θα τα καταφέρουμε. Βασικό θα είναι να καταφέρουμε να περιορίσουμε τα περιφερειακά τους σουτ».

Νάουσας 18:00, Ζαφειράκης Νάουσας- Αερωπός Έδεσσας ManDynamic
(Κινατζίδης- Φωτακίδης, Κατσίκης)
Μετάδοση: https://www.youtube.com/@zafirakishandball4628

Ματσάρα αναμένεται στη Νάουσα, στο τοπικό ντέρμπι ανάμεσα σε Ζαφειράκη και Αερωπό. Οι γηπεδούχοι γνωρίζουν ότι μία νίκη, πιθανότατα να σημαίνει… μισή παραμονή, αν στη συνέχεια δεν κάνουν κάποια ήττα- σοκ και για αυτό έχουν στοχεύσει πολύ σε αυτό το ματς. Ο Αερωπός από την άλλη πλευρά βρίσκεται σε σούπερ φόρμα με 4 νίκες στα τελευταία του 5 παιχνίδια και είναι πολύ δυνατός εκτός έδρας με 3 νίκες σε 6 ματς. Οι Εδεσσαίοι ωστόσο θα έχουν μία πολύ σοβαρή απουσία που ίσως αλλάξει τις ισορροπίες, αφού νοκ- άουτ για τις επόμενες εβδομάδες τέθηκε ο βασικός πλέι μέικερ της ομάδας Μποκάρεφ.

Δηλώσεις
Κώστας Δεληγιάννης (τεχνικός Ζαφειράκη): «Περιμένουμε ένα ντέρμπι με μεγάλη βαθμολογική σημασία. Ο Αερωπός είναι σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά αν δείξουμε το μαχητικό μας πνεύμα και είμαστε συνεπής στο πλάνο μας, θα έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

Κώστας Τούτσης (τεχνικός Αερωπού): «Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Αντιμετωπίζουμε μια πολύ ποιητική ομάδα, η οποία προσπαθεί να εξασφαλίσει την παραμονή και θα παρουσιαστεί σαν να είναι τελικός. Τα τελευταία επιτυχή αποτελέσματα μας έχουν τοποθετήσει ψηλά στη βαθμολογία και αποδεικνύεται η δυναμική της ομάδας μας. Όποιος κάνει τα λιγότερα λάθη θα πάρει και τη νίκη».

Ιωνικού 20:00, Ιωνικός Affidea- ΕΣΝ Βριλησσίων
(Νάσκος- Χαρίτσος, Τσάκωνας)
Μετάδοση: https://www.youtube.com/watch?v=ZTvZ2QAjxCo

Ματς- φωτιά για την παραμονή στην κατηγορία θα γίνει στη Νέα Φιλαδέλφεια με τον Ιωνικό να υποδέχεται τα Βριλήσσια. Οι δύο ομάδες μαζί με το Ζαφειράκη ισοβαθμούν στους 7 πόντους και φαίνεται πως μέχρι τέλους θα δώσουν μεγάλη μάχη για τη σωτηρία με πιθανά εμπλεκόμενη και την Πυλαία.
Αναπόφευκτα ξυπνούν μνήμες από το ματς του Α’ γύρου, όταν τα Βριλήσσια με ένα θρυλικό come back από το 25-28, κέρδισαν 29-28 με σερί 4-0 στα τελευταία 2:10 και του αγώνα!
Αυτό ήταν ένα ματς που σχεδόν με το καλημέρα έβαλε σε περιπέτειες τον Ιωνικό που σταδιακά βρήκε τα πατήματα του και τώρα σαφέστατα βρίσκεται σε καλύτερη αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση, έχοντας τον τίτλο του φαβορί για αύριο.
Τα Βριλήσσια προέρχονται από έναν πολύτιμό βαθμό κόντρα στη Δράμα, αλλά ακόμα ψάχνουν μία μεγάλη νίκη που θα τους κάνει να… ρεφάρουν την εντός έδρας ήττα από το Ζαφειράκη.
Γιάννης Βασιλείου και Μαντζόπουλος θα λείψουν για τον Ιωνικό, ο Mιχάλης Στάθης για τα Βριλήσσια

Δηλώσεις
Γιάννης Αρβανίτης (προπονητής Ιωνικού): «Θεωρώ ότι στο γήπεδο μας έχουμε τον πρώτο λόγο. Πρέπει να πάρουμε ένα αποτέλεσμα που θα αλλάξει την πορεία της ομάδας. Και στο Άργος ήμασταν ανταγωνιστικοί. Χρειαζόμαστε ρυθμό γιατί στα προηγούμενα ματς είχαμε… νεκρά διαστήματα που μας ταλαιπωρούσαν».

Θάνος Τούτσης (προπονητής Βριλησσίων): «Γνωρίζουμε όλοι τη σημαντικότητα του αγώνα. Είναι ένα ματς που όποιος το χάσει μπαίνει σε… μπελάδες. Έχουμε προετοιμαστεί όσο καλύτερα μπορούμε και θεωρώ ότι θα διεκδικήσουμε επί ίσοις όροις τη νίκη. Οι δύο ομάδες έχουν σταθερότητα στην επίθεση, αλλά είναι ασταθείς άμυνες, θεωρώ οπότε ποιος όποια κρατήσει την άλλη σε χαμηλό σκορ, θα έχει τον πρώτο λόγο».

Ηλιούπολης 21:00, Ολυμπιακός ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή- ΑΣΕ Δούκα
(Σκλαβενίτης- Βήτας, Ανταλής)
Μετάδοση: https://www.youtube.com/watch?v=7Oqe9Qo8nUM

Στο κλειστό της Ηλιούπολης, ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Ολυμπιακός θα υποδεχτεί τον μαχητικό ΑΣΕ Δούκα. Οι «ερυθρόλευκοι» έπειτα από τη νίκη στο ντέρμπι με την ΑΕΚ σκαρφάλωσαν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και θα επιδιώξουν να πάρουν τους δύο πολύτιμους βαθμούς για να διατηρηθούν. Ο Ολυμπιακός κάνει ένα νέο ξεκίνημα με τον Νίκο Γραμματικό στον πάγκο του και στόχος του είναι να τερματίσει στην πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια της Handball Premier που θα του εξασφαλίσει και το απόλυτο πλεονέκτημα της έδρας. Από την άλλη πλευρά, ο ταλαντούχος Δούκας έχει μπροστά του ένα ακόμα παιχνίδι - πρόκληση. Ο Γιώργος Χαλκίδης και οι παίκτες του δουλεύουν για το συγκεκριμένο ματς για να μπορέσουν να έχουν διάρκεια στο παιχνίδι τους και να διεκδικήσουν ότι καλύτερο μπορούν.

Δηλώσεις
Παναγιώτης Κολλύρης (τερματοφύλακας ΑΣΕ Δούκα): «Κλείνουμε τις υποχρεώσεις μας για την φετινή χρονιά στην Handball Premier με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Είναι μια ευκαιρία να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις με μια δυνατή ομάδα ενόψει και του αγώνα Κυπέλλου με τον Ιωνικό ΝΦ που ακολουθεί την Τετάρτη(21/12). Ο Ολυμπιακός προέρχεται από μια μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ με ότι αυτό συνεπάγεται. Γνωρίζουμε την δυναμικότητα του, παρόλα αυτά στόχος μας είναι να κρατήσουμε για μεγάλο διάστημα καλή απόδοση και από κει και πέρα να δούμε τι παραπάνω μπορούμε να κάνουμε».

Γιώργος Παπαβασίλης (αριστερός εξτρέμ Ολυμπιακού): «Στο αυριανό παιχνίδι αντιμετωπίζουμε μια καλή και δουλεμένη ομάδα. Έπειτα από τον αποκλεισμό μας από την Ευρώπη είναι πολύ σημαντικό που η ομάδα ανέκαμψε και πήρε τη νίκη απέναντι στην ΑΕΚ. Θέλουμε να κάνουμε άλλη μια καλή και συγκεντρωμένη εμφάνιση για 60 λεπτά ώστε να πάρουμε τους δύο βαθμούς».



e-genius.gr ...intelligent web software