Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

ΠΑΟΚ- ΑΣΕ Δούκα 31-27

| Handball Premier

Με το… δεξί στο νέο πρωτάθλημα της Handball Premier μπήκε ο ΠΑΟΚ που επικράτησε 31-27 του Δούκα στο «Σπίτι του Χάντμπολ» της Θεσσαλονίκης.
Ο ΠΑΟΚ είχε κορυφαίους τους Ελευθεριάδη (8 γκολ), Καβουσανάκη (5 γκολ) και τον τερματοφύλακα Μοισίλοφ κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο. Για τον Δούκα πρώτος σκόρερ ήταν ο Τζηράς (6 γκολ), ενώ καλή παρουσία είχε ο Δικαιούλιας (4 γκολ).

Το ματς
Ο «δικέφαλος» του Βορρά είχε από την αρχή το προβάδισμα, το οποίο έκλεισε στο +5 (17-12) στο ημίχρονο με επιμέρους σκορ 5-1 από το 12-11 (23΄) και γκολ του Ελευθεριάδη στην εκπνοή. Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 34’ η διαφορά έφτασε ακόμα και τα 6 γκολ (19-13) με τους γηπεδούχους να δείχνουν ξεκάθαρα το φαβορί για τη νίκη.
Ο Δούκας αντέδρασε και μείωσε σε 19-17 με σερί 4-0 και τα γκολ των Στεφανίτση (2), Παγιάτη και Δικαιούλια στο 38’. Παρά την μείωση του σκορ ο ΠΑΟΚ στη συνέχεια διατήρησε την ψυχραιμία του και το προβάδισμα, έχοντας και καλές επεμβάσεις από τον Μοισίλοφ.
Στο 57’ ο Γιάντσα μείωσε σε 28-26 για τους φιλοξενούμενους με τον ΠΑΟΚ να απαντάει με τον Ελευθεριάδη για το 29-26 και «κλείδωσε» τη νίκη με τα γκολ του Τσαμουρίδη και Καβουσανάκη για το 31-26 στο 59:40.
Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Παγιάτης με γκολ από θέση πίβοτ.

ΠΑΟΚ- ΑΣΕ Δούκα 31-27
Τα  πεντάλεπτα: 3-2, 6-5, 8-8, 11-9, 14-11, 17-12 (ημχ), 19-15, 20-18, 21-19, 24-21, 26-24, 31-27
ΠΑΟΚ (Γούσιος): Νικολαϊδης 2, Γιαβασίδης, Δ. Τριανταφυλλίδης 2, Καβουσανάκης 5, Βελισσαρίου, Δούγιας, Τζωρτζίνης, Παπάζογλου 5, Τσαμουρίδης 3, Λαδάκης 1, Ελευθεριάδης 8, Κουκμίσης 1, Τσαναξίδης 1, Τ. Τριανταφυλλίδης 2, Μοισίλοφ 1, Μαρίνος.
ΔΟΥΚΑΣ (Χαλκίδης): Μποροντάι, Τζηράς 6, Παγιάτης 2, Τσακουρίδης 2, Παναγιώτου 2, Νικολίνταης, Γερουλάνος, Αναστασίου 2, Ντούνης 2, Γιάντσα 2, Χαριτωνίδης, Γκάτσεβιτς 2, Κολλύρης, Πάνου, Δικαιούλιας 4, Στεφανίτσης 3.
Διαιτητές: Πατιός- Τσιάνας, Κόκκινη: 28:57 Χασεκίδης, Δίλεπτα: 5-7, Πέναλτι: 3/4-1/1
Οι δαιτητές έγραψαν στο φύλλο αγώνα: «Ο συνοδός του ΠΑΟΚ Δημήτρης Χασεκίδης αποβλήθηκε στο 28:57, διότι ενώ είχε δεχθεί δίλεπτο αποκλεισμό, είχε έντονο διάλογο μπροστά στο τραπέζι της γραμματείας με τον προπονητή του Δούκα Γιώργο Χαλκλιδη».

Δηλώσεις
Πάνος Γούσιος (προπονητής ΠΑΟΚ): «Ήταν ένα ωραίο και γρήγορο παιχνίδι με επιθετική λογική. Στο δεύτερο ημίχρονο η άμυνα μας δεν ήταν τόσο καλή. Ο Δούκας είναι μια δυνατή ομάδα και θεωρώ πως θα βρίσκεται στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος. Φέτος έχουμε έξι περιφερειακούς πολύ ποιοτικούς. Εμπιστευόμαστε όλα τα παιδιά. Ακολουθεί το παιχνίδι με τη Δράμα, όπου πιστεύω θα έχουμε στη διάθεση μας και τους Γκίγκοφ και Τζωρτζίνη με στόχο το 2/2».
Γιώργος Ελευθεριάδης (αριστερός ίντερ ΠΑΟΚ): «Ξεκινήσαμε από την αρχή καλά και είχαμε συνέχεια το προβάδισμα. Δεν κινδυνέψαμε σε κανένα σημείο. Είναι σημαντικό ότι πήραμε τη νίκη στην πρεμιέρα. Έχουμε βάθος πάγκου, όποιος κληθεί να αγωνιστεί δίνει το 100%. Πάνω απ’ όλα είμαστε οικογένεια, κάνουμε παρέα και εκτός γηπέδου. Στη δεύτερη παρουσία μου στον ΠΑΟΚ θέλω να είμαι βασικός παράγοντας στην προσπάθεια να επιτευχθούν οι στόχοι της ομάδας, νιώθω πιο έτοιμος και πιο ώριμος να υποστηρίξω την όλη προσπάθεια».
Γιώργος Χαλκίδης (προπονητής Δούκα): «Έγινε ένα ανοιχτό παιχνίδι, το οποίο κρίθηκε λεπτομέρειες και στο γεγονός ότι οι πιο έμπειροι παίκτες του ΠΑΟΚ στα κρίσιμα σημεία πήραν πάνω τους κάποιες σημαντικές φάσεις. Βρισκόμασταν κοντά στο σκορ στη μεγαλύτερη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου και πιστεύω αδικήσαμε τους εαυτούς μας γιατί μπορούσαμε να πάρουμε κάτι από αυτό το παιχνίδι. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια, πιστεύω στη συνέχεια θα είμαστε καλύτεροι».

 



e-genius.gr ...intelligent web software