Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

Συγκίνησε και ενέπνευσε ο Σάκης Βαλαβάνης στο θαύμα της ζωής και της προσφοράς

| Γενικά

Λίγες ημέρες μετά την οικονομική στήριξη της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος στον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής» και την ενεργοποίηση του ροζ φύλλου αγώνα της ζωής μέσω του «Όραμα Ελπίδας» για την αύξηση των εθελοντών δοτών μυελού των οστών, στα παιχνίδια της Εθνικής Γυναικών με Βοσνία και Κροατία για τα προκριματικά του EURO 2024, ένας άνθρωπος του χάντμπολ, ο προπονητής της Bianco Monte Δράμα 1986 Σάκης Βαλαβάνης, ήταν πρωταγωνιστής σε μία απίστευτη ιστορία αγάπης και προσφοράς στο συνάνθρωπο.

Το θαύμα της ζωής και της δωρεάς μυελού των οστών αποκαλύφθηκε στη Χίο.

Η ιστορία της Δέσποινας Βουχούρη, είναι από αυτές που συγκινούν, δίνουν μηνύματα αλλά κυρίως διδάσκουν πως μία απλή διαδικασία αυτή της εγγραφής στον κατάλογο δότη μυελού των οστών μπορεί να σώσει τη ζωή ενός άλλου ανθρώπου.
Η περιπέτεια της ξεκίνησε πριν από 3 χρόνια στις 5 Μαρτίου του 2021, όταν εισήχθη στο Νοσοκομείο με συμπτώματα ίωσης.

Οι συνεχείς εξετάσεις όμως, οδήγησαν στην ακριβή διάγνωση, αυτή της οξείας μυελογενούς λευχαιμίας (ΟΜΛ) δηλαδή ενός καρκίνου των κυττάρων της λευκής σειράς, που χαρακτηρίζεται από ραγδαία ανάπτυξη των λευκών αιμοσφαιρίων που συσσωρεύονται στο μυελό των οστών και εμποδίζουν την αιμοποίηση.

«Είχα 80% κακά κύτταρα στον μυελό των οστών. Ήμουν έτοιμη να… ταξιδέψω. Ήμουν 4,5 μήνες συνεχώς στο Μεταξά με πολύ αγώνα και κόπο. Σήμερα δοξάζω τον Θεό γιατί έφθασα τους 26 μήνες και είμαι ζωντανή ανάμεσά σας, χάρη σε έναν από τους δύο Έλληνες που βρέθηκαν συμβατοί με εμένα αλλά και χάριν τους εξαιρετικούς γιατρούς μου. Είχα την πιο σπάνια ομάδα ΑΒ+ και βρέθηκαν δύο Έλληνες 100% ιστοσυμβατοί, ο ένας έδωσε αλλά δεν ξέρω ποιος είναι. Έδωσα τα στοιχεία μου και τώρα περιμένω να με ζητήσει εκείνος. Ξέρουμε ότι είναι το νούμερο 198 από το «Όραμα Ελπίδας» και θέλω πολύ να τον γνωρίσω», είπε συγκινημένη η κα Βουχούρη μπροστά σε δεκάδες φίλους και γνωστούς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του γιου της Γιώργου, με την πρόφαση του εορτασμού των γενεθλίων της στον κήπο του σπιτιού τους στην περιοχή της Ευαγγελίστριας.

Η αποκάλυψη
Παρά τις δεκάδες προσκλήσεις, ελάχιστοι γνώριζαν ότι ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν και το Νο 198, ο προπονητής χάντμπολ Σάκης Βαλαβάνης από τη Δράμα, τον οποίο ο Γιώργος εντόπισε μέσω διαδικτύου με αποτέλεσμα να έρθουν σε επαφή και στη συνέχεια να βρεθεί στη Χίο μαζί με την οικογένειά του.Για να στηθεί η αποκάλυψη, ο Γιώργος Ξυλάς, επινόησε ένα τέχνασμα. Ότι έγινε λάθος στα μπαλόνια και αντί να γράφει την χρονολογία γέννησης της μητέρας του, έγραφε τη δική του.

«Κάθε εμπόδιο είναι σε καλό», είπε ο Γιώργος και συμπλήρωσε: «Για να αποκτήσει κάποιο νόημα αυτός ο αριθμός κόβουμε το «4» και μας μένει ο αριθμός 198. Είναι κάποιος ανάμεσά μας με το Νο 198 από το «Όραμα Ελπίδας»;», διερωτήθηκε για να σηκωθεί ο Σάκης Βαλαβάνης εν μέσω χειροκροτημάτων και να αγκαλιάσει τον άνθρωπο, που του έσωσε τη ζωή.
«Με αποκαλούν ήρωα είπε, δεν το δέχομαι, ένας απλός άνθρωπος είμαι, που συμμετείχα στην πλέον απλή διαδικασία, χαρίζοντας μια ζωή», είπε συγκινημένος για να πέσει ξανά στην αγκαλιά της Δέσποινας Βουχούρη, η οποία του χάρισε τον χρυσό Ταξιάρχη που φορούσε σε κρεμαστό και που όπως είχε πει νωρίτερα, τον είδε 3 φορές ολοζώντανο στο «Μεταξά», τη στιγμή που οι φίλοι της από τα γύρω κρεβάτια πέθαιναν ο ένας μετά τον άλλον.

Σάκη έκανες υπερήφανο όλο το άθλημα και έδωσες το παράδειγμα για το κοινωνικό πρόσημο του αθλητισμού και του χάντμπολ, θερμά συγχαρητήρια από όλους στην Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος.

Η ΟΧΕ θα βραβεύσει τον Σάκη Βαλαβάνη για τη σπουδαία του κοινωνική προσφορά πριν τον αγώνα Ολυμπιακός- Δράμα, την Τετάρτη 22 Μαϊου 2024 για τα ημιτελικά της Handball Premier. 

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο με τη στιγμή που η Δέσποινα Βουχούρη γνωρίζει τον δότη που της έσωσε τη ζωή, τον Σάκη Βαλαβάνη

https://www.youtube.com/watch?v=8lOSEPu_GkM&t=35s

Πηγή: Πολίτης Χίου

 e-genius.gr ...intelligent web software