Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

Η Γενική Συνέλευση της ΟΧΕ

| Γενικά

Με τη συμμετοχή 59 εκ των 81 (ποσοστό 73%) αντιπροσώπων από τα σωματεία- μέλη της ΟΧΕ πραγματοποιήθηκε μέσω της χρήσης σύγχρονης ψηφιακής πλατφόρμας (zoom) η τακτική Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος.

Ομόφωνα εκλέχθηκαν Πρόεδρος ΓΣ ο Νίκος Ζαλώνης (ΑΣΕ Δούκα)και Γραμματέας ο Νίκος Χιώτης (HC Σαλαμίνα)
Εγκρίθηκε ομόφωνα ο Διοικητικός, Οικονομικός - ταμειακός απολογισμός, Ισολογισμός του ΔΣ και η Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής με Απαλλαγή του Δ.Σ. από κάθε ευθύνη.

Με ομόφωνη απόφαση διεγράφησαν 95 σωματεία που δεν είχαν δραστηριότητα τα τελευταία χρόνια, ενώ εγκρίθηκαν o κανονισμός αγώνων του beach handball και η τροποποίηση στον κανονισμό εγγραφών- μεταγραφών.

Ο Πρόεδρος της ΟΧΕ Κώστας Γκαντής επεσήμανε:
«Το 2023 ήταν μια ιστορική χρονιά και από τις πιο επιτυχημένες στην ιστορία της Ομοσπονδίας. Διοργανώθηκε το παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων για πρώτη φορα με 32 ομαδες σε συνδιοργάνωση με μία υπερδύναμη του αθλήματος τη Γερμανία. Φυσικά είχαμε τις ιστορική πρόκριση της Εθνικής Ανδρών για πρώτη φορά στo ΕURO και ακολούθησαν οι σπουδαίες προκρίσεις της Εθνικής Νέων και στις αρχές του 2024 και της Εθνικής Εφήβων στα αντίστοιχα EURO.
Αναφορικά με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων, η Ομοσπονδία χωρίς βοήθεια από την πολιτεία και με δικές τις δυνάμεις διοργάνωσε αυτό το μεγάλο τουρνουά όπου συμμετείχαν 32 χώρες, οι 16 στην Ελλάδα. Παρά το αρχικό έλλειμμα των 500.000 περίπου ευρώ η Ομοσπονδία έχει καταφέρει να το μειώσει περίπου στις 200.000 ευρώ και μέχρι τέλους του έτους πιστεύουμε ότι θα εξαλειφτεί.
Τέλος θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω ότι η Διεθνής Ομοσπονδία Χάντμπολ ανακοίνωσε τη συμμετοχή του beach handball ως άθλημα επίδειξης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού με ομάδες all star, στις οποίες θα εκπροσωπηθεί και το ελληνικό beach handball, αφού στις επιλογές βρίσκονται οι Μαρία Καραντώνη και Μάγδα Κεπεσίδου».

Το Διοικητικό Απολογισμό έκανε ο Γενικός Γραμματέας Κώστας Σταματιάδης, ο οποίος μίλησε για έναν πλούσιο απολογισμό και όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος, τις διοργανώσεις, αλλά και την παρουσία των Εθνικών μας ομάδων.

Το μέλος της Οικονομικής Επιτροπής Κώστας Σπυρόπουλος τον Οικονομικό, ενώ το μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής Αγγελος Κανόνης την έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και Α’ Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Στέλιος Αγγελούδης σε παρέμβαση του τόνισε: «Είναι μια χρονιά που το άθλημα ήταν ακόμα πιο δυνατό και πιο ισχυρό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να υπάρξει βελτίωση. Το χάντμπολ είναι οικογένεια μου ένα κομμάτι από τη ζωή μου. Θέλω να πιστεύω ότι στις αρχαιρεσίες που θα διεξαχθούν σε λίγους μήνες το άθλημα θα διατηρήσει την παράδοση των τελευταίων 20 ετών όλοι μαζί θα αποφασίσουμε με γνώμονα το συμφέρον του αθλήματος για την επόμενη διοίκηση».

Το μέλος του ΔΣ της ΟΧΕ Τάσσος Χειβιδόπουλος επεσήμανε τη χρησιμότητα των διεθνών διοργανώσεων που έχει αναλάβει το ελληνικό χάντμπολ στην ανάπτυξη και εξέλιξη των αθλητών, φέρνοντας ως παράδειγμα την πορεία του Αλέξη Αλβανού μετά το EURO Νέων του 2000 (Ηλιούπολη), των Πέτρου Κανδύλα, Δημήτρη Τζηρά, Τάσου Παπαδιονυσίου μετά το Παγκόσμιο Νέων του 2011 (Θεσσαλονίκη) και των Αχιλλέα Τόσκα, Δημήτρη Παναγιώτου, οποίοι αγωνίστηκαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2023 (Αθήνα) και πλέον αποτελούν βασικά στελέχη της Εθνικής Ανδρών.
Πρόσθεσε επίσης ότι οι διεθνείς διοργανώσεις ανεβάζουν το κύρος του ελληνικού χάντμπολ και μας δίνουν τις απαραίτητες εμπειρίες για τη διοργάνωση και άλλων τέτοιων τουρνουά.

Το παρόν στη Γενική Συνέλευση της ΟΧΕ μετά από 8 χρόνια έδωσε και ο τέως Διευθυντής της Ομοσπονδίας και νυν Πρόεδρος της Δικαστικής Επιτροπής της EHF Γιάννης Καρανάσος, ο οποίος ανέλυσε το Δικαστικό σύστημα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, ενώ επεσήμανε ότι το ελληνικό χάντμπολ έχει πολύ καλή η εικόνα στην Ευρώπη, ειδικά μετά την πρόκριση της Εθνικής Ανδρών στο EURO 2024.

 

 



e-genius.gr ...intelligent web software