Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

Ήρωας της ζωής και του χάντμπολ για δεύτερη φορά ο Χρήστος Σπυρόπουλος

| Γενικά

Όλοι οι άνθρωποι του ελληνικού αθλητισμού και ειδικότερα του χάντμπολ ένιωσαν μεγάλη υπερηφάνεια στο άκουσμα της είδησης ότι ο Χρήστος Σπυρόπουλος, διεθνής αθλητής του χάντμπολ, έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του για να σώσει ένα συνάνθρωπο μας από τα κύματα του Θερμαϊκού.

Ο επικελευστής του Λιμενικού Σώματος Χρήστος Σπυρόπουλος με αυταπάρνηση έπεσε στα μανιασμένα νερά στην περιοχή της Επανομής -υπό αντίξοες συνθήκες και με τους ανέμους να πνέουν στα δέκα μποφόρ- και έσωσε τον 23χρονο που στην προσπάθεια του να κάνει kitesurf, έχασε τον έλεγχο της αετοσανίδας και παρασύρθηκε λόγω της κακοκαιρίας.

Γέννημα- θρέμμα της ΧΑΝΘ από την Ε’ Δημοτικού και για 23 έτη έγραψε ιστορία στο σύλλογο της Θεσσαλονίκης, έχοντας περισσότερες από 300 συμμετοχές (3ος στη σχετική λίστα) και σημειώνοντας περισσότερα από 1.000 γκολ ως δεξιός εξτρέμ, ενώ ήταν μέλος των Εθνικών μας ομάδων Παίδων, Εφήβων και Νέων.

Γιος του Κώστα Σπυρόπουλου, επί σειρά ετών μέλος των Διοικήσεων της ΟΧΕ και της ΧΑΝΘ που διετέλεσε μεταξύ άλλων και Β’ Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, ο Χρήστος διδάχθηκε από πολύ μικρός τις αξίες του εθελοντισμού και της ανιδιοτελής προσφοράς στον αθλητισμό και στη ζωή.

Δεν είναι η πρώτη φορά εξάλλου που ο Χρήστος γίνεται πρώτο θέμα σε όλη την Ελλάδα για το θάρρος του και τον ηρωισμό του.

Για όσους θυμούνται το καλοκαίρι του 2021 είχε σώσει 8 παιδιά, ηλικίας 13 έως 16 ετών, και 2 ενήλικους ναυτοπροσκόπους όταν αναποδογύρισε η λέμβος τους την ώρα που επέστρεφαν από πλωτή κατασκήνωση στο Αγγελοχώρι Θεσσαλονίκης.

Η Ομοσπονδία θα τιμήσει τον Χρήστο Σπυρόπουλο μαζί με το σωματείο που ανδρώθηκε τη ΧΑΝΘ στη Θεσσαλονίκη στον αγώνα Κυπέλλου Ανδρών (φάση των 16) ΧΑΝΘ- ΓΑΣ Κιλκίς την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023.

Ο Πρόεδρος της ΟΧΕ Κώστας Γκαντής δήλωσε: «Εκπροσωπώντας το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΧΕ θέλω να συγχαρώ από καρδιάς τον Χρήστο Σπυρόπουλο για τον ηρωισμό του και να τον ευχαριστήσω εκ μέρους όλων γιατί αποτελεί υπόδειγμα αθλητή και ανθρώπου για τη νεολαία μας και την κοινωνία. Όλη η οικογένεια του αθλήματος μας αισθάνεται υπερήφανη και μεγάλη τιμή που ο Χρήστος είναι αναπόσπαστο μέλος της. Εύχομαι όλοι στον αθλητισμό να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του".

Ο εκλεγμένος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και Α’ Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Στέλιος Αγγελούδης δήλωσε: «Στην πράξη του Χρήστου Σπυρόπουλου, εμπεριέχονται όλες οι αγνές αξίες του αθλητισμού. Η άμιλλα, η αυτοθυσία, ο ηρωισμός, η αυταπάρνηση, η αίσθησή του καθήκοντος, ο στόχος, η ομαδικότητα. Αξίες που ο αθλητής διδάσκεται στα γήπεδα από τη μικρή ηλικία και που ατσαλώνουν τον χαρακτήρα για όλη την υπόλοιπη ζωή του βοηθώντας τον να παίρνει αποφάσεις και να διαχειρίζεται καταστάσεις. Ο Χρήστος απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι ο αθλητής μπορεί να παραμένει πρότυπο στην κοινωνία, ακόμη και μετά το τέλος της καριέρας του, ακριβώς επειδή έχει γαλουχηθεί με γνήσια ιδεώδη".



e-genius.gr ...intelligent web software