Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

Η έκτακτη ΓΣ της ΟΧΕ στη Θεσσαλονίκη

| Γενικά

Πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Θεσσαλονίκης η έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος παρουσία του νέου Δημάρχου Θεσσαλονίκης Στέλιου Αγγελούδη.

Από τους εκπροσώπους σωματείων- μελών της ΟΧΕ ψηφίστηκαν ομόφωνα ο προϋπολογισμός του 2024 και οι τροποποιήσεις των κανονισμών αγώνων, πειθαρχικού και καταστατικού.

Ο κ. Ανδρεάδης (Άρης) και ο κ. Λογοθέτης (ΧΑΝΘ) εκλέχθηκαν ομόφωνα από το Σώμα, Πρόεδρος και Γραμματέας της ΓΣ

Οι κυριότερες τοποθετήσεις ήταν:

Κώστας Γκαντής (Πρόεδρος ΟΧΕ):
«Θέλω να συγχαρώ δημόσια για την εκλογή του ως Δημάρχου Θεσσαλονίκης τον Στέλιο Αγγελούδη, έναν άνθρωπο του αθλήματος μας, που έχει προσφέρει και θα συνεχίζει να προσφέρει στο ελληνικό χάντμπολ.
Ανάμεσα στις δύο ΓΣ διεξήχθη το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ21 που συνδιοργανώθηκε από Ελλάδα και Γερμανία. Είχαμε σοβαρά οργανωτικά θέματα και δυστυχώς αγωνιστικά δεν είχαμε την επιτυχία που θα θέλαμε.
Δεν είχαμε καμία οικονομική ενίσχυση από την πολιτεία για το Παγκόσμιο, ούτε από το υπουργείο, ούτε από την τοπική αυτοδιοίκηση.
Έχουμε κάνει πολλές συναντήσεις για αυτό το θέμα, υπάρχει αίτημα για έκτακτη επιχορήγηση, αλλά προσωπικά δεν είμαι αισιόδοξος.
Αναγκαστήκαμε να προχωρήσουμε σε έκτακτες δαπάνες οι οποίες ήταν εκτός προϋπολογισμού, όπως για τις εγκαταστάσεις, αλλά και την τηλεοπτική κάλυψη.
Το θετικό είναι ότι η Διεθνής Ομοσπονδία μας έδωσε συγχαρητήρια, αναγνώρισε το δύσκολο εγχείρημα να διοργανώσεις Παγκόσμιο σε μία πόλη όπως την Αθήνα που δέχεται εκατομμύρια τουρίστες, ενώ θα μας καταβάλει μικρή οικονομική ενίσχυση.
Σίγουρα θα έχουμε οικονομικό έλλειμμα, αλλά το μέγεθος θα το ξέρουμε όταν γίνει η εκκαθάριση του παγκοσμίου από τη Γερμανική Ομοσπονδία και τη Διεθνή Ομοσπονδία.
Το 2024 θα είναι μια χρονιά ορόσημο με τη συμμετοχή της Εθνικής Ανδρών στο ΕURO της Γερμανίας. Όλος ο προγραμματισμός και όλη η ενέργεια μας είναι να προετοιμαστεί κατάλληλα η Εθνική μας ομάδα».

Στέλιος Αγγελούδης (Δήμαρχος Θεσσαλονίκης):
«Θα είμαι πάντα κοντά στο χάντμπολ, αυτό να το θεωρείτε δεδομένο. Θα πρέπει να αρχίσουμε να βλέπουμε τις διοργανώσεις στη Θεσσαλονίκη από το street handball στην Αριστοτέλους που πρέπει να επανέλθει μέχρι και άλλα μεγαλύτερα event, διεθνούς εμβέλειας. Δυστυχώς στη Θεσσαλονίκη το πρόβλημα με τις αθλητικές υποδομές είναι τεράστιο. Θα διεκδικήσουμε μαζί με τον Πρόεδρο της ΟΧΕ και ένα γήπεδο για το χάντμπολ που δικαιούται το άθλημα, θα βοηθήσω και εγώ με την νέα μου ιδιότητα ως προς αυτή την κατεύθυνση».

Κωστας Σταματιάδης (Γενικός Γραμματέας ΟΧΕ):
«Είναι μια χρυσή ευκαιρία για το χάντμπολ στη Θεσσαλονίκη η εκλογή του Στέλιου Αγγελούδη αλλά και η παρουσία του Κώστα Βιολιτζή ως προέδρου των ΕΑΚ Θεσσαλονίκης, τους οποίους συγχαίρω θερμά. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Κ21 αντιμετωπίσαμε αρκετά προβλήματα και κυρίως με τις εγκαταστάσεις και τα οικονομικά. Δεν πήραμε βοήθεια από την πολιτεία και την Περιφέρεια Αττικής όπως θα έπρεπε και πήραμε βοήθεια από δύο σωματεία μας, τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ που μας παραχώρησαν τα γήπεδα τους. Όσον αφορά το Beach Handball έχουμε κάνει πολλά βήματα προόδου (ξεχωριστός κλάδος άθλησης, ειδική αθλητική αναγνώριση, σχολές προπονητών). Πρέπει τα σωματεία μας να ακολουθήσουν και αυτά με τη δημιουργία τμημάτων, να εισέλθουν στο μητρώο, ώστε να έχουμε επίσημο Εθνικό πρωτάθλημα και τελικές φάσεις ηλικιακών και τότε μπορεί να ανοίξει και δρόμος της χρηματοδότησης από το στοίχημα».

Ανδρέας Μούκιος (Πρόεδρος ΔΕΠ/ΟΧΕ):
«Να δώσω και εγώ με τη σειρά συγχαρητήρια στο νέο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Στέλιο Αγγελούδη. Στα πλαίσια της συνεχούς βελτίωσης και αναβάθμισης των πρωταθλημάτων, προχωράμε σε τροποποιήσεις σε κανονισμούς αγώνων».

Κώστας Βιολιτζής (Πρόεδρος ΕΑΚ Θεσσαλονίκης, μέλος ΔΣ ΟΧΕ):
«Μαζί με το Δήμαρχο Στέλιο Αγγελούδη και τον Πρόεδρο της ΟΧΕ Κώστα Γκαντή θα διεκδικήσουμε καλύτερες εγκαταστάσεις για το χάντμπολ στη Θεσσαλονίκη. Υπάρχει πρόβλημα με τις υποδομές και το χάντμπολ είναι γνωστό ότι έχει εκδιωχθεί από όλα τα ΔΑΚ των γύρω περιοχών εκτός από της Νεάπολης- Συκεών. Με συνέργιες μεταξύ ΕΑΚ, ΟΧΕ και φορέων όπως πχ Περιφέρεια θα μπορούσε να παραχωρηθεί χώρος για τη δημιουργία ενός «μπαλονιού» για το άθλημα, ενώ επίσης μπορούμε να ανακαινίσουμε το «Σπίτι του Χάντμπολ», ώστε να γίνει και πάλι η έδρα της Εθνικής Ανδρών για επίσημους αγώνες. Δεν πρέπει να τρέφουμε αυταπάτες. Στην Αττική κάνουν κάτι καλύτερο στο χάντμπολ από ότι εμείς εδώ στη Βόρεια Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Αυτό πρέπει να το δούμε και να το διορθώσουμε. Η Ομοσπονδία αναλαμβάνει διοργανώσεις, αυτό είναι σημαντικό και πρέπει να συνεχιστεί».

Αναστάσιος Χειβιδόπουλος (μέλος ΔΣ ΟΧΕ):
«Συγχαρητήρια στον Στέλιο Αγγελούδη, το δικό μας άνθρωπο για την εκλογή του. Στα θέματα της Ομοσπονδίας, Θα χαρακτήριζα το λιγότερο άστοχο η πολιτεία να μην στηρίζει οικονομικά ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα, μία από τις ελάχιστες διοργανώσεις τέτοιας εμβέλειας που έχουν γίνει μετά τον covid στην Ελλάδα. Πρέπει να πιεστεί η πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της».

Από την πλευρά του ο Κώστας Σπυρόπουλος έδωσε θερμά συγχαρητήρια στον Στέλιο Αγγελούδη για την εκλογή του και στη συνέχεια έκανε την ανάλυση του προϋπολογισμού της ΟΧΕ για το 2024.

 

 



e-genius.gr ...intelligent web software