Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

Το χάντμπολ έκανε πρεμιέρα στο κατάμεστο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης

| Γενικά

Πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης η ετήσια εκδήλωση της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος για την κλήρωση των πρωταθλημάτων Handball Premier και Α1 Γυναικών περιόδου 2023-2024. 

Στη διάρκεια της εκδήλωσης -που διεξήχθη για πρώτη φορά στην ιστορία του αθλήματος στη Θεσσαλονίκη- βραβεύτηκαν οι κορυφαίοι και οι κορυφαίες της σεζόν 2022-2023, καθώς και χορηγοί- υποστηρικτές της Ομοσπονδίας. 

Ειδική πλακέτα απονεμήθηκε στην οικογένεια του Χρήστου Κοτζαμανίδη, εμπνευστή και διοργανωτή των πρώτων αγώνων χάντμπολ στην Ελλάδα το 1977, που έφυγε από τη ζωή πρίν λίγες εβδομάδες με τη βράβευση να κάνει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κώστας Γκαντής.

Ο Α' Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, πρώην Πρόεδρος της Ομοσπονδίας και Υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης απηύθυνε χαιρετισμό, ενώ έκανε και τη βράβευση στην Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης και χρυσή Ολυμπιονίκη Βούλα Πατουλίδου για την προσφορά της στον ελληνικό αθλητισμό. 

Οι σημαντικότερες τοποθετήσεις του Προέδρου Κώστα Γκαντή και του Α' Αντιπροεδρου της ΕΟΕ Στέλιου Αγγελούδη ήταν: 

Κώστας Γκαντής (Πρόεδρος ΟΧΕ):
"Σήμερα είναι μια ξεχωριστή ημέρα για το άθλημα μας. Για πρώτη φορά πραγματοποιείται η κλήρωση των πρωταθλημάτων στη Θεσσαλονίκη και ιδιαίτερα σε αυτό τον εμβληματικό χώρο το Ολυμπιακό Μουσείο. Θέλω με αυτή την συντριπτική παρουσία όλων των ομάδων, των αθλητών, των προπονητών, των παραγόντων και των διαιτητών να τιμήσουμε για την προσφορά του όλο τον αθλητισμό της Θεσσαλονίκης. Ιδιαίτερη θέση έχει ο Α' Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακης Επιτροπής και πρώην Πρόεδρος μας Στέλιος Αγγελούδης  δημιουργός του Μουσείου, πολλών εγκαταστάσεων αλλά και εμπνευστής σε έναν μεγάλο βαθμό της ανασυγκρότησης του ελληνικού χάντμπολ. Τα βήματα αυτά τα σταθερά ακολουθούμε και εμείς, βήματα προόδου και επιτυχιών. Κυρίαρχη θέση στη φετινή σεζόν μετά τους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες του Ηρακλείου του Σεπτεμβρίου έχει φυσικά η συμμετοχή της Εθνικής μας Ανδρών στο EURO 2024 στη Γερμανία. Είναι εδώ ο αρχηγός μας και πολλοί από τους διεθνείς μας που έφεραν στην Ελλάδα αυτή τη μεγάλη διάκριση που μας βάζει στην ελίτ του ευρωπαϊκού χάντμπολ. Ευχαριστώ όλους για την παρουσία σας, εύχομαι καλή επιτυχημένη σεζόν με υγεία"

Στέλιος Αγγελούδης (Α' Αντιπρόεδρος ΕΟΕ- Υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης): 
"Μου κάνατε τη χάρη αυτό που δεν έκανα εγώ για 12 χρόνια, που ήμουν πρόεδρος στην ΟΧΕ -για λόγους δεοντολογίας- να διοργανώσετε μια κλήρωση στη Βόρεια Ελλάδα.
Πρόεδρε, Κώστα Γκαντή, καλέ μου φίλε και συνεργάτη, σε ευχαριστώ πάρα πολύ εσένα και τους συνεργάτες σου για αυτήν την προσπάθεια. Φίλες και φίλοι δεν επιτρέπει η μέρα να αναφερθώ και δεν θα το κάνω σε μία περιπέτεια που ξαφνικά αποφάσισα τον Γενάρη αυτής της χρονιάς και αφορά την διεκδίκηση της προσπάθειας για την πόλη. Για αυτό και θα σταματήσω εδώ. Αλλά θέλω να ξέρετε εάν αυτή η προσπάθεια τελεσφορήσει και το λέω σε όλους σας, γιατί όλοι σας είστε ενεργοί πολίτες, θα έχουμε την δυνατότητα όλοι μαζί πλέον να δούμε την ιστορία που λέγεται Αθλητική Θεσσαλονίκη.
Είναι κάτι που λείπει από την πόλη πάρα πολύ και επειδή η Αθλητική Θεσσαλονίκη έρχεται, να είστε βέβαιοι ότι θέλετε δεν θέλετε, εκεί το παραμελημένο χαντμπολ θα έχει την δική του θέση, την δική του ταυτότητα.
Με αυτές τις σκέψεις και πολλά πλούσια συναισθήματα που μου χαρίσατε σήμερα, παλιοί και νέοι φίλοι, θα ήθελα να σας ευχηθώ ένα ακόμη πρωτάθλημα με όσο το δυνατόν λιγότερους τραυματισμούς, λιγότερη βία και αρνητικές εικόνες εντός και εκτός γηπέδων.
Ένα χαντμπολ δυναμικό, ένα χαντμπολ που θα ενώνει, ένα χαντμπολ που θα συνεχίζει την ιστορία, μία ιστορία σχετικά σύντομη, αλλά μια ιστορία πολύ δυναμική.
Δώστε τα όλα, ξεκινάμε γιατί η ζωή πάει μπροστά, φέρτε νίκες, θα φέρουμε νίκες και θα είμαστε πάλι του χρόνου εδώ όλοι μαζί".

Στο φινάλε η «σκυτάλη» δόθηκε στον Πρόεδρο της ΔΕΠ/ΟΧΕ Ανδρέα Μούκιο για τη διαδικασία της κλήρωσης των πρωταθλημάτων της Handball Premier και της Α1 Γυναικών

370352484 802709798520904 1703744522358836508 n370350449 802710178520866 2312716041247908043 n370309449 802709828520901 3225459873881856719 n



e-genius.gr ...intelligent web software