Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

Η οικογένεια του χάντμπολ ενώθηκε στη Θεσσαλονίκη

| Γενικά

Η αποτίμηση της χρονιάς που φεύγει, οι φιλοδοξίες της νέας χρονιάς, αλλά και το αντάμωμα της οικογένειας του αθλήματος, ήταν τα αντικείμενα της θερμής χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Ο Α’ Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Στέλιος Αγγελούδης και ο πρόεδρος της ΟΧΕ Κώστας Γκαντής, καλωσόρισαν  τα στελέχη του αθλήματος από τη Βόρεια Ελλάδα, στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Άθλος» δίπλα στο «Σπίτι του Χάντμπολ».

Μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΟΧΕ και των Ενώσεων, πρόεδροι σωματείων, αθλητές, αθλήτριες, προπονητές και διαιτητές έδωσαν το παρών και συμμετείχαν σε μια εποικοδομητική συζήτηση, ενώ παράλληλα προβλήθηκε video με όλες τις σημαντικές στιγμές της χρονιάς για το ελληνικό χάντμπολ στη σάλα και στην άμμο.

K. Γκαντής: «Μια χρονιά με μοναδικότητες»
Ο κ. Γκαντής αναφέρθηκε στη μετάβαση του αθλήματος στη μετά-covid εποχή, μίλησε για την απόλυτα επιτυχημένη διεξαγωγή των παγκοσμίων πρωταθλημάτων beach handball στην Κρήτη, για την πρόκληση της συνδιοργάνωσης με τη Γερμανία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Νέων τον Ιούνιο του 2023, για την εφαρμογή του αναπτυξιακού προγράμματος, αλλά και για την Εθνική ομάδα των ανδρών που σταθερά πλησιάζει προς την επίτευξη του στόχου της συμμετοχής στα τελικά μίας μεγάλης διοργάνωσης.

«Το 2022 ήταν μία χρονιά με μοναδικότητες. Διοργανώσαμε τέσσερα παγκόσμια πρωταθλήματα στην άμμο και ανταποκριθήκαμε στην  πρόκληση, οργανωτικά αλλά και αγωνιστικά με τις Εθνικές ανδρών και γυναικών να πλασάρονται στην τέταρτη θέση του κόσμου. Διοργανώσαμε τους τελικούς της Handball Premier σε ένα κοινό γήπεδο, γεμάτο από φιλάθλους των φιναλίστ και αυτό δεν έχει ξαναγίνει στον ελληνικό αθλητισμό. Ο στρατηγικός σύμβουλος του αθλήματος, Γκι Πετιζιράρ, πλέον λειτουργεί υπό τη σκέπη της ΕΟΕ, χωρίς οικονομική επιβάρυνση για την ομοσπονδία και αυτό είναι μια πρόταση του κ. Αγγελούδη που υλοποιήθηκε. Η Εθνική ομάδα των ανδρών χτυπά την πόρτα των μεγάλων διοργανώσεων. Υπήρξαν πολλές σημαντικές στιγμές, επιζητούμε ακόμη περισσότερες και είναι αναγκαία η δραστηριοποίηση όλων μας», τόνισε ο πρόεδρος της ΟΧΕ.

Στ. Αγγελούδης: Ανάγκη για συσπείρωση
«Το ελληνικό χάντμπολ βρίσκεται στο μεταίχμιο. Δεν είμαστε πια το «χαντμπολάκι του παρελθόντος», αντιθέτως είμαστε κοντά στο κλικ της καθιέρωσης ενός αθλήματος που είναι το νεότερο ομαδικό στον ελληνικό αθλητισμό. Είμαστε εδώ επειδή είναι σημαντικό να οικοδομούμε πιο στενές σχέσεις, καθώς έχουμε ένα κοινό σημείο αναφοράς, την αγάπη μας για το άθλημα. Πολλοί θα ήθελαν σε άλλα αθλήματα να έχουν αυτό το κοινό σημείο αναφοράς, αλλά δεν το έχουν στο δικό μας βαθμό. Το συναίσθημα όμως, πρέπει να το μετουσιώνουμε σε πράξεις», υπογράμμισε ο Στέλιος Αγγελούδης, και κάλεσε την οικογένεια του αθλήματος να εντείνει τις προσπάθειές ώστε το ελληνικό χάντμπολ να μεγαλώνει όλο και περισσότερο στη Βόρειο Ελλάδα: «Οι κυψέλες του αθλήματος που χάθηκαν τα τελευταία χρόνια στη Βόρεια Ελλάδα πρέπει να αναπληρωθούν και εκείνες που υπάρχουν πρέπει να γίνουν ακόμη πιο ισχυρές για να υπάρχει ανάπτυξη. Όντως μας λείπουν τα γήπεδα, όντως δεν υπάρχουν τα χρήματα και οι πανίσχυροι οικονομικοί παράγοντες, όμως αυτά τα προβλήματα τα αντιμετωπίζαμε πάντα στη Βόρεια Ελλάδα, με ψυχή, εθελοντισμό, αλληλεγγύη και  ενεργοποίηση όλου του δυναμικού μας. Δεν χρειάζεται μεμψιμοιρία. Στην Αθήνα έχουν γίνει ουσιαστικά βήματα και πρέπει να γίνουν και στη Βόρεια Ελλάδα τα ανάλογα βήματα, για το συνολικό καλό του αθλήματος. Ακόμη και την πολιτική μας θέση πρέπει να σκεφτούμε. Όλα τα αθλήματα έχουν δικούς τους ανθρώπους σε δήμους, περιφέρειες, ακόμη και στη Βουλή και απολαμβάνουν την ανάλογη στήριξη από τους εκλεγμένους τους. Αυτό πρέπει να το έχουμε και εμείς υπ’ όψιν μας και είναι μονόδρομος να στηρίζουμε τους ανθρώπους μας που κατεβαίνουν στα ψηφοδέλτια και να ενθαρρύνουμε τη συμμετοχή τους στα κοινά, ανεξάρτητα με τις πολιτικές πεποιθήσεις του καθενός», συμπλήρωσε ο κ. Αγγελούδης.

Αφού ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων η βραδιά έκλεισε με ευχές απ’ όλους για υγεία και αγωνιστικές επιτυχίες στη νέα χρονιά.

OXETHES

OXETHESS1



e-genius.gr ...intelligent web software