Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

H τακτική Γ.Σ. της ΟΧΕ (27/3/2022)

| Γενικά

277411999 350556290427841 6986673731084225301 n
Εγκρίθηκαν Διοικητικός- Οικονομικός απολογισμός και οι καταστατικές αλλαγές 

Πραγματοποιήθηκε στο «Σπίτι του Χάντμπολ» στη Μίκρα Θεσσαλονίκης η Τακτική Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος όπου συμμετείχαν οι αντιπρόσωποι των σωματείων-μελών της ΟΧΕ.

Πρόεδρος και Γραμματέας της Γ.Σ. εκλέχθηκαν ομόφωνα ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΕΟΕ Στέλιος Αγγελούδης και ο εκπρόσωπος του Πανσερραϊκού Γρηγόρης Παπαδόπουλος

Εγκρίθηκαν ο Διοικητικός απολογισμός, ο Οικονομικός - ταμειακός απολογισμός του Δ.Σ. και η Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής για το χρονικό διάστημα από 1-1-2021 έως 31-12-2021.

Εγκρίθηκαν οι τροποποιήσεις του καταστατικού για την εναρμόνισή του με διατάξεις των νόμων 4726/2020,4791/2021,4809/2021,4825/2021 κλπ, που τροποποιούν διατάξεις του ν.2725/1999 και για να καταστεί αυτό αρτιότερο και λειτουργικότερο, τροποποιήσεις του Κανονισμού Εγγραφών-Μεταγραφών, προς εναρμόνισή του με διατάξεις του ν.4809/2021, καθώς και τροποποιήσεις του Κανονισμού αγώνων.

Όλες οι τροποποιήσεις θα αναρτηθούν αναλυτικά αύριο στην ιστοσελίδα της ΟΧΕ.

«Είμαστε σίγουροι πως το αναπτυξιακό μας πρόγραμμα θα αποδώσει καρπούς»
Ο Πρόεδρος της ΟΧΕ Κώστας Γκαντής στην ομιλία του τόνισε: «Μετά από χρόνια υλοποιείται το αναπτυξιακό πρόγραμμα της Ομοσπονδίας που είναι πρόταση του Γάλλου στρατηγικού συμβούλου της ΟΧΕ Γκι Πετιτζιράρ. Αυτό είναι μια κατάκτηση για την ομοσπονδία και το άθλημα και είμαστε σίγουροι πως θα αποδώσει καρπούς. Οι Εθνικές μας ομάδες βρίσκονται σε πλήρη δραστηριότητα με την Εθνική Ανδρών να βρίσκεται ένα βήμα μακριά από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2023, ενώ η Ελλάδα είναι στο επίκεντρο της χαντμπολικής κοινότητας, αφού έχει αναλάβει δύο μεγάλες διοργανώσεις, τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα του Βeach Handball στο Ηράκλειο 2022 και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ21 του 2023 σε συνδιοργάνωση με την Γερμανία. Θα ήθελα να αποκαλύψω ότι σχεδιάζουμε μία έκτακτη Γενική Συνέλευση στα τέλη Μαΐου όπου και θα καταθέσουμε προτάσεις για αλλαγές στο πειθαρχικό κανονισμό μας. Υπήρξαν ακραίες περιπτώσεις που δεν προβλέπονταν από τους κανονισμούς μας, αλλά αυτά θα αλλάξουν. Όσοι νομίζουν ότι κοιμόμαστε, κάνουν μεγάλο λάθος, εμείς βλέπουμε, ακούμε, καταλαβαίνουμε και όταν πρέπει αποφασίζουμε και τιμωρούμε».

Ο Α’ Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Στέλιος Αγγελούδης επεσήμανε: «Ως Α’ Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής έχω πλήρη εικόνα από όλες τις ομοσπονδίες, και μπορώ να πω πως είμαστε το μοναδικό άθλημα εδώ και ένα χρόνο που λειτουργεί τα κλιμάκια των επίλεκτων με υποδειγματικό τρόπο. Είμαι χαρούμενος που έχουν πιάσει τόσο τα όσα λέγαμε τα τελευταία χρόνια για την ανάπτυξη. Στην όλη προσπάθεια θα βοηθήσει καταλυτικά και η χρηματοδότηση της ΕΟΕ στις ομοσπονδίες για την πρόσληψη καταξιωμένων ξένων τεχνικών συμβούλων. Είναι πολύ σημαντικό ότι το χάντμπολ είναι στο αθλητικό προσκήνιο με μεγάλες διοργανώσεις που έχει αναλάβει η Ομοσπονδία. Με την ευκαιρία της αλλαγής των οικονομικών κινήτρων, δηλαδή από την στιγμή που τα σωματεία έχουν πλέον μία σημαντική χρηματοδότηση από τον φορολογία των κερδών του στοιχήματος, πρέπει να θεσπιστούν κανόνες στην προκήρυξη με ποινές, ώστε τα σωματεία να είναι υποχρεωμένα να έχουν αναπτυξιακά τμήματα και ικανοποιητικό αριθμό αθλητών σε κάθε αγώνα προς όφελος του αθλήματος, ώστε να μην ξαναέχουμε εικόνες απαράδεκτες, να κατεβαίνουν ομάδες με 6-7 άτομα σε επίσημους αγώνες».

«Δικαιοσύνη και ισονομία»
Ο Ειδικός Γραμματέας της ΟΧΕ Φραγκίσκος Ζαλώνης παρουσίασε τον Διοικητικό Απολογισμό, το μέλος της Οικονομικής Επιτροπής Κώστας Σπυρόπουλος τον Οικονομικό, ενώ το μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής Αγγελος Κανόνης την έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής.
Το μέλος του Δ.Σ. της ΟΧΕ και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων Βeach Handball- Ηράκλειο 2022 Κώστας Βιολιτζής ανέλυσε τον προγραμματισμό της Οργανωτικής Επιτροπής και παρουσίασε το λογότυπο και το promo video των διοργανώσεων που θα διεξαχθούν 14-26 Ιουνίου.

Στη συνέχεια μίλησε ο Πρόεδρος της ΔΕΠ Ανδρέας Μούκιος, ο οποίος υπογράμμισε πως η «ΔΕΠ σέβεται το κάθε ευρώ που μπαίνει στο άθλημα από τα σωματεία, πλην όμως θα πρέπει να υπάρχουν κανόνες και να τους τηρούν όλοι και η ΔΕΠ είναι δεδομένο πως αντιμετωπίζει όλες τις ομάδες με Δικαιοσύνη και ισονομία».

Τέλος το μέλος του Δ.Σ. της ΟΧΕ Κώστας Σταματιάδης έκανε μία λεπτομερή ανάλυση για τροποποιήσεις του καταστατικού, ως εναρμόνιση με τις νομοθετικές ρυθμίσεις της πολιτείας, αλλά και τις καταστατικές αλλαγές που προτάθηκαν από το Δ.Σ. της ΟΧΕ.



e-genius.gr ...intelligent web software