Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

Συνεργασία- σταθμός ΟΧΕ-ΟΦΥΠΕΚΑ με δράσεις σε προστατευόμενες περιοχές

| Ανάπτυξη

Η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος πρωτοπορεί για μία ακόμη φορά στον τομέα της ανάδειξης και της προώθησης της κοινωνικής/περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και ευθύνης.

Η ΟΧΕ είναι η πρώτη Ομοσπονδία που ένωσε τις δυνάμεις της με τον ΟΦΥΠΕΚΑ (Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής-ΟΦΥΠΕΚΑ)για δράσεις σε προστατευόμενες περιοχές, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών χάντμπολ, αλλά και μαθητών- μαθητριών από σχολικές μονάδες.

Η πρώτη δράση πραγματοποιήθηκε στην προστατευόμενη περιοχή του Εθνικού Πάρκου Σχινιά- Μαραθώνα, όπου περισσότερα από 300 παιδιά έπαιξαν χάντμπολ και διασκέδασαν στέλνοντας ηχηρό μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος. Πήραν μέρος αθλητές και αθλήτριες από τα σωματεία της ΕΣΧΑ: ΑΕΚ, ΑΣΕ Δούκα, ΑΣΟΔ Ασπροπύργου, ΑΣ Άνοιξης Διονύσου, ΓΑΣ Καματερού, Ολυμπιακός Κερατσινίου, Ιωνικός ΝΦ, Πανελλήνιος, ΔΑΣ Ζεφυρίου.

Η δεύτερη δράση έλαβε χώρα στο Εθνικό Πάρκο υγροτόπων λιμνοθάλασσας Κοτυχίου και δάσους Στροφυλιάς που είναι προστατευόμενη περιοχή στους νομούς Αχαΐας και Ηλείας.

Οι αθλητές και αθλήτριες του κλιμακίου του Νότου, οι μαθητές από τα δημοτικά σχολεία Λάππα, Φαρρών, και το γυμνάσιο Φαρρών μαζί με τα τμήματα υποδομών της Ακαδημίας των Σπορ Πάτρας έζησαν μια ιδιαίτερη αθλητική εμπειρία σε μια από τις ομορφότερες περιοχές της Δυτικής Αχαΐας.

Την καθοδήγηση των δράσεων από πλευράς Ομοσπονδίας είχε το έμπειρο επιτελείο των τεχνικών συμβούλων της Επιτροπής Ανάπτυξης.

Η επόμενη δράση ΟΧΕ-ΟΦΥΠΕΚΑ έχει προγραμματιστεί για τις αρχές Ιουλίου στο Πήλιο.

 

 

 

 



e-genius.gr ...intelligent web software