Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

Η επένδυση στο μέλλον του ελληνικού χάντμπολ

| Ανάπτυξη

Ο στρατηγικός σχεδιασμός της ΕΑΠ/ΟΧΕ και τα περιφερειακά τουρνουά ανάπτυξης που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ένα τριήμερο γεμάτο αγώνες, δράση και αξιολόγηση περίμενε τους αθλητές και τις αθλήτριες (Γεν. 2008-2009-2010)που επελέγησαν να συμμετάσχουν στο περιφερειακό τουρνουά που διοργανώθηκε σε Λαμία, Πορταριά και Αίγιο από την Παρασκευή (24.2) έως και την Κυριακή 26.2).

Περισσότερα από 350 παιδιά από όλη την Ελλάδα πέρασαν από το μικροσκόπιο των Ομοσπονδιακών τεχνικών ανάπτυξης που ακροβολίστηκαν στις τρεις περιοχές της Ελλάδας.

Στην Πορταριά ο Παναγιώτης Ιατρούδης και οι Δημήτρης Σκάρλος, Χρήστος Δεληχρήστος, Τάσος Χατζηπαρασίδης Σοφία Αμπεριάδου, Κωνσταντίνος Μιχαλάκης και Κέλλυ Καραπαναγιωτίδου υποδέχτηκαν τα αγόρια του 2008 και τα κορίτισα του 2009. Στη Λαμία ο Κωστας Αλεξιάδης και οι Γιάννης Τσιάπας, Αντώνης Τσολάκος, Λευτέρης Ελευθεριάδης, Παναγιώτης Αθανασιάδης, Μάγδα Χοτοκουρίδου και Μιχάλης Αντωνιάδης ανέλαβαν τα κορίτσια του 2008 και τα αγόρια του 2009 ενώ στο Αίγιο ο Γιώργος Κρανάκης και οι Στέλιος Αλεπουδέας, Γιάννης Βαρελτζής, Κυριακή Μπακουλοπούλου, Γιάννης Παπαγιαννόπουλος και Βασιλεία Μακρόγλου καλοσώρισαν αγόρια και κορίτσια Γεν 2010 από το Νότο.

Το καθημερινό πρόγραμμα περιλάμβανε εκτός από αγώνες, στοχευμένες προπονήσεις ανά ηλικιακή κατηγορία με τακτικά θέματα σε άμυνα και επίθεση καθώς επίσης και και επιμορφωτικές βιντεοπαρουσιάσεις.

Η συνεργασία με το Sports Excellence
Η ομάδα του Sports Excellence του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» ανέλαβε και πάλι έναν «νευραλγικό ρόλο» στο περιφερειακό τουρνουά επίλεκτων αθλητών και αθλητριών. Μέσω βιντεοπροβολών έδωσε εξατομικευμένες συμβουλές για την προπόνηση δύναμης στην παιδική και εφηβική ηλικία ενώ τους έδειξε και τον τρόπο που μπορούν να αναβαθμίζουν την αγωνιστική τους απόδοση βελτιώνοντας την ψυχολογία τους.

Με μοτο «From Zero To Hero», Sports Excellence και ΟΧΕ δείχνουν το δρόμο προς την επιτυχία στα παιδιά που κάνουν τα πρώτα τους ουσιαστικά βήματα στο άθλημα του χάντμπολ και συμμετέχουν πλέον στις ομάδες των κλιμακίων.

Η Εθνική Νεανίδων έδειξε το δρόμο στη νέα γενιά
Πολύ ενδιαφέρουσα όμως ήταν η επαφή που είχαν οι αθλητές και οι αθλήτριες (Γεν. 2010) με την Εθνική Νεανίδων που βρέθηκε στο Αίγιο στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για τους 16ους Μεσογειακούς Αγώνες Γυναικών (U17). Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Μενέλαος Δανήλος και οι διεθνείς μας μίλησαν στα νέα παιδιά δείχνοντας τους τον δρόμο προς την εξέλιξη. Ο ενιαίος στρατηγικός σχεδιασμός της ΟΧΕ συνδέει τις Εθνικές ομάδες με την ανάπτυξη και άπαντες, αθλητές και προπονητικό επιτελείο, ακολουθούν συγκεκριμένες βασικές αρχές που στο μέλλον θα φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Διατροφικές συμβουλές από τη Μάρα Αλεπουδέα
Στους «νεοεισερχόμενους» των κλιμακίων δόθηκαν χρήσιμες συμβουλές για το καθημερινό διατροφικό τους πρόγραμμα καθώς επίσης και για τις τροφές που πρέπει να εντάξουν στη διατροφή τους για να μπορέσουν να μεγιστοποιήσουν την απόδοση τους στην προπόνηση τους. Αυτό που εξήγησε η διατροφολόγος, Μάρα Αλεπουδέα στα παιδιά είναι ότι η σωστή και ισορροπημένη διατροφή και η άθληση αποτελούν σημεία κλειδιά για την καλή υγεία.

Κρανάκης: «Υπάρχουν αθλητές και αθλήτριες που έχουν τραβήξει την προσοχή μας και παρακολουθούμε με την εξέλιξη τους»
Μιλώντας για την περιφερειακό τουρνουά, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός ανάπτυξης, Γιώργος Κρανάκης επισημαίνει: «Ήταν ένα εποικοδομητικό τριήμερο το οποίο έτρεξε σε δύο ταχύτητες. Από τη μία σε Πορταριά και Λαμία δουλέψαμε με αθλητές και αθλήτριες που τους γνωρίζουμε, τους αξιολογούμε και παρακολουθούμε την εξέλιξη τους και από την άλλη στο Αίγιο πήραμε μια πρώτη γεύση από αθλητές και αθλήτριες του Νότου που έχουν γεννηθεί το 2010. Συνεχίζουμε με σταθερά βήματα. Είναι πολύ σημαντικό να αξιοποιήσουμε το έμψυχο υλικό μας και να καταλήξουμε στα παιδιά που στο μέλλον θα μπορέσουν να στελεχώσουν τις Εθνικές μας Ομάδες. Ο χρόνος και η μεθοδική δουλειά είναι σύμμαχοί μας και ακολουθούμε πιστά τον στρατηγικό σχεδιασμό της Ομοσπονδίας μας για να μπορέσουμε να φτάσουμε στα επιθυμητά αποτελέσματα».

«Συλλέκτες» αγωνιστικών στιγμών και εμπειριών οι επίλεκτοι αθλητές και οι αθλήτριες έδωσαν τα διαπιστευτήρια τους στο περιφερειακό τουρνουά και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το επόμενο. Ο στόχος όλων άλλωστε είναι κοινός και μόνο μέσα από τη μεθοδική δουλειά θα μπορέσει να επιτευχθεί.



e-genius.gr ...intelligent web software