Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

Χάντμπολ και στην Ηγουμενίτσα!

| Ανάπτυξη

Η προσπάθεια της Ομοσπονδίας, αλλά και των ανθρώπων του αθλήματος να ανοίξουν νέες περιοχές για το χάντμπολ, αποδίδει καρπούς.

Τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργηθεί σωματεία σε περιοχές που το άθλημα δεν καλλιεργούταν και μία από αυτές είναι και η Ηγουμενίτσα.

Η Ολυμπιακή Ακαδημία Ηγουμενίτσας που ιδρύθηκε το 2016, ξεκίνησε δειλά δειλά τα πρώτα της βήματα στο άθλημα την περσινή περίοδο και φέτος για πρώτη φορά θα πάρει μέρος στα ηλικιακά πρωταθλήματα της ΕΣΧΒΔΕ, διατηρώντας τμήματα Μίνι Αγόρια- Κορίτσια, Παμπαίδων και Παγκορασίδων, έχοντας ήδη στις τάξεις της 60 παιδάκια.

Η νέα αυτή προσπάθεια έχει την υπογραφή του Ναουσαίου καθηγητή φυσικής αγωγής και παλαίμαχου αθλητή του Ζαφειράκη, Σταμάτη Δρόσου.
«Είχα το μεράκι και έψαχνα τρόπο να ασχοληθώ, αλλά ήταν δύσκολο τα προηγούμενα χρόνια που βρισκόμουν σε Ψαρά και Κάρυστο. Από την ημέρα που πήρα μετάθεση στην Ηγουμενίτσα η ιδέα ξαναμπήκε στο μυαλό μου και βρήκα μεγάλη συμπαράσταση από τον Πρόεδρο του συλλόγου Νίκο Καραγιάννη, με τον οποίο μένουμε στην ίδια γειτονιά.
Ξεκινήσαμε από το απόλυτο μηδέν, αλλά είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την ανταπόκριση των παιδιών και των γονέων.
Πρώτος στόχος είναι να περνάνε τα παιδιά καλά στο γήπεδο, να ξεφύγουν από τις οθόνες, να κάνουν φιλίες μέσα από το άθλημα, όπως κάναμε και εμείς και έχουν κρατήσει για πάντα. Το χάντμπολ είναι μια οικογένεια. Θέλουμε τα παιδιά να νιώσουν αυτή τη χαντμπολική ζεστασιά.
Σίγουρα αντιμετωπίζουμε δυσκολίες, κυρίως γηπεδικές, όπως συμβαίνει με το χάντμπολ σε πολλές περιοχές της χώρας.
Προπονούμαστε σε τσιμέντο, σε γήπεδο που το έχουμε διαμορφώσει εμείς. Φέτος κατορθώσαμε παράλληλα με μία ομάδα μπάσκετ, να έχουμε μία ώρα την εβδομάδα στο κλειστό γυμναστήριο», σχολίασε στο γραφείο Τύπου της ΟΧΕ ο προπονητής της ομάδας Σταμάτης Δρόσος.

Πως όμως αποφάσισε το σωματείο να καλλιεργήσει το χάντμπολ; Ποια είναι η φιλοσοφία του;
«Δεν θέλαμε να φτιάξουμε άλλο ένα σωματείο για ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Η περιοχή χρειαζόταν ένα σύλλογο που να καλλιεργεί τα αθλήματα που δεν είναι διαδεδομένα στην περιοχή μας, να δείξει κάτι διαφορετικό. Έτσι και ξεκινήσαμε με τρίαθλο και κολύμπι, ενώ στη συνέχεια φτιάξαμε και το τμήμα χάντμπολ. Φυσικά το σημείο αναφοράς είναι ο Σταμάτης Δρόσος. Αυτός έχει την τεχνογνωσία και την επαφή με το άθλημα. Πέρσι ξεκινήσαμε με προπονήσεις, πήραμε μέρος και σε ένα τουρνουά, φέτος αναγνωριστήκαμε από την Ομοσπονδία και δηλώσαμε συμμετοχή στα ηλικιακά πρωταθλήματα. Θεωρώ πως έχουν γίνει πολλά βήματα και υπάρχει ραγδαία εξέλιξη», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ολυμπιακής Ακαδημίας Ηγουμενίτσας Νίκος Καραγιάννης και συνέχισε λέγοντας: «Μόνο καλά λόγια έχω να πω για την Ομοσπονδία, την τοπική Ένωση και τους τεχνικούς συμβούλους της Ομοσπονδίας, είναι κοντά μας σε ότι ζητήσουμε. Στις προθέσεις μας είναι τους επόμενους μήνες να διοργανώσουμε και ένα τουρνουά».

 



e-genius.gr ...intelligent web software