Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

Σωματείο χάντμπολ στα Ψαχνά!

| Ανάπτυξη

Η προσπάθεια της ΟΧΕ να αναπτυχθεί το χάντμπολ και σε άλλες περιοχές, αρχίζει να αποδίδει καρπούς.

Η Χαλκίδα τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχθεί σε έδρα των Εθνικών ομάδων και οι Χαλκιδέοι έχουν αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια.

Τα πρώτα ευχάριστα νέα ήρθαν από τα Ψαχνά, λίγα χιλιόμετρα βορειότερα της Χαλκίδας, όπου ο παλαιός διεθνής αθλητής Νίκος Σαμαράς πρωτοστάτησε στη δημιουργία του τμήματος χάντμπολ στο σύλλογο ΑΣ Διρφυών Μεσσαπίων «Εγώρας».

Ο Νίκος Σαμαράς απόφοιτος ΤΕΦΑΑ Αθηνών και κάτοχος διπλώματος master coach είχε μια σπουδαία καριέρα. Στις Εθνικές ομάδες, συμμετείχε στην 6η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών 2005 και στην 4η θέση στο EURO Εφήβων 1994, ενώ σε συλλογικό επίπεδο κατέκτησε το Tσάλεντζ Καπ 2012, 7 πρωταθλήματα και 3 Κύπελλα Ελλάδας με Διομήδη Άργους και Πανελλήνιο.

«Η περιοχή είναι καθαρά ποδοσφαιρική με αποτέλεσμα να μην έχει ασχοληθεί κανείς έως τώρα σοβαρά με αλλά αθλήματα. Πιστεύω ότι υπάρχουν δυνατότητες, ειδικά από τη στιγμή που σε λίγο καιρό θα παραδοθεί και το ολοκαίνουργιο κλειστό γυμναστήριο της πόλης. Η ιδέα και ο στόχος είναι να γεμίσει το γήπεδο αθλούμενους που να μπουν στην νοοτροπία της προπόνησης και να βγουν από τη διαδικασία της αλάνας και του περιπάτου. Να γνωρίσουν νέα αθλήματα ακόμη και μοριοδοτούμενα, όπως είναι το χάντμπολ που μπορούν να τους προσφέρουν επιπλέον εφόδια στη ζωή και να τους ανοίξουν νέους ορίζοντες και προοπτικές», σχολίασε ο Νίκος Σαμαράς που θα έχει ρόλο τεχνικού διευθυντή στην ομάδα.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Μαρία Τρίκκα είπε: «Το βασικό να γεμίσει το κλειστό γυμναστήριο με παιδιά. Το χάντμπολ ειδικά στην περιοχή της Εύβοιας έγινε γνωστό από την παρουσία της Εθνικής ομάδας. Θα προσπαθήσουμε το χάντμπολ να γίνει το βασικό άθλημα του σωματείου μας. Θέλουμε να δείξουμε ότι υπάρχουν και άλλα αθλήματα που μπορούν να προσφέρουν πολλά στα νέα παιδιά, ακόμα και να τους βοηθήσουν στις σπουδές τους και γενικά στη σταδιοδρομία τους».

Ο Δήμαρχος Διρφύων–Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς επεσήμανε: «Χαιρετίζουμε τη δημιουργία του νέου συλλόγου και φυσικά του τμήματος χάντμπολ που τα τελευταία χρόνια έχει μία σημαντική δραστηριότητα με διεθνείς αγώνες στην Εύβοια. Είμαστε πολύ θετικοί να καλλιεργηθούν νέα αθλήματα στο Δήμο μας και σε αυτό θα συμβάλλει αποφασιστικά το νέο κλειστό γυμναστήριο που βρίσκεται στο στάδιο της αποπεράτωσης του. Πιστεύουμε ότι θα έχουμε τις δυνατότητες να φιλοξενήσουμε στο μέλλον και διοργανώσεις εθνικού και διεθνούς επιπέδου».

Οι αθλητές του τμήματος χάντμπολ του ΑΣ Διρφυών Μεσσαπίων «Εγώρας» θα συμμετέχουν τόσο στo αναπτυξιακό event της ΟΧΕ το πρωί του Σαββάτου στην πλατεία του Αγίου Νικολάου στη Χαλκίδα, ενώ φυσικά θα βρίσκονται στις εξέδρες του κλειστού γυμναστηρίου Κανήθου- Χαλκίδας την Κυριακή για τον αγώνα της Εθνικής Ανδρών με την Ολλανδία.

 



e-genius.gr ...intelligent web software