Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

Στην 6η θέση η Εθνική Ανδρών

| Beach Handball

Με ήττα 2-0 από την Τυνησία ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στους 3ους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες “Ηράκλειο 2023” η Εθνική Ανδρών.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατέλαβε την 6η θέση, ενώ η Τυνησία την 5η.
Στο παιχνίδι που προηγήθηκε το Μαρόκο νίκησε 2-0 το Κόσοβο για τις θέσεις 7-8.

Η Ελλάδα μπορεί να μην κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε στη διοργάνωση της Πάτρας το 2019, ωστόσο κατάφερε να κερδίσει τους 19χρονους Κολεζάκη, Δ. Παπαδόπουλο, Μαρίνο, αλλά και τον 24χρονο Νάκο, οι οποίοι μπορούν να στελεχώσουν τα επόμενα χρόνια την Εθνική ομάδα μαζί φυσικά με τους εμπειρότερους αθλητές που έχουν δείξει τα διαπιστευτήρια τους.

Η Εθνική ομάδα είχε εξαρχής πολύ δύσκολο έργο έχοντας μόνο 3 από τους 12 αθλητές που αγωνίστηκαν τόσο στο Παγκόσμιο του 2022, όσο και στο EURO του 2023, ωστόσο έφτασε κοντά στην 4αδα την οποία έχασε στις λεπτομέρειες. 

«Κερδίσαμε 4 νέους παίκτες- συγχαρητήρια στην Εθνική Γυναικών»
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ανδρών Γιάννης Λαζαρίδης δήλωσε:
«Ήταν ένα δύσκολο τουρνουά και έγινε δυσκολότερο επειδή ήρθαμε εδώ χωρίς προετοιμασία και με σοβαρές απουσίες αθλητών που κυριάρχησαν στο παγκόσμιο του 2022. Είναι θέμα που πρέπει να τα δούμε στο μέλλον αν θέλουμε το ελληνικό beach handball να συνεχίζει να φέρνει μετάλλια. Είναι ένα θέμα που πρέπει να το δουν και οι ίδιοι οι αθλητές γιατί το beach handball τους έχει προσφέρει πράγματα και μπορεί να τους δώσει ακόμα περισσότερα. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιδιών, κερδίσαμε 4 νέους αθλητές που ανταποκρίθηκαν πολύ καλά, έχοντας βοήθεια και από τους εμπειρότερους παίκτες της ομάδας. Είχαμε καλές εμφανίσεις και από ατυχία δεν διεκδικήσαμε κάποιο μετάλλιο. Η διοργάνωση αφήνει μια παρακαταθήκη για το μέλλον και μία προσδοκία ότι με διαφορετικές συνθήκες και διαφορετική στρατηγική αντιμετώπιση, μπορεί η Εθνική Ανδρών να φέρει και άλλες διακρίσεις. Θέλω να δώσω τα συγχαρητήρια μου στην Εθνική Γυναικών που με τις ίδιες συνθήκες, αλλά με παρούσες τις αθλήτριες κατόρθωσε να προκριθεί σε έναν ακόμη τελικό και να κρατήσει ψηλά τη σημαία του ελληνικού beach handball. Τα συγχαρητήρια μου στη Μαρία, τη Σοφία σε όλες τις αθλήτριες και στην επιτροπή beach handball. Έδειξαν συνέπεια και ελπίζω σήμερα να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί το χρυσό».

ΕΛΛΑΔΑ- ΤΥΝΗΣΙΑ 0-2 (14-19, 16-18)
ΕΛΛΑΔΑ (Λαζαρίδης): Μπουμπουλέντρας, Γουργούμης, Μαρίνος 6, Θεοδώρου 4, Κοτσαμαρίκογλου 2, A. Παπαδόπουλος 2, Νάκος 14, Δ. Παπαδόπουλος, Γεωργίου 2, Κολεζάκης.

 



e-genius.gr ...intelligent web software