Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

Πρεμιέρα για τις Εθνικές ομάδες στο ΕURO Beach Handball

| Beach Handball

Στο Ναζάρε της Πορτογαλίας βρίσκονται από το πρωί της Τρίτης οι Εθνικές ομάδες Ανδρών και Γυναικών Beach Handball προκειμένου να πάρουν μέρος στο EURO που θα διεξαχθεί το διάστημα 24-28 Μαΐου 2023.

Η Εθνική Γυναικών θα αντιμετωπίσει αύριο τη Σλοβακία (13:00) και τη Νορβηγία (17:00), ενώ η Εθνική Ανδρών θα παίξει με την Ουκρανία (15:00) και την Ισπανία (19:00).

Όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν από το EHF ΤV

Οι επικεφαλής των τεχνικών επιτελείων μίλησαν στο γραφείο Τύπου της ΟΧΕ

Μαρία Καραντώνη (Εθνική Γυναικών):
«Έχουμε τέσσερις απουσίες (Δημητρίου, Ποιμενίδου, Λογδανίδου, Διακογιάννη) σε σχέση με την ομάδα που παρουσιάσαμε στο Παγκόσμιο του Ηρακλείου.
Ξεκινάει ένας νέος κύκλος για την Εθνική Γυναικών. Εχουμε κάνει μία ανανέωση με χαμηλό μ.ο. ηλικίας και θέλουμε να δώσουμε ευκαιρίες στις νέες αθλήτριες.
Έχουμε ίσως το δυσκολότερο έργο από τις ομάδες που διεκδικούμε την 8αδα –που είναι ο στόχος μας- αφού βρισκόμαστε σε όμιλο που υπάρχουν τρεις διεκδικήτριες της πρόκρισης.
Η Ουγγαρία και η Νορβηγία με τις οποίες θα κοντραριστούμε για την πρόκριση έχουν το ίδιο ρόστερ με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που έγινε στην Ελλάδα και είναι αρκετά ισχυρές.
Επίσης μετά από χρόνια άλλαξε το σύστημα και προκρίνονται 2 και όχι 3 στη Β’ φάση. Είναι κάτι που σίγουρα αλλάζει τα δεδομένα».

Γιάννης Λαζαρίδης (Εθνική Ανδρών):
«Η προετοιμασία μας δεν ήταν η ιδανική, λόγω του έντονου γηπεδικού προβλήματος που αντιμετωπίζουμε και ευχαριστούμε το Avant Garde Sports Club για τις ώρες που μα διέθεσε. Οι περσινές μας εμφανίσεις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μας δίνουν μία αισιοδοξία ενόψει του EURO και ειδικότερα για το στόχο της 8αδας. Σίγουρα το EURO είναι πολύ δύσκολη διοργάνωση, όλες οι ομάδες έχουν υψηλό επίπεδο. Εμείς θα στηριχτούμε στην εμπειρία των αθλητών μας και την ομοιογένεια που έχουμε χτίσει τα τελευταία χρόνια».

Όμιλοι Γυναικών
Α’ όμιλος: Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Δανία
Β΄ όμιλος: Πορτογαλία, Ουκρανία, Ολλανδία, Βόρεια Μακεδονία
Γ’ όμιλος: Ουγγαρία, Ελλάδα, Νορβηγία, Σλοβακία
Δ’ όμιλος: Κροατία, Πολωνία, Ρουμανία, Ισπανία

Πρόγραμμα Εθνικής Γυναικών
24/5 13:00 Ελλάδα- Σλοβακία
24/5 17:00 Νορβηγία- Ελλάδα
25/5 15:00 Ουγγαρία- Ελλάδα

Όμιλοι Ανδρών
Α΄ όμιλος: Κροατία, Νορβηγία, Ολλανδία, Πολωνία
Β’ όμιλος: Γαλλία, Πορτογαλία, Ιταλία, Ουγγαρία
Γ’ όμιλος: Ισπανία, Ουκρανία, Σουηδία, Ελλάδα
Δ’ όμιλος: Γερμανία, Δανία, Ρουμανία, Ελβετία

Πρόγραμμα Εθνικής Ανδρών

24/5 15:00 Ουκρανία- Ελλάδα
24/5 19:00 Ελλάδα- Ισπανία
25/5 13:00 Σουηδία- Ελλάδα

 



e-genius.gr ...intelligent web software