Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

Στην τελική ευθεία για το EURO Beach Handball οι Εθνικές Ανδρών και Γυναικών

| Beach Handball

Στη Θεσσαλονίκη συνεχίζεται η προετοιμασία των Εθνικών μας ομάδων Ανδρών και Γυναικών ενόψει του ΕURO Beach Handball που θα διεξαχθεί 24-28 Μαΐου 2023 στο Ναζάρε της Πορτογαλίας.

Τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα προπονούνται στις εγκαταστάσεις του «Αvant Garde Sports Club» και της Μίκρας, ενώ η Εθνική Γυναικών θα έχει την ευκαιρία να δώσει φιλικούς αγώνες στη Βόρεια Μακεδονία το διάστημα 19-21 Μαΐου μετά από πρόσκληση που δέχθηκε από την Ομοσπονδία της γειτονικής χώρας.

Σε σχέση με τα ρόστερ των Εθνικών μας ομάδων οι οποίες κατέκτησαν τις 4ες θέσεις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών- Γυναικών του Ηρακλείου πέρσι τον Ιούνιο, απουσιάζουν ο Θοδωρής Μπόσκος και η Αποστολίνα Δημητρίου.

Οι ομοσπονδιακές προπονήτριες Μαρία Καραντώνη και Σοφία Δημητρίου, έχουν στη διάθεση τους για την προετοιμασία της Εθνικής Γυναικών τις παρακάτω αθλήτριες:
M. Κεπεσίδου, Καπρινιώτη, Παπακώστα, Ανδρίτσου, Αργυροπούλου, Διακογιάννη, Ν. Κεπεσίδου, Κερλίδη, Μ. Κουκμίση, Μαλλέ, Μάστακα, Μούρνου, Α. Παπαδοπούλου, Ποιμενίδου, Σεβδίλη, Ε. Τροχίδου, Νικολάου.

Η Εθνική Ανδρών των ομοσπονδιακών τεχνικών Γιάννη Λαζαρίδη και Πάνου Γούσιου, προπονείται με τους παρακάτω αθλητές:
Γουργούμης, Παπάζογλου, Μπουμπουλένδρας, Βαφειάδης, Γ. Ελευθεριάδης, Β. Ελευθεριάδης, Λαδάκης, Τσαναξίδης, Καραγκιοζόπουλος, Μπάτζιος, Θεοδώρου, Ζιβούλοβιτς, Νάκος, Κ. Κουκμίσης, Ν. Κουκμίσης, Κολεζάκης, Μαρίνος, Δ. Παπαδόπουλος, Αλατσατιανός.

Πρόκριση για Ευρωπαϊκούς Αγώνες και Παγκόσμιο
Το EURO του Ναζάρε εκτός από την σημαντικότητα που έχει ως διοργάνωση, αποτελεί τουρνουά πρόκρισης για τους 3ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στη Κρακοβία (21 Ιουνίου-2 Ιουλίου) όπου για πρώτη φορά το Beach Handball πήρε τη θέση του χάντμπολ, αλλά και το Παγκόσμιο του 2024.
Στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες θα προκριθούν οι 7 πρώτες ομάδες σε Άνδρες και Γυναίκες, συν τη διοργανώτρια Πολωνία. Αν η Πολωνία είναι μέσα στις 7, τότε θα προκριθεί και η 8η ομάδα.
Επίσης οι 5 πρώτες ομάδες θα προκριθούν στο Παγκόσμιο του 2024. Ο αριθμός αυτός μπορεί να αυξηθεί, αφού ενδέχεται η επόμενη διοργάνωση να διεξαχθεί με 20 ή 24 ομάδες από τις 16 που συμμετείχαν στο Ηράκλειο το 2022.

Έρχονται World Beach Games και Μεσογειακοί Παράκτιοι
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Εθνικές ομάδες Beach Handball έχουν τουλάχιστον δύο ακόμη μεγάλες διοργανώσεις την καλοκαιρινή σεζόν, τα World Beach Games (5-12 Αυγούστου) στο Μπαλί και τους 3ους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες (9-16 Σεπτεμβρίου) στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου και θα υπερασπιστούν τα χρυσά μετάλλια που κατέκτησαν στην Πάτρα το 2019.

Οι αντίπαλοι των Εθνικών ομάδων στο EURO 2023
Η Εθνική Γυναικών είναι στον Γ’ όμιλο μαζί με Ουγγαρία, Νορβηγία και Σλοβακία, ενώ η Εθνική Ανδρών στον Γ’ όμιλο με αντιπάλους Ισπανία, Ουκρανία και Σουηδία.

Γυναίκες
Α’ όμιλος: Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Δανία
Β΄ όμιλος: Πορτογαλία, Ουκρανία, Ολλανδία, Βόρεια Μακεδονία
Γ’ όμιλος: Ουγγαρία, Ελλάδα, Νορβηγία, Σλοβακία
Δ’ όμιλος: Κροατία, Πολωνία, Ρουμανία, Ισπανία

Άνδρες
Α΄ όμιλος: Κροατία, Νορβηγία, Ολλανδία, Πολωνία
Β’ όμιλος: Γαλλία, Πορτογαλία, Ιταλία, Ουγγαρία
Γ’ όμιλος: Ισπανία, Ουκρανία, Σουηδία, Ελλάδα
Δ’ όμιλος: Γερμανία, Δανία, Ρουμανία, Ελβετία

Οι διοργανώσεις των Εθνικών ομάδων
Από το 2000 έως σήμερα οι Εθνικές μας ομάδες έχουν πάρει μέρος σε 13 διοργανώσεις.
Για την Εθνική Γυναικών το EURO του Ναζάρε θα είναι η 12η διοργάνωση που λαμβάνει μέρος και 6η από το 2019 και μετά, ενώ για την Εθνική Ανδρών θα είναι η 9η διοργάνωση.
Οι ομάδες μας έχουν φέρει στην Ελλάδα μεγάλες διακρίσεις όπως 3 χρυσά, ένα ασημένιο και τρεις 4ες θέσεις σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα και Μεσογειακούς Παράκτιους.
Η καλύτερη θέση σε ΕURO ήταν η 6η της Εθνικής Γυναικών στο Ζάγκρεμπ το 2017, η οποία της χάρισε την πρόκριση για το Παγκόσμιο του Καζάν το 2018 το οποίο και κατέκτησε αν και «σταχτοπούτα»!

Εθνική Γυναικών
2007 Μισάνο Αντριάτικο (EURO)- 14η θέση
2011 Ούμαγκ (ΕURO)- 14η θέση
2013 Ράντερς (ΕURO)- 11η θέση
2015 Πεσκάρα (Μεσογειακοί)- Ασημένιο μετάλλιο
2017 Ζάγκρεμπ (ΕURO)- 6η θέση
2018 Καζάν (Παγκόσμιο)- Χρυσό μετάλλιο
2019 Στάρε Γιαμπλόνκι (ΕURO)- 7η θέση
2019 Πάτρα (Μεσογειακοί)- Χρυσό μετάλλιο
2019 Ντόχα (World Beach Games)- 7η θέση
2021 Βάρνα (ΕURO)- 9η θέση
2022 Ηράκλειο (Παγκόσμιο)- 4η θέση

Εθνική Ανδρών
2000 Γκαέτα (ΕURO)- 7η θέση
2006 Κουξχάφεν (ΕURO)- 16η θέση
2007 Μισάνο Αντριάτικο (EURO)- 13η θέση
2011 Ούμαγκ (ΕURO)- 13η θέση
2015 Πεσκάρα (Μεσογειακοί)- 4η θέση
2019 Πάτρα (Μεσογειακοί)- Χρυσό μετάλλιο
2021 Βάρνα (ΕURO)- 16η θέση
2022 Ηράκλειο (Παγκόσμιο)- 4η θέση

 

 

 



e-genius.gr ...intelligent web software