Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

Για το χάλκινο η Εθνική γυναικών στο Παγκόσμιο

| Beach Handball

Οι Παγκόσμιες πρωταθλήτριες του 2018 ηττήθηκαν από την Ισπανία με 2-0, στον ημιτελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος beach handball, στις εγκαταστάσεις του Karteros Beach Sports Center.


Η Πατρίσια Γκουαρδάδο Ενσίνας σε συνδυασμό με τα δοκάρια έβαλαν τέλος στο αήττητο σερί της Εθνικής Γυναικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και την πορεία της στην προσπάθεια διατήρησης των σκήπτρων της στην κορυφή του κόσμου που είχε κατακτήσει το 2018 στο Καζάν.

Η Ισπανία νίκησε με 2-0 (25-16, 17-4) και πήρε το εισιτήριο για τον αυριανό (26/6, 18:00) μεγάλο τελικό κόντρα στην Γερμανία. Παράλληλα, πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα την Ελλάδα και πήρε την εκδίκησή της τέσσερα χρόνια μετά την μεταξύ τους αναμέτρηση και την ήττα στα γήπεδα της Ρωσίας επίσης για μια θέση στον τελικό. Μια ήττα που είχε επίσης εκθρονίσει την «φούρια ρόχα», που είχαν στεφθεί Παγκόσμιες Πρωταθλήτριες το 2016 στην Βουδαπέστη. 

Όλα όσα θα μπορούσαν να πάνε στραβά, πήγαν για την Ελλάδα που εκτός από τα πολλά δοκάρια στα οποία κατέληξαν πλείστα «γαλανόλευκα» σουτ (περισσότερα από 15, ένα μάλιστα διπλό), η Ενσίνας κάτω από τα γκολπόστ της Ισπανίας έμοιαζε να έχει μαγνήτη ολοκληρώνοντας τον αγώνα με το εξωπραγματικό ποσοστό επεμβάσεων 68% (17/25).

Οι Ισπανίδες ήταν ανώτερες σε όλη την διάρκεια του αγώνα και είναι χαρακτηριστικό πως η Ελλάδα σκόραρε για πρώτη φορά στο δεύτερο σετ μετά από περίπου τεσσερισήμισι λεπτά.

Πλέον, η Εθνική Γυναικών επικεντρώνεται στον αυριανό (26/6, 16:00) μικρό τελικό για το χάλκινο μετάλλιο κόντρα στην Ολλανδία.

 

ΚΑΡΑΝΤΩΝΗ: «ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, ΠΆΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ»

 

«Τι να πω, δεν έχω εξήγηση γι αυτό που συνέβη. Πάθαμε ολοκληρωτικό black out και με τόσο χαμηλό ποσοστό ευστοχίας  απ’ όλα τα κορίτσια δεν θα μπορούσαμε να πετύχουμε κάτι» παραδέχθηκε η Μαρία Καραντώνη. «Σκοράραμε μόλις τέσσερις πόντους στο δεύτερο σετ, αυτό δεν έχει ξαναγίνει» συνέχισε η προπονήτρια της ελληνικής ομάδας η οποία φρόντισε να δώσει αμέσως το σύνθημα της αντεπίθεσης και του επόμενου στόχου:  «Η ιστορία μιας ομάδας δεν τελειώνει σε έναν χαμένο ημιτελικό. Ψηλά το κεφάλι, αυτό πρέπει να κάνουμε τώρα και να διεκδικήσουμε τον καινούργιο στόχο μας, που είναι η κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου. Δεν είναι δα και μικρό πράγμα να ανέβουμε ξανά στο βάθρο, έστω και στο τρίτο σκαλί».

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: «Ολες μας σε κακή ημέρα»

Στην ερώτηση «τι πάθαμε;» η Αποστολίνα Δημητρίου  είχε δυο απαντήσεις και καμιά από δαύτες δεν ήταν ευχάριστη … «Δυστυχώς χάσαμε και έσπασα κιόλας το μικρό δάχτυλο στο πόδι μου, αλλά αυτό, το δεύτερο, δεν έχει και μεγάλη σημασία» αποκρίθηκε, χωρίς να μπορεί να εξηγήσει για ποιο λόγο η Εθνική ομάδα δεν μπόρεσε να σταθεί ανταγωνιστική και γνώρισε την ήττα.

«Η Ισπανίδα τερματοφύλακας είναι σπουδαία και της έδωσα τα συγχαρητήρια μου για την εμφάνιση της, αλλά τη βοηθήσαμε κι εμείς με τα κακά τελειώματα και την αστοχία μας. Δυστυχώς βρεθήκαμε όλες, μα όλες σε κακή ημέρα και το πληρώσαμε ακριβά, αλλά είμαι υπερήφανη για την ομάδα μας. Αφήνουμε πίσω μας την ήττα και κοιτάμε μπροστά, διότι πιστεύω ότι μας αξίζει ένα μετάλλιο και πρέπει να τα δώσουμε όλα για να το κατακτήσουμε».

ΓΚΑΡΘΙΑ: «Δεν φανταζόμουν τόσο εύκολη νίκη»

Στην αντίπερα όχθη, χαρές και πανηγύρια! «Δεν περίμενα και δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα νικήσουμε τόσο εύκολα» παραδέχθηκε η Μαρία Λουίσα Γκαρθία. «Όλα οφείλονται στην αυτοσυγκέντρωση και στο πλάνο που είχαμε και το εφαρμόσαμε στην εντέλεια για να αναχαιτίσουμε την ελληνική ομάδα, που έχει υποδείξει την αξία της και συν τοις άλλοις είναι η πρωταθλήτρια κόσμου». Η Ισπανία πήρε τη ρεβάνς για τις ήττες της από την Ελλάδα τόσο στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2018, όσο και στον χθεσινό αγώνα, εδώ στον Καρτερό. «Παίξαμε έξυπνα και στις δυο άκρες του γηπέδου και αξίζαμε τη νίκη και την πρόκριση» σχολίασε η Γκαρθία. «Τώρα έχουμε μπροστά μας τον τελικό με τη Γερμανία και δεν πρέπει να αφήσουμε ανολοκλήρωτη αυτή τη δουλειά. Έχουμε μια πολύ καλή ομάδα, το κίνητρο μας είναι τεράστιο και προσδοκάμε να ξαναγυρίσουμε στην κορυφή μετά από έξι χρόνια».


ΕΛΛΑΔΑ – ΙΣΠΑΝΙΑ 0-2  (16-25, 4-17)

ΕΛΛΑΔΑ (Καραντώνη): Μ. Κεπεσίδου 2, Κερλίδη 4, Ποιμενίδου 2, Καλοϊδή, Μούρνου 6, Δημητρίου 6, Τροχίδου, Λογδανίδου,  Διακογιάννη, Ν. Κεπεσίδου

ΙΣΠΑΝΙΑ (Μορίγιο): Μπατίστα 13, Κονεχέρο 3, Τόρας 4, Φερνάντεθ, Λούσιο, Γκαρσία, Ενσίνας 2, Ντίαθ 8, Γκονζάλεθ, Λαγκούνα 12

Διαιτητές: Ορτέγα, Αουλάρ Αποκλεισμοί: 3-1 Αποβολές: 1-0



e-genius.gr ...intelligent web software