Beach Handball και στο Ευρωπαϊκό Νηπιαγωγείο

| Beach Handball

To Ευρωπαϊκό Νηπιαγωγείο, στο Ηράκλειο, επισκέφθηκαν στο περιθώριο των Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων Beach Handball, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Κώστας Βιολιτζής και τα μέλη των Εθνικών ομάδων Κώστας Θεοδώρου και Αβραμίνα Σεβδίλη.

Η αντιπροσωπεία ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα που απηύθυναν οι νηπιαγωγοί του ελληνόφωνου τμήματος κα. Μαρία Βαρσαμά  και κα. Μαρία Δουλφή σε συνεργασία με την νηπιαγωγό του αγγλόφωνου τμήματος κα. Κάλλια Μαρακομιχελάκη.

Ο Υποδιευθυντής Πρωτοβάθμιου Κύκλου κ. Στέργιος Χατζάκης, μαζί με τις νηπιαγωγούς και τους μαθητές υποδέχθηκαν τους εκπροσώπους του αθλήματος.

Στα πλαίσια της επίσκεψης διενεργήθηκε ενημέρωση από αθλητή Κώστα Θεοδώρου σχετικά με τον κανονισμό του παιχνιδιού. Ο ίδιος,  απάντησε σε όλες τις απορίες των μαθητών και έπαιξε μαζί τους.  Τα παιδιά με την σειρά τους, παρουσίασαν τα έργα τους στους καλεσμένους, τραγούδησαν για το Beach Handball και χάρισαν ζωγραφιές για όλους τους παίκτες της Εθνικής Ομάδας.

Ο κ. Βιολιτζής δήλωσε ενθουσιασμένος από την προσπάθεια των παιδιών και προσκάλεσε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς να παρακολουθήσουν από κοντά τους αγώνες των Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων. Μάλιστα, πρότεινε στα παιδιά να δοκιμάσουν να παίξουν και τα ίδια στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους που υπάρχουν στις εγκαταστάσεις.

Επισημάνθηκε το γεγονός ότι οι πρώτες εθνικές και μόνιμες εγκαταστάσεις στη χώρα μας για αθλήματα παραλίας και άμμου γεννήθηκαν στο «Karteros Beach Sports Center» το  οποίο είναι το πρώτο Υπερσύγχρονο Κέντρο Αθλημάτων Άμμου και εδράζει στο Ηράκλειο.

"H Παγκόσμια διοργάνωση του Beach Handball ήταν η αιτία για να δημιουργηθεί κάτι μοναδικό", όπως τόνισε ο κ. Βιολιτζής, ενώ Θεοδώρου και Σεβδίλη επισήμαναν την σπουδαιότητα της στήριξης του κόσμου στην  ανοδική πορεία της Εθνικής Ανδρών που κατέκτησε το 2019 το χρυσό μετάλλιο στην Μεσογειάδα παράκτιων αγώνων στην Πάτρα και τη διατήρηση στην κορυφή του κόσμου της Εθνικής Γυναικών που στέφθηκε πρωταθλήτρια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2018 στο Καζάν της Ρωσίας.

Σκοπός της δράσης είναι η ενίσχυση του σημαντικού έργου της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδος για την ανάπτυξη του αθλήματος καθώς και η στήριξη της προσπάθειας των αθλητών της Εθνικής Ομάδας. Όπως τόνισε η νηπιαγωγός Μαρία Βαρσαμά, «οφείλουμε να παρέχουμε ερεθίσματα στους μαθητές μας, με "ζωντανά" παραδείγματα,  που θα τους δημιουργούν κίνητρο και επιθυμία να γνωρίσουν καινούργια πράγματα, που πιθανόν να τους εκφράζουν. Όταν στο Ηράκλειο φιλοξενείται κάτι τόσο σπουδαίο οφείλουμε να το επικοινωνήσουμε στη μαθητική κοινότητα και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ώστε να εμπλακούν ενεργά».

DSC 0660DSC 0665