Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

Παγκόσμιο ανδρών: Ελλάδα - Κροατία 0-2

| Beach Handball

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα αντιμετωπίσει στον προημιτελικό του Σαββάτου το Κατάρ


Προσπάθησε, αλλά δεν τα κατάφερε η Εθνική μας ομάδα BeachHandballτων ανδρών, κόντρα στην υπερδύναμη του αθλήματος, Κροατία, γνωρίζοντας την δεύτερη συνεχόμενη ήττα της στην δεύτερη φάση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος με 2-0 (23-20, 28-18).

Η Ελλάδα τερμάτισε στην τρίτη θέση του γκρουπ 1 και θα αντιμετωπίσει αύριο (25/6) το Κατάρ, ενώ η αήττητη του ομίλου Κροατία, που φυσικά τερμάτισε στην πρώτη θέση, θα παίξει με την Νορβηγία.

Στο πρώτο σετ, οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ μέχρι το 4΄(10-10). Στην συνέχεια η Κροατία εκμεταλλεύτηκε ένα «νεκρό» δίλεπτο της Εθνικής μας και πήρε διαφορά επτά πόντων (17-10) στο 6΄. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προσπάθησε να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση, όμως δεν τα κατάφερε αν και μείωσε στους τρεις πόντους, τέσσερις φορές, 17-14, 19-16, 21-18 και 23-20, που έληξε και το πρώτο σετ.

Στο δεύτερο σετ, η Κροατία προηγήθηκε με 8-0 στο 2’. Οι αθλητές του Γιάννη Λαζαρίδη δυσκολεύονταν να σκοράρουν, σε αντίθεση με τους Κροάτες που πετύχαιναν πόντους, με το σετ να λήγει 28-18 και το ματς να λήγει με 2-0 υπέρ τους.

Δηλώσεις:

Θεόδωρος Μπόσκος (αθλητής Εθνικής): «Κάναμε μία καλή προσπάθεια κόντρα σε μία μεγάλη δύναμη του  Beachhandball. Εμφανιστήκαμε χαλαροί στο πρώτο σετ, το οποίο και χάσαμε. Στο δεύτερο σετ, ήμασταν ακόμα πιο χαλαροί και γνωρίσαμε την ήττα με 2-0. Αύριο παίζουμε με το Κατάρ, στο σημαντικότερο ματς του τουρνουά, με στόχο την πρόκριση στην τετράδα. Έχουμε παίξει 7-8 φιλικά ματς μεταξύ και γνωρίζει η μία ομάδα την άλλη. Το σημερινό ματς το έχουμε ξεχάσει ήδη και αύριο με την βοήθεια του κόσμου ελπίζω να πετύχουμε μία μεγάλη νίκη – πρόκριση και το απόγευμα να παίξουμε τον ημιτελικό».

Ντομινίκ Μάρκοβιτς (αθλητής Κροατίας): «Το ματς ήταν δύσκολο, αφού παίζαμε κόντρα σε μία δυνατή ομάδα, που έχει και την δύναμη της έδρας. Ήμασταν όμως συγκεντρωμένοι και φτάσαμε στην νίκη. Πήραμε την πρώτη θέση και θέλουμε να συνεχίσουμε την αήττητη πορεία μας στο Παγκόσμιο, αφού στοχεύουμε στην κατάκτηση του τίτλου».

 

Τα σετ: 20-23, 18-28

Ελλάδα (Λαζαρίδης): Λαδάκης 6, Μπόσκος 4, Γ. Ελευθεριάδης 10,  Καραγκιοζόπουλος 2, Τσαναξίδης , Μπάτζιος, Θεοδώρου , Χρ. Ελευθεριάδης 16, Γουργούμης, Παπάζογλου.

Κροατία (Μπαγιέτο): Ντούμεντσιτς 4, Τζούριτς 2, Γκορίτσανετς 8, Μάρκοβιτς, Κόλιτς, Μπούρα 20, Ντούκες, Βαλεντάκοβιτς 4, Λέκο, Φίνεκ  13.

Διαιτητές:  Ντος Σάντος - Ασίς (Βραζιλία). Αποκλεισμοί: 1-1. Κόκκινη Κάρτα: -



e-genius.gr ...intelligent web software