Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

To τριπλό... "βάλτο αγόρι μου" δια χειρός Ελευθεριάδη, Λαδάκη και Τσαναξίδη

| Beach Handball

Όσα είπαν οι πρωταγωνιστές της τεράστιας νίκης της Εθνικής επί της ισπανίας

«Oποιου του μέλλει να πνιγεί ποτέ του δεν πεθαίνει» λέει μια παροιμία, το νόημα της οποίας επιβεβαίωσε κατ’ απόλυτο και πανηγυρικό τρόπο η Εθνική ομάδα μπιτς χάντμπολ των ανδρών…

Με μια διαφορά  όμως: ελόγου της ούτε πέθανε, ούτε πνίγηκε!

Δεν την άφησαν να τα… κακαρώσει στο σημερινό θρίλερ με την Ισπανία κατά σειρά ο Γιώργος Ελευθεριάδης, ο Μανώλης Λαδάκης και ο Χρύσανθος Τσαναξίδης που συμμετείχαν σε μια σκυταλοδρομία ανθρώπων της τελευταίας στιγμής!

Ο Ελευθεριάδης έγινε ο πρώτος «clutch player» του αγώνα με το γκολ που πέτυχε σε κατοχή μόλις πέντε δευτερολέπτων και ισοφάρισε σε 19-19, ενώ αργότερα στη διαδικασία του shoot-out σκόραρε για το 6-4.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ: «Διαλέγω το δεύτερο γκολ»

«Ποιο από τα γκολ ήταν το πιο κρίσιμο; Θα διάλεγα το δεύτερο διότι κουβάλαγα μεγαλύτερο άγχος και ήταν αυτό που μας πήγε ένα  βήμα πιο μπροστά για να νικήσουμε και να προκριθούμε στην οκτάδα» απαντά ο Κυπελλούχος Ελλάδος της περυσινής σεζόν με την Πυλαία και πλέον παίκτης του ΠΑΟΚ.

«Στην πρώτη περίοδο μας χάλασε το μυαλό ο τερματοφύλακας της Ισπανίας και δεν βρήκαμε ποτέ ρυθμό. Στη συνέχεια διαβάσαμε καλύτερα το ματς, αντιδράσαμε και ανατρέψαμε την κατάσταση. Θα ‘χω να το λέω πάντως ότι έπαιξα το πιο συγκλονιστικό θρίλερ της καριέρας μου μέχρι τώρα».

ΛΑΔΑΚΗΣ: «Όφειλα σε όλους το χρυσό γκολ»

Τη σκυτάλη από τον Ελευθεριάδη έλαβε ο συμπαίκτης του, πλέον, στον ΠΑΟΚ Μανώλης Λαδάκης, που ενώ υπήρξε άσφαιρος σε αρκετές φάσεις-σπεσιαλιτέ του, καθάρισε την μπουγάδα σκοράροντας το «χρυσό γκολ»: αυτό με το οποίο η Εθνική επιβλήθηκε με 20-19 στη δεύτερη περίοδο και έσωσε εν πρώτοις μια παρτίδα την οποία επρόκειτο να κερδίσει αργότερα.

«Ήταν σαν το “Βάλ’ το αγόρι μου;” Του Διαμαντίδη με τη Γαλλία στο Εurobasket του 2005;» ρωτήθηκε ο Λαδάκης.

«Έμοιαζε λίγο» απάντησε γελώντας. «Δεν μου έχει ξανατύχει να σκοράρω ένα “χρυσό γκολ” και πολύ το ευχαριστήθηκα. Έπρεπε πάση θυσία να βάλω αυτό το γκολ, ένιωθα ότι το όφειλα στον εαυτό μου, στην ομάδα και στον κόσμο διότι είχα χάσει αρκετές ευκαιρίες και δεν ήθελα να γίνω ο μοιραίος άνθρωπος σε μια ήττα. Χρειαζόταν και λίγη τύχη εκείνη τη στιγμή. Το έβαλα, λυτρώθηκα, είπα από μέσα μου “πάμε τώρα στα shoot-out” και όλα τα υπόλοιπα είναι ιστορία».

ΤΣΑΝΑΞΙΔΗΣ: «Αρνιόμαστε να χάσουμε»

Στην επόμενη σκηνή αυτού του συγκλονιστικού θρίλερ εμφανίζεται ο Χρύσανθος Τσαναξίδης, ο οποίος εκτέλεσε το τελευταίο shoot-out της Εθνικής, «έγραψε» το 9-6 και επέφερε τη λυτρωτική νίκη και το 4-0 σε ισάριθμα ματς.

«Τέλος καλό, όλα καλά» τόνισε ο παίκτης της ισπανικής Νάβα. «Δείξαμε πόσο ισχυρό μέταλλο έχουμε και κάναμε λάβαρο το “refuse to lose”. Αρνιόμαστε να χάσουμε, παλεύουμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και ιδού το αποτέλεσμα. Οι Ισπανοί ήλθαν στο Ηράκλειο ως ένα από τα φαβορί για το χρυσό μετάλλιο, αλλά καταφέραμε να τους υποτάξουμε και προχωράμε μπροστά».



e-genius.gr ...intelligent web software