Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

Κροατία και Ισπανία πρωταθλήτριες σε Εφήβους και Νεάνιδες

| Beach Handball

4G9A2409Ολοκληρώθηκαν στο Karteros Beach Sports Center τα παγκόσμια πρωταθλήματα Εφήβων - Νεανίδων

Σε ευρωπαϊκά χέρια παρέμεινε ο τίτλος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εφήβων (Κ18). Στον δραματικό τελικό της διοργάνωσης χρειάστηκε η διαδικασία των σουτ άουτ για να αναδειχθεί ο νέος πρωταθλητής κόσμου με την Κροατία να διαδέχεται την Ισπανία στον θρόνο. Οι Βαλκάνιοι επικράτησαν με 2-1 (19-18, 12-16, 9-6) της Βραζιλίας και κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο.

Με τις δύο ομάδες να μοιράζονται από μια περίοδο εκμεταλλευόμενες την υπεροχή τους την δεδομένη στιγμή, με τους Κονφόρτα και Γκλαβέντεκιτς στην πρώτη οι Κροάτες, με Γκονζάλβες και  Καλκάνιο στην δεύτερη οι Βραζιλιάνοι που είχαν σε αυτό το διάστημα και τον Ντουάρτε κάτω από τα δοκάρια να παίζει καθοριστικό ρόλο (35% αποτελεσματικότητα κυρίως στο σεύτεςρο σετ).

Στα σουτ άουτ, η άστοχη προσπάθεια του Γκονζάλβες στο πρώτο σουτ άουτ αποδείχθηκε καθοριστική, αφού αποτέλεσε το εφαλτήριο για την νίκη των Κροατών που ήταν πιο ψύχραιμοι, με καθαρό μυαλό και καλύτερες επιλογές, στοιχεία που τους επέτρεψαν να μην χάσουν  προσπάθεια και να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέληξε στο Ιράν, που νίκησε τη Γαλλία με 2-0.

ΚΡΟΑΤΙΑ – ΒΡΑΖΙΛΙΑ 2-1 (19-18, 12-16, 9-6)

ΚΡΟΑΤΙΑ: Κονφόρτα 12, Φiλίποβιτς 4, Τσβετίτσιανιν 4, Μπότιτς 1, Τόμιτς 10, Φάμπεκ 2, Γκλαβέντεκιτς 5, Μπούμπαλο 2, Γιουράσοβιτς, Κρανίσεβιτς.
ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Ντουάρτε, Σαντάνα, Γκονζάλβες 4, Μοραΐς, Ολιβέιρα 4, Σαβιέρ 11, Καετάνο 4, Φρέιτας 8, Καλκάνιο 9, Μασάδο
Διαιτητές: Μπαρτκόβιακ, Λάκομι (Πολωνία) Αποκλεισμοί: 1-2

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ Η ΙΣΠΑΝΙΑ

Η Ισπανία είναι η νέα Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Νεανίδων, επικρατώντας σε ένα συναρπαστικό τελικό ο οποίος κρίθηκε στα σουτ άουτ, της Ολλανδίας 2-1.

Το ξεκίνημα ήταν ιδανικό για τις Ισπανίδες, οι οποίες αφού ισοφάρισαν το 4-0 της Ολλανδίας, στη συνέχεια πήραν τα ηνία του αγώνα και με ένα εντυπωσιακό σερί 12-2, έκαναν το ισόπαλο 6-6 σε 8-18 υπέρ τους, ενώ στη συνέχεια όλο και άνοιγαν την υπέρ τους διαφορά, η οποία έφτασε στα 14 γκολ (14-28), για να πάρουν και τη νίκη με αυτή τη διαφορά, 16-30.

Η δεύτερη περίοδος όμως ήταν εντελώς διαφορετική με την Ολλανδία να βελτιώνεται αρκετά και να παρουσιάζει σθεναρή αντίσταση σε όλη τη διάρκεια του σετ, το οποίο είχε τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ, χωρίς κάποια από τις δύο να μπορεί να ξεφύγει με περισσότερα από δυο γκολ, μέχρι τα μισά της περιόδου.

Οι Ολλανδέζες στο δεύτερο μισό του σετ πήραν κεφάλι στο σκορ και «έκτισαν» υπέρ τους διαφορά η οποία έφτασε και τα οκτώ γκολ, παίρνοντας τη νίκη 30-22 και οδηγώντας τον τελικό στη διαδικασία των σουτ άουτ.

Εκεί τα πέντε δεν ήταν αρκετά καθώς οι δύο ομάδες είχαν από δυο άστοχα και τρία εύστοχα και για αυτό χρειάστηκε και έκτο, στο οποίο αστόχησε η Ολλανδία με την De Jager, για να ευστοχήσει η Ισπανία με την Contreras και να κατακτήσει τη νίκη και την πρώτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Πολωνία, που επικράτησε στο μικρό τελικό της Ουγγαρίας με 2-1.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ-ΙΣΠΑΝΙΑ 1-2 (16-30, 30-22, 6-8)
Ολλανδία: Μίρσταντ, Χέιτεν 25,Τζογκεζάν 12, Μπλομ, Φαν Ντε Χοκ, Μάρσμαν 11, Στέγκε, Λουίζ 2, Ντε Γιάγκερ 2, Μπόλαρ
Ισπανία: Βέρα, Κοντρέρας 16, Γκονζάλες 12, Λόπεθ 16, Ινιέστα, Κόπενς 16, Ρόμπλες, Αρτεάγκα, Ρουλ, Μοράλ.
Διαιτητές: Πέδρο Ορτέγκα (ΒΕΝ)-Αουλάρ Μιγκέλ (ΒΕΝ). Αποκλεισμοί: 0-0.

4G9A2040



e-genius.gr ...intelligent web software