Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

Α1 γυναικών: Πέφτει η αυλαία στην κανονική διάρκεια

| Α1 Γυναικών

Η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Α1 γυναικών ολοκληρώνεται το απόγευμα του Σαββάτου (11/3), με τη διεξαγωγή τεσσάρων αναμετρήσεων.

ΑΕΣΧ Πυλαίας- ΑΕΠ Πανόραμα
Γήπεδο: Μίκρας
Ώρα: 15:30
Διαιτητές: Γράψας - Κυριακού
Μετάδοση: ΑΕΣΧ ΠΥΛΑΙΑΣ TV - AESH PYLEAS TV - YouTube
Τοπικό ντέρμπι στο Σπίτι του Χάντμπολ, με δύο ομάδες που κατοικοεδρεύουν στον ίδιο δήμο. H ομάδα της Πυλαίας θα είναι οριστικά τρίτη στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και θα κοντραριστεί στους ημιτελικούς με τον ΠΑΟΚ.
Το Πανόραμα έχει εξασφαλίσει την πέμπτη θέση, ακόμη και σε περίπτωση ήττας. Ο μόνος τρόπος για κάτι καλύτερο βαθμολογικά θα είναι να νικήσει την Πυλαία και παράλληλα να ηττηθεί η Αναγέννηση Άρτας από τον Ορφέα Σουρωτής, ώστε να πάρει την τέταρτη θέση και το εισιτήριο για τα πλέι οφ.
Στον πρώτο γύρο η Πυλαία είχε επικρατήσει με 30-34.

ΓΑΣ Καματερού- ΑΟΑΟΔ Κορυδαλλού
Γήπεδο: Καματερού
Ώρα: 16:00
Διαιτητές: Φωτακίδης - Λεφάκης
Μετάδοση: ΓΑΣ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ - YouTube
Για τις γηπεδούχες ο αγώνας δεν έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον, καθώς σε κάθε περίπτωση ο ΓΑΣ Καματερού θα τερματίσει στην 7η θέση. Ωστόσο, το νεανικό συγκρότημα του Μενέλαου Δανήλου έχει δείξει ότι όπου μπορεί να πάρει βαθμούς, δεν αφήνει την ευκαιρία να πάει χαμένη.
Στον αντίποδα, η ομάδα του Κορυδαλλού, θέλει τη νίκη για να σφραγίσει μαθηματικά την παραμονή στην κατηγορία, χωρίς να χρειαστεί να περιμένει το αποτέλεσμα του αγώνα μεταξύ Ορφέα Σουρωτής και Αναγέννησης Άρτας. Σε περίπτωση ήττας, ο Κορυδαλλός θα θέλει και ήττα του Ορφέα για να παραμείνει στην κατηγορία, καθώς υπερτερεί στην ισοβαθμία
Στον πρώτο γύρο το Καματερό είχε νικήσει με 31-26

ΠΑΟΚ Mateco - ΟΦ Νέας Ιωνίας
Γήπεδο: Μίκρας
Ώρα: 18:00
Διαιτητές: Μπέτμαν - Τζαφερόπουλος
Μετάδοση: https://www.youtube.com/watch?v=x-K3RN4hvFg 
Το ντέρμπι της αγωνιστικής έχει σημασία για το γόητρο και την ψυχολογία ενόψει πλέι οφ και όχι βαθμολογική αξία.
Σε κάθε περίπτωση η Νέα Ιωνία θα είναι πρώτη και θα έχει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στη συνέχεια, ενώ ο ΠΑΟΚ θα είναι δεύτερος στην κανονική διάρκεια.
Φέτος οι δύο ομάδες συναντήθηκαν δύο φορές, με τη Νέα Ιωνία να μετρά ισάριθμες νίκες, μία για τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος (23-22), και μία στον τελικό του Κυπέλλου (20-23), όπου έσπασε το σερί της κατάκτησης των εγχώριων τίτλων την τελευταία τετραετία από τον ΠΑΟΚ.
Για τη Νέα Ιωνία, αυτό θα είναι το πρώτο ντέρμπι με τον Κωστή Μπούνα στον πάγκο.
Σε επίπεδο ρόστερ, το διαφορετικό στοιχείο, σε σχέση με τις προηγούμενες αναμετρήσεις είναι η προσθήκη στη σύνθεση του ΠΑΟΚ της πολύπειρης Σέρβας τερματοφύλακα Καταρίνα Τόμασεβιτς, με θητεία στο κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης (Γερμανία, Δανία, Ουγγαρία, Γαλλία) και ένα ασημένιο μετάλλιο από παγκόσμιο πρωτάθλημα (2013) στο παλμαρέ της.

Ορφέας Σουρωτής- Αναγέννηση Άρτας
Γήπεδο: Βασιλικών
Ώρα: 18:00
Διαιτητές: Θεοδοσίου- Παπούλιας
Μετάδοση: https://www.youtube.com/@TheSouroti/streams
Στο κλειστό των Βασιλικών θα κλείσει η αυλαία της κανονικής διάρκειας, με μία αναμέτρηση που θα έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον μόνο υπό προϋποθέσεις.
Ο Ορφέας Σουρωτής, οπου υστερεί στην ισοβαθμία με τον Κορυδαλλό, θα χρειάζεται έναν βαθμό για να παραμείνει στην κατηγορία σε περίπτωση ήττας του Κορυδαλλού από το Καματερό και δύο βαθμούς σε περίπτωση ισοπαλίας στον αγώνα των αθηναϊκών ομάδων. Σε περίπτωση νίκης του Κορυδαλλού η ομάδα της Σουρωτής υποβιβάζεται στην Α2.
Η Αναγέννηση Άρτας, που βρίσκεται στην τέταρτη θέση και κρατά το εισιτήριο για τα πλέι οφ, θα χρειαστεί έναν βαθμό σε περίπτωση νίκης του Πανοράματος επί της Πυλαίας για να μην απωλέσει τα κεκτημένα. Σε περίπτωση ήττας του Πανοράματος ό,τι και αν συμβεί στα Βασιλικά θα είναι τέταρτη.
Αυτά επί χάρτου, διότι σε αγωνιστικό επίπεδο η ομάδας της Άρτας είναι το απόλυτο φαβορί για τη νίκη, καθώς οι γηπεδούχες έχουν τη χειρότερη άμυνα και τη χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος. Στον πρώτο γύρο η Αναγέννηση είχε επιβληθεί με 33-18.



e-genius.gr ...intelligent web software