Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

Νίκος Τζωρτζίνης: Η Εθνική Ανδρών μας δείχνει το δρόμο για το Παγκόσμιο

Τα χρόνια έγιναν μήνες, οι μήνες εβδομάδες και πλέον οι μέρες κυλούν αντίστροφα για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων που θα συνδιοργανώσουν Ελλάδα και Γερμανία από τις 20 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου.

Πλέον η προετοιμασία της δικής μας Εθνικής Ομάδας είναι στα... κόκκινα, με τους νεαρούς διεθνείς να χύνουν ιδρώτα και να χτίζουν όνειρα και προσδοκίες. Τις τελευταίες εβδομάδες το πρόγραμμα περιλαμβάνει καθημερινές διπλές σκληρές προπονήσεις στη Θεσσαλονίκη και στη Βέροια, μέχρι να έρθει η ώρα για την κάθοδο στην Αθήνα. Εκεί όπου θα χτυπάει η καρδιά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Ελληνική Εθνική ομάδα χωρίς Βεροιώτες θα ήταν κάτι αδιανόητο. O Νίκος Τζωρτζίνης, γνήσιο τέκνο της "μητρόπολης του ελληνικού χάντμπολ" ανήκει στο "σκληρό πυρήνα" αυτής της ομάδας. Με ύψος 1,95μ., ο αριστερόχειρας εξτρέμ του ΠΑΟΚ, έχει κάνει ήδη αισθητή την παρουσία του στο άθλημα. Στο περιθώριο της προετοιμασίας μοιράστηκε τις σκέψεις του και έδωσε το στίγμα της Εθνικής στην επίσημη σελίδα της ΟΧΕ.

"Η προετοιμασία μας κυλάει όπως πρέπει. Έχουμε ακόμη δρόμο, αλλά ταυτόχρονα δεν έχει μείνει και πολύς καιρός έως την πρεμιέρα. Από τώρα έως το τέλος πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι για να μπορέσουμε να έχουμε κάποιο αποτέλεσμα. Μέρα με τη μέρα βρίσκουμε τα πατήματά μας, δενόμαστε ακόμη περισσότερο και πιστεύω ότι στο τέλος της διαδρομής θα είμαστε στο 100% των δυνατοτήτων μας για να μπούμε στο Παγκόσμιο", σημειώνει ο ίδιος στο... ημερολόγιο της προετοιμασίας.

Η απλή μέθοδος "βήμα-βήμα".
Η προφανής ερώτηση είναι "που μπορεί να φτάσει η Εθνική ομάδα;". Η απάντηση που δίνουν όλοι στην Εθνική, είναι επίσης προφανής: "Βήμα - βήμα".
"Ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα αποτελεί από μόνο του μία ξεχωριστή εμπειρία απ' όλες τις άλλες, είναι μία αυτόνομη πρόκληση με πολλές ιδιαιτερότητες. Σαν πρώτο βήμα θέλουμε να περάσουμε από τον όμιλο στην επόμενη φάση, Γνωρίζουμε ότι για να προχωρήσουμε και να φτάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται θα πρέπει να πετύχουμε νίκες απέναντι σε χώρες με μεγάλη παράδοση στο χάντμπολ. Όμως, όσο και αν ακούγεται τετριμμένο πρέπει να βλέπουμε ξεχωριστά κάθε παιχνίδι, να πάμε βήμα - βήμα".

Τα μεγαθήρια και οι κίνδυνοι
Στα γήπεδα της Αθήνας και της Γερμανίας θα βρίσκονται οι 32 καλύτερες ομάδες του κόσμου, οι καλύτεροι νέοι αθλητές του πλανήτη. Μοιραία, ο δρόμος της επιτυχίας θα είναι δύσκολος. Για τον 21χρονο εξτρέμ, το σημαντικό στοιχείο που θα πρέπει να δείξει η Εθνική Νέων, είναι η πνευματική ετοιμότητα: "Νομίζω ότι οι διαφορές σε αυτό το επίπεδο δεν είναι χαοτικές. Σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα μπορεί να βρεθείς σε μία καλή μέρα και να κερδίσεις μία ομάδα που θεωρείται μεγαθήριο, αλλά στην άσχημη μέρα μπορεί να χάσεις και από μία θεωρητικά αδύναμη ομάδα και αυτό να σου στοιχίσει το βασικό στόχο. Γι' αυτό λέμε ότι θα βλέπουμε κάθε αγώνα ξεχωριστά, με απόλυτη συγκέντρωση. Πιστεύω ότι θα μας δοθούν ευκαιρίες και δεν θα πρέπει να τις χάσουμε, επειδή δεν θα είμαστε συγκεντρωμένοι" λέει ο Τζωρτζίνης.

Οδηγός η πρόκριση της Εθνικής Ανδρών
Ο Τζωρτζίνης έζησε από κοντά τη μεγάλη πρόκριση της Εθνικής ανδρών στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2024. Ο ίδιος πέρασε το κατώφλι της "μεγάλης" Εθνικής ήδη από την προηγούμενη διοργάνωση, παίρνοντας το "βάπτισμα" στα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2023. Όπως σημειώνει ο ίδιος, "η πρόκριση της Εθνικής Ανδρών στο EURO 2024 αποτελεί μία μεγάλη επιτυχία. Πέρα από το αγωνιστικό σκέλος, ανοίγονται πλέον δρόμοι και για εμάς τους νεότερους, αλλά και για όλο το ελληνικό χάντμπολ, προκειμένου να μπει με δυναμική στο χάρτη του αθλήματος. Εγώ είμαι από τους μικρότερους, ακόμη δεν έχω δώσει το 100% στην Εθνική ανδρών, αλλά μπόρεσα να καταλάβω ότι η ομοιογένεια και το καλό κλίμα, σε συνδυασμό με το ταλέντο, τον προγραμματισμό και τη θέληση, έφεραν αυτό το αποτέλεσμα. Αυτό προσπαθούμε να φτιάξουμε και στην Εθνική Νέων, να έχουμε καλό κλίμα και να είμαστε όλοι μία γροθιά.

Μαζί από το 2017
Οι περισσότεροι από τους αθλητές που απαρτίζουν την Εθνική Νέων, είναι μαζί στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα από το 2017. Τότε, πρωτοκλήθηκαν στην Εθνική Παίδων από τον Νίκο Γεωργιάδη και έκτοτε συνεχίζουν όλοι μαζί με κάποιες προσθαφαιρέσεις. Ο Νίκος Τζωρτζίνης είναι από την αρχή σε αυτο το ταξίδι και όπως λέει "είναι πολύ σημαντικό ότι είμαστε μαζί τόσα χρόνια. Γνωριζόμαστε, μεγαλώσαμε μαζί. Νιώθουμε ότι είμαστε μια πολύ δουλεμένη ομάδα και με το πέρασμα των χρώνων βλέπουμε ότι γινόμαστε καλύτεροι. Έχουμε στις τάξεις μας παιδιά με μεγάλο ταλέντο και ιδιαίτερες δεξιότητες πάνω στο άθλημα. Υπάρχει αυτοπεποίθηση, υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ μας και αυτό μας δίνει την ώθηση να σκεφτόμαστε και να ονειρευόμαστε ότι μπορούμε να πετύχουμε κάτι".



e-genius.gr ...intelligent web software