Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

Αναχωρεί για Βάρνα η Εθνική Νέων

| Εθνική Ομάδα Νέων

Η αποστολή για το EURO 2022- To πρόγραμμα του τουρνουά

Στο «Σπίτι του Χάντμπολ» στη Μίκρα Θεσσαλονίκης ολοκλήρωσε την προετοιμασία της η Εθνική Νέων (Κ20) ενόψει του ΕURO Β’ κατηγορίας που θα διεξαχθεί στη Βάρνα το διάστημα 16-24 Ιουλίου 2022.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχοντας ως παρακαταθήκη τις δυνατές παραστάσεις από τους Μεσογειακούς Αγώνες του Οράν, έχει υψηλές βλέψεις για το EURO, έχοντας φυσικά πάντα κορυφαίο της στόχο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων (Κ21) το οποίο θα συνδιοργανώσουν το επόμενο καλοκαίρι Ελλάδα και Γερμανία.

Η αποστολή της ομάδας θα αναχωρήσει οδικώς από τη Θεσσαλονίκη στις 05:00 τα ξημερώματα με προορισμό την «καλοκαιρινή Πρωτεύουσα» της Βουλγαρίας, όπου και αναμένεται το απόγευμα της Παρασκευής.

Στoν προβλεπόμενο διαγνωστικό μοριακό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην ομάδα, ο ομοσπονδιακός προπονητής Νίκος Γεωργιάδης βρέθηκε θετικός στον covid-19 και εως εκ τούτου δεν θα ακολουθήσει την αποστολή. Ο έμπειρος τεχνικός είναι ασυμπτωματικός και καλά στην υγεία του.

Στην 22μελή αποστολή μετέχουν ο τεχνικός σύμβουλος Χαράλαμπος Προδρομίδης (αρχηγός αποστολής), ο προπονητής Γιάννης Πηλαλίδης, ο γυμναστής Γιώργος Χρυσάφης, ο ιατρός Θανάσης Κουτής, ο φυσιοθεραπευτής Σάββας Ελαβάνογλου, ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΟΧΕ Κωνσταντίνος Χατζηδημητρίου και οι αθλητές: Δικαιούλιας, Αναστασίου, Ασλής, Γερουλάνος, Μπατής, Παγιάτης, Παναγιώτου, Στεφανίτσης (ΑΣΕ Δούκα), Αλεξανδρίδης, Μπαμπατζανίδης, Κυριακίδης (ΑΕΣΧ Πυλαίας), Παπάζογλου, Τζωρτζίνης (ΠΑΟΚ), Παπαγιάννης (Αερωπός Έδεσσας), Κοτσιώνης (ΑΕΚ), Σίνα (Δράμα ’86).

Εκτός αποστολής έμειναν οι Αναγνωστόπουλος (Διομήδης Άργους), Δάιος (Αερωπός Έδεσσας), Σκούφας (Αρχέλαος Κατερίνης), Νικολίντας (ΑΣΕ Δούκα) και Κουτουλογένης (Ολυμπιακός), ενώ για λόγους υγείας δεν κατάφεραν να βρίσκονται στη διάθεση της Εθνικής οι Τόσκας (Δράμα 1986) και Στάθης (ΑΕΚ), οι οποίοι ήταν παρόντες στους Μεσογειακούς Αγώνες της Αλγερίας.

«Μας αξίζει η πρώτη θέση»
Ο διεθνής πίβοτ Νίκος Δικαιούλιας μίλησε στο γραφείο Τύπου της ΟΧΕ: «Ολοκληρώσαμε την προετοιμασία μας για το EURO. Αυτές τις τρεις ημέρες δουλέψαμε κάποιες αδυναμίες στην άμυνα και την επίθεση, τις οποίες διαπιστώσαμε στους Μεσογειακούς Αγώνες του Οράν. Από αύριο θα βρισκόμαστε στη Βάρνα, έχουμε θέσει υψηλούς στόχους. Υπάρχει δημιουργικό άγχος, αλλά και παράλληλα ενθουσιασμός και πίστη στην ομάδα για αυτή τη διοργάνωση. Πιστεύω μας αξίζει η πρώτη θέση και θα τα δώσουμε όλα για ένα θετικό αποτέλεσμα».

Το πανόραμα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος

Οι όμιλοι
Α’ όμιλος: Ισραήλ, Λιθουανία, Ελλάδα, Λουξεμβούργο, Μεγάλη Βρετανία
Β’ όμιλος: Βόρεια Μακεδονία, Ελβετία, Ρουμανία, Ουκρανία, Κόσσοβο
* Την πρόκριση στα ημιτελικά θα πάρουν οι δύο πρώτες ομάδες του κάθε ομίλου

Το πρόγραμμα
Σάββατο 16 Ιουλίου
13:00 Ισραήλ- Λουξεμβούργο
15:00 Ελλάδα – Μ. Βρετανία

Κυριακή 17 Ιουλίου
13:00 Λουξεμβούργο- Λιθουανία
15:00 Μεγάλη Βρετανία- Ισραήλ

Δευτέρα 18 Ιουλίου
13:00 Λιθουανία – Ελλάδα
15:00 Λουξεμβούργο- Μεγάλη Βρετανία

Τετάρτη 20 Ιουλίου
17:00 Λιθουανία- Μεγάλη Βρετανία
19:00 Ελλάδα – Ισραήλ

Πέμπτη 21 Ιουλίου
17:00 Ελλάδα – Λουξεμβούργο
19:00 Ισραήλ- Λιθουανία

Σάββατο 23 Ιουλίου
Ημιτελικοί (17:30, 20:00) και αγώνες κατάταξης (12:30, 15:00)
Κυριακή 24 Ιουλίου
Τελικοί (15:30, 18:00) και αγώνες κατάταξης (10:30, 13:00)



e-genius.gr ...intelligent web software