Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

N. Γεωργιάδης: "Χαρά και τιμή η συμμετοχή στους Μεσογειακούς Αγώνες"

| Εθνική Ομάδα Νέων

Πετάει για Αλγερία η Εθνική Νέων

To απόγευμα αναχωρεί για το Οράν της Αλγερίας η ελληνική αποστολή που θα συμμετάσχει στους Μεσογειακούς Αγώνες. Στην αποστολή περιλαμβάνεται και η Εθνική Νέων, που θα πάρει μέρος στο τουρνουά του χάντμπολ.

"Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για εμάς να εκπροσωπούμε την Ελλάδα στους Μεσογειακούς Αγώνες. Είναι μια σπουδαία διοργάνωση από κάθε άποψη και έχουμε συναίσθηση της ευθύνης μας. Αναφορικά με τους αντιπάλους μας δεν έχουμε ακόμη την πλήρη εικόνα των ρόστερ και της ποιότητάς τους, ωστόσο υπάρχει η εικόνα από αυτό που αντιπροσωπεύουν σε τρόπο παιχνιδιού. Τις λεπτομέρειες της ανάλυσης θα τις δούμε όταν φτάσουμε στην Αλγερία. Το βέβαιο είναι ότι θα είμαστε η μοναδική χώρα που θα εκπροσωπηθεί από τόσο νεανικη ομάδα", τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Νίκος Γεωργιάδης.

Αναφερόμενος στην Εθνική, ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε ότι "δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτή η ομάδα δημιουργηθηκε και δούλεψε πολύ για να συμμετάσχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων που θα γινόταν στη χώρα μας το 2021 και ματαιώθηκε λόγω της πανδημίας. Αυτός ο στόχος, που είναι και ο πρωταρχικός μας, μετατέθηκε για το 2023 για την ηλικία των νέων πλέον. Στη διαδρομή προς αυτόν τον στόχο προστίθενται οι δύο διοργανώσεις του φετινού καλοκαιριού, οι Μεσογειακοί Αγώνες και το Ευρωπαϊκό που θα γίνει στη Βάρνα. Ήδη, μια προφανής διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια είναι ότι όλοι οι αθλητές είναι πιο ώριμοι και αυτό είναι κάτι που το θέλαμε. Οι αθλητές διεκδίκησαν και πήραν ρόλο στο πρωτάθλημα της Handball Premier, στο Κύπελλο Ελλάδος, στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και αυτό μόνο χαρά δίνει στους ανθρώπους των Εθνικών ομάδων,που βλέπουμε τους Έλληνες αθλητές να προοδεύουν. Αυτή η ομάδα είναι μαζί πέντε χρόνια, ξεκίνησαν από την ηλικία των παίδων και πλέον γίνονται άντρες".

Την αποστολή αποτελούν οι Δικαιούλιας, Κοτσιώνης, Στάθης (ΑΕΚ), Μπαμπατζανίδης, Αλεξανδρίδης (ΑΕΣΧ Πυλαίας), Αναστασίου, Ασλής, Γερουλάνος, Παγιάτης, Παναγιώτου, Στεφανίτσης(ΑΣΕ Δούκα), Τόσκας, Σίνα (Δράμα ’86), Παπάζογλου, Τζωρτζίνης (ΠΑΟΚ), Παπαγιάννης (Φίλιππος Βέροιας).
Στους Μεσογειακούς η Εθνική κληρώθηκε στον δεύτερο όμιλο, όπου θα αντιμετωπίσει την Ισπανία, την Τουρκία, τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλγερία. Στον πρώτο όμιλο βρίσκονται οι Τυνησία, Σλοβενία, Αίγυπτος, Ιταλία και Σερβία. Οι αγώνες θα διαρκέσουν από τις 26 έως τις 30 Ιουνίου.



e-genius.gr ...intelligent web software