Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

«ΣΤΑΣΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗΣ»

| Εθνική Ομάδα Κορασίδων

megaro6
Θερμή υποδοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Εθνική Γυναικών Κ17

«Υπερασπιστήκατε και την πατρίδα μας, αλλά και τον αθλητισμό. Είστε ένα παράδειγμα για τη γενιά σας. Σας ευχαριστώ που είστε εδώ». Με αυτά τα λόγια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος έκανε δεκτή στο Προεδρικό Μέγαρο την αποστολή της Εθνικής Γυναικών Κ17, συνοδευόμενη από την διοίκηση της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος.

Ο πρώτος πολίτης της χώρας συνεχάρη τα κορίτσια και την διοίκηση της ΟΧΕ για την στάση τους και την απόφαση να αποχωρήσει η Εθνική ομάδα από τον αγώνα κόντρα στην ΠΓΔΜ, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξήχθη στα Σκόπια, λόγω της χρήσης του ονόματος «Macedonia» στις μπλούζες των συνοδών και προπονητών της γηπεδούχου ομάδας.

megaro1
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στην ομιλία του προς τις αθλήτριες τόνισε: «Σας ευχαριστήσω που είστε εδώ. Θέλω δημόσια να εξηγήσω για ποιο λόγο έγινε αυτή η πρόσκληση. Να θυμάστε ότι η στάση σας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το οποίο διεξήχθη στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας ήταν μια στάση συνέπειας και ευθύνης. Όχι μόνο απέναντι στην πατρίδα μας, αλλά απέναντι στο αθλητικό ιδεώδες, απέναντι στο αθλητικό πνεύμα. Το γνήσιο αθλητικό πνεύμα, το γνήσιο αθλητικό ιδεώδες δεν συμβιβάζεται, με χονδροειδείς παραχαράξεις της ιστορίας, οι οποίες μάλιστα εκδηλώνουν τάσεις αλυτρωτισμού, προσβάλλουν ακόμη, το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο. Αυτό που κάνατε, λοιπόν σας τιμά γιατί υπερασπιστήκατε και την πατρίδα μας, αλλά και τον αθλητισμό. Και μάλιστα από μια χώρα που γέννησε το Ολυμπιακό ιδεώδες, το οποίο είναι σύμφυτο με την ιστορική αλήθεια και με την ειρήνη. Θέλω με την ευκαιρία αυτή να τονίσω στη γειτονική χώρα, την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, ότι όσο συνεχίζει αυτή την τακτική, που όπως είπα είναι αντίθετη με το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο λόγω του αλυτρωτισμού που αποπνέει, η ίδια υπονομεύει την ευρωπαϊκή της πορεία και είναι υπεύθυνη και γι’ αυτό στο λαό αυτής της χώρας. Συγχαρητήρια θερμά. Συνεχίστε έτσι. Και να θυμάστε ότι είχατε ελπίδες, σχεδόν βεβαιότατα, για ένα μετάλλιο, ακόμα και για το χρυσό. Προτιμήσατε, όμως να μείνετε συνεπείς. Αυτό είναι το μεγαλείο του αθλητισμού, αυτό σας διακρίνει και γι’ αυτό είστε ένα παράδειγμα για τη γενιά σας. Σας ευχαριστώ που είστε εδώ. Καλή συνέχεια και για τα υπόλοιπα που πρέπει να κάνετε για τη ζωή σας».

megaro3
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος Κώστας Γκαντής επεσήμανε: «Κύριε Πρόεδρε, Κύριε Υπουργέ, είναι τιμή μεγάλη για εμάς, για τα κορίτσια της εθνικής νεανίδων που εκπροσώπησαν τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό και αναγκάστηκαν για τους λόγους που όλοι γνωρίζουμε να αποχωρήσουν. Είναι τιμή για εμάς που μας καλείτε και επιβραβεύετε τη στάση της εθνικής νεανίδων του χάντμπολ. Θέλω να σας εκμυστηρευτώ ότι όταν λήφθηκε αυτή η απόφαση πάρθηκε μετά από συζήτηση και ενημέρωση που έγινε στα κορίτσια της εθνικής. Δεν σας κρύβω ότι πέρασε από το μυαλό μου ότι ίσως ήμασταν μόνοι μας σε αυτό. Τελικά, δεν ήμασταν μόνοι μας. Η Πολιτεία ήταν αρωγός και όπως είπαμε και στο σκεπτικό της επιστολής μας προς όλες τις ομοσπονδίες του χάντμπολ της Ευρώπης, η ελληνική υπερηφάνεια δεν μπαίνει σε ζυγαριά και δεν κάνει εκπτώσεις. Ούτε η κουλτούρα μας, ούτε η παιδεία μας. Προπάντων η αθλητική μας παιδεία και το Ολυμπιακό Πνεύμα που πρέπει να διακατέχει κάθε αθλήτρια, ειδικά αυτά τα νέα κορίτσια πρέπει να είναι οδηγός μας. Προσπαθήσαμε να αγωνιστούμε, αλλά η στάση που κράτησε η εθνική της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας δεν μας το επέτρεψε. Επί πολλά χρόνια παίζουμε σε αυτή τη χώρα. Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, μπορούσαμε και συνυπήρχαμε, σε επίσημες και φιλικές διοργανώσεις. Είναι η πρώτη φορά που συμπεριφέρονται με τόση επιθετικότητα, δεν είχαμε άλλο δρόμο από την αποχώρηση. Σας ευχαριστώ για την τιμή που μας κάνατε και για την επιβράβευση της στάσης της ομάδας μας».

«Παρών» στο Προεδρικό Μέγαρο ήταν και ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος έκανε λόγο για θαρραλέα στάση της Εθνικής, τονίζοντας ότι στον αθλητισμό δεν μετρούν μόνο τα μετάλλια.

megaro4
Παρευρέθηκε σύσσωμη η αποστολή της Εθνικής Γυναικών Κ17 που συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αποτελούμενη από τον αρχηγό αποστολής Δημήτρη Χασεκίδη, την έφορο Ερασμία Λάσκαρη, τον συντονιστή Εθνικών ομάδων Γυναικών Χρήστο Τζουβάρα, τους ομοσπονδιακούς προπονητές Μενέλαο Δανήλο, Τριαντάφυλλο Χριστοδουλίδη και τις αθλήτριες: Μιχαέλα Φραγκίσκου, Αγγελική Μάγκου, Παρασκευή- Άννα Καραμάνου, Αντωνία Χαριτίδη, Αναστασία Βασιλείου, Μαρία Σπυροπούλου, Ιωάννα Χριστοπούλου, Εμμανουέλλα Τσικνάκη, Κατερίνα Κουκμίση, Ευγενία Σαμολαδά, Όλγα Χαραλαμπάκη, Ελίνα Τροχίδου, Στέλλα Ντιμτσούδη, Ελένη Κερλίδη, Μελπομένη Νικολάου, Κωνσταντίνα Κρανιώτη.

megaro2
Εκ μέρους της Διοίκησης της ΟΧΕ παρόντες ήταν ο Πρόεδρος Κώστας Γκαντής, ο Α’ Αντιπρόεδρος Στέφανος Σταμούλης, ο Γενικός Γραμματέας Κώστας Σταματιάδης και ο Πρόεδρος των Εθνικών ομάδων Βασίλης Κρανιώτης.

Οι δύο αρχηγοί της Εθνική μας Στέλλα Ντιμτσούδη, Αναστασία Βασιλείου και ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Μενέλαος Δανήλος προσέφεραν εκ μέρους της ΟΧΕ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την φανέλα της Εθνικής Γυναικών Κ17 από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, μία μπάλα χάντμπολ με τις υπογραφές των αθλητριών και του τεχνικού επιτελείου, καθώς και το λάβαρο της Ομοσπονδίας.

megaro5e-genius.gr ...intelligent web software