Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

Επιστροφή Μενέλαου Δανήλου στην Εθνική Γυναικών

| Εθνική Ομάδα Γυναικών

Η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συνεργασίας με τον προπονητή της Εθνικής Γυναικών Παναγιώτη Μεσσήνη και του εύχεται καλή συνέχεια στην καριέρα του.

Ταυτόχρονα το Δ.Σ. της ΟΧΕ μετά από εισήγηση της Επιτροπής Εθνικών Ομάδων, ανακοινώνει την πρόσληψη του Μενέλαου Δανήλου στη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή της Εθνικής ομάδας.

Ο Μενέλαος Δανήλος επιστρέφει μετά από 3,5 χρόνια στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής Γυναικών, καθώς διατέλεσε ομοσπονδιακός τεχνικός την τετραετία 2015-2019, ενώ από το 2015 έως και σήμερα είναι προπονητής της Εθνικής Νεανίδων.

Δανήλος: «Ξεκινάμε από μία διαφορετική αφετηρία»
«Ευχαριστώ την Ομοσπονδία για τη στήριξη στο πρόσωπο μου. Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για μένα η πρόταση της Ομοσπονδίας να αναλάβω την Εθνική Γυναικών και όλο το project των ηλικιακών Εθνικών ομάδων. Ξεκινάμε από μία διαφορετική αφετηρία σε σχέση με την πρώτη παρουσία μου στην Εθνική, καθώς γνωριζόμαστε πολύ καλά με τις αθλήτριες και τους συνεργάτες μου. Θα προσπαθήσουμε όλοι να πραγματοποιήσουμε τους στόχους που θα θέσουμε μαζί με τη διοίκηση και τις αθλήτριες, οι οποίες είναι αναπόσπαστο και βασικό κομμάτι της όλης διαδικασίας».

Βιογραφικό Μενέλαου Δανήλου
Γεννήθηκε στις 11/6/1972 στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος των ΤΕΦΑΑ Αθηνών. Στην αθλητική του καριέρα κατέκτησε ένα Πανελλήνιο Σχολικό και με τον Ιωνικό ΝΦ, ενα νταμπλ στην Α1 Ανδρών το 1993, ένα πρωτάθλημα Ανδρών το 1992, ένα κύπελλο Ανδρών το 1989, ένα Πανελλήνιο Παιδικό και δύο Πανελλήνια Εφήβων.

Αγωνίστηκε 68 φορές με την Εθνική Ανδρών, ενώ πήρε μέρος σε δύο Μεσογειακούς Αγώνες, το 1993 στη Νίκαια της Γαλλίας και το 1997 στο Κάιρο της Αιγύπτου.
Επίσης ως μέλος της Εθνικής Νέων συμμετείχε σε δύο τελικές φάσεις Παγκοσμίων πρωταθλημάτων το 1991 στην Αθήνα και το 1993 στην Αίγυπτο, ενώ κατέκτησε δύο ασημένια και ένα χάλκινο μετάλλιο σε τρεις διαδοχικούς Βαλκανικούς αγώνες το διάστημα 1991-1993.
Το διάστημα 2014-2015 ήταν συνεργάτης του Σωκράτη Βακάλη στην Εθνική Γυναικών, ενώ από την επόμενη σεζόν ανέλαβε τα ηνία της Εθνικής Γυναικών (έως το 2019) και της Εθνικής Νεανίδων έως και σήμερα.

Αθλητική καριέρα
1980-1995 Ιωνικός ΝΦ (Α1 Ανδρών)
1995-2001 Σχολές Ξυνή (Α1 Ανδρών)
2001-2003 Ηλιούπολη (Α1 Ανδρών)

Προπονητική καριέρα
2007-2011 Ιωνικός ΝΦ (ηλικιακά)
2011-2014 Ιωνικός ΝΦ (Α1-Α2 Ανδρών)
2014- 2018 ΓΑΣ Καματερού (Α1-Α2 Γυναικών)
2015-2019 Εθνική Γυναικών
2015- Εθνική Νεανίδων
2019-2020 ΟΦΝ Νέας Ιωνίας
2020- ΓΑΣ Καματερού (Α1 Γυναικών)

Μεσσήνης: «Είμαι σίγουρος ότι το γυναικείο χάντμπολ θα ανέβει πολύ ψηλότερα»
Ο τέως ομοσπονδιακός τεχνικός Παναγιώτης Μεσσήνης δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω την Ομοσπονδία για τα τρεισήμισι χρόνια εμπιστοσύνης. Προσπάθησα να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό με ήθος και αξιοπρέπεια. Η θέση του Ομοσπονδιακού είναι η μεγαλύτερη τιμή για έναν προπονητή και είμαι ευτυχής που μπόρεσα να υπηρετήσω το άθλημα μας και μέσω αυτού του ρόλου. Ενώ δεν τον ήξερα, έμαθα πλέον πολύ καλά το χώρο του γυναικείου χάντμπολ και παίρνω μαζί μου όμορφες, αλλά και δύσκολες στιγμές. Πιστεύω πολύ σε αυτή τη γενιά των αθλητριών, όπως και στις επόμενες που έρχονται είμαι σίγουρος ότι το γυναικείο χάντμπολ θα ανέβει πολύ ψηλότερα. Σε αυτό το διάστημα κάναμε σημαντικές νίκες με τις ομάδες του επιπέδου μας και είδαμε τη διαφορά μας με τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Η Εθνική Γυναικών ανέβηκε στο ranking list της ΕΗF και θα ανέβει και άλλο. Αφήνω τελευταίες τις αθλήτριες στις οποίες θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, αλλά και στους συνεργάτες μου κ.κ. Μάντζο, Τζουβάρα και Μασλαρινό για την άψογη συνεργασία».

Ο Αντώνης Δάσκαλος συνεργάτης στην Εθνική Παίδων
Με απόφαση του Δ.Σ. της ΟΧΕ ο Αντώνης Δάσκαλος αναλαμβάνει συνεργάτης του Γιώργου Χαλκίδη στην Εθνική Παίδων.

 



e-genius.gr ...intelligent web software