Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

Γερμανία- Ελλάδα (7/10, 21:15)

| Εθνική Ομάδα Γυναικών

244544171 4339515442822513 3129572667480797767 n
Στη Μέκκα του χάντμπολ η Εθνική Γυναικών

Στην πόλη Τρίερ που χτίστηκε από τους Ρωμαίους με το όνομα Augusta Treverorum που στα λατινικά σημαίνει «η πόλη του Αυγούστου στη χώρα των Τρεβερίων» και γενέτειρα του γερμανού φιλόσοφου, πολιτικού και ιστορικού Κάρλ Μάρξ, δοκιμάζεται αύριο κόντρα στη Γερμανία η Εθνική Γυναικών στην πρεμιέρα της στα προκριματικά του EURO 2022.

Το παιχνίδι θα αρχίσει στις 21:15 στην Αρένα Τρίερ στο πλαίσιο του 3ου ομίλου και θα μεταδοθεί απευθείας από το Cosmote Sport 7HD.

Η Γερμανία δικαιολογημένα είναι η Μέκκα του παγκοσμίου χάντμπολ, το άθλημα στη χώρα είναι το δεύτερο σε δημοτικότητα, έκταση και επιτυχίες πίσω από το ποδόσφαιρο. Η Μπουντεσλίγκα είναι το κορυφαίο πρωτάθλημα στον κόσμο και η Ομοσπονδία Χάντμπολ της Γερμανίας έχει στις τάξεις της 10.000 σωματεία και 800.000 αθλητές!

Η Εθνική Γυναικών της Γερμανίας συγκαταλέγεται στις κορυφαίες του κόσμου, ήταν 8η στο Παγκόσμιο του 2019 και 7η στο EURO του 2020. Έχει στην κατοχή της 5 μετάλλια, το χρυσό στο Παγκόσμιο του 1993, ένα αργυρό στο EURO του 1994 και άλλα τρία χάλκινα σε παγκόσμια πρωταθλήματα. Έχει πάρει μέρος σε όλα τα EURO (14/14), στα 24 από τα 28 Παγκόσμια Πρωταθλήματα, ενώ έχει συμμετάσχει 4 φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

"Είναι πολύ ωραίο να ασχολείσαι με το χάντμπολ και να βρίσκεται σε αυτή την χώρα που το άθλημα είναι τόσο ψηλά. Σε κάνουν και νιώθεις ότι αυτό που κάνεις είναι πολύ σημαντικό, είτε είσαι αθλητής, είτε προπονητής, είτε παράγοντας, νιώθεις περήφανος που υπηρετείς το χάντμπολ. Θέλω να ευχηθώ κάποια στιγμή και στην δική μας χώρα να νιώσουμε έτσι, νομίζω είναι ένα όνειρο όλων των χαντμπολικών. Έχουμε ξαναπεί ότι αυτός ο όμιλος είναι για εμάς μια προετοιμασία για το EURO του 2024. Δεν θέλω να πω το κλισέ να αποκομίσουμε εμπειρίες, θέλουμε, να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας και να κυνηγήσουμε νίκες είτε σε σκορ, είτε σε επιμέρους στοιχεία του παιχνιδιού (πχ άμυνα, επίθεση, παίκτρια παραπάνω). Χρειάζεται να καλύψουμε το κενό που υπάρχει με τις μεγάλες ομάδες και ελπίζω αύριο να είναι η απαρχή, ώστε να δουλεύουμε με όρεξη και επαγγελματική νοοτροπία", σχολίασε ο Ομοσπονδιακός προπονητής Παναγιώτης Μεσσήνης.

Οι 16 αθλήτριες που βρίσκονται στη διάθεση του τεχνικού επιτελείου είναι οι:
Γκάτζιου (Γκραν Κανάρια- Ισπανία), Βασιλειάδου (Ελμπεχέχεν- Γερμανία), Μ. Κεπεσίδου, Ν. Κεπεσίδου, Ανδρίτσου, Στουγιαννίδου, Μανιά (ΟΦΝ Ιωνίας), Αργυροπούλου, Μεντεσίδου, Αμβροσιάδου, Τσικνάκη, Σεβδίλη, Χατζηπαρασίδου (ΠΑΟΚ Mateco), Ζηνωνίδου (ΑΕΣΧ Πυλαίας), Ζενέλι (Honda Πανόραμα), Χριστοπούλου (ΓΑΣ Καματερού).

Στο εναρκτήριο ματς του 3ου ομίλου η Ολλανδία νίκησε 38-27 την Λευκορωσία.



e-genius.gr ...intelligent web software