Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

Ευρωπαϊκό Εφήβων: Ισραήλ - Ελλάδα 34-30

| Εθνική Ομάδα Εφήβων

Το χάλκινο μετάλλιο θα διεκδικήσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο Τελ Αβίβ, κόντρα στη Λιθουανία.

Την ήττα με 34-30, γνώρισε η Εθνική εφήβων από το Ισραήλ, μπροστά σε 1.000 φιλάθλους, στον πρώτο ημιτελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Β' κατηγορίας, στο Τελ Αβίβ.

Έτσι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα διεκδικήσει το Σάββατο (13/8, 17:00) το χάλκινο μετάλλιο, κόντρα στη Λιθουανία.

Ο αγώνας ήταν ντέρμπι από το πρώτο λεπτό, με την Εθνική ομάδα να στέκεται πολύ καλά στο γήπεδο. Ο τερματοφύλακας Γιώργος Δάιος (mvp της Εθνικής) ανέβασε εντυπωσιακά τα ποσοστά του σε σχέση με τους δύο προηγούμενους αγώνες, ο Τζάνος Μπατής ήταν εξαιρετικός στο σκοράρισμα, ενώ ο Δημήτρης Παναγιώτου έκανε σπουδαίο ματς, παρά τον πρόσφατο τραυματισμό του στο κεφάλι, που του άφησε εννιά ράμματα.

Στο πρώτο μέρος η Εθνική έμεινε κοντά στο σκορ (13-11) και στο δεύτερο προσπάθησε για την υπέρβαση. Αρχικά οι διεθνείς ισοφάρισαν σε 16-16 στο 39', προηγήθηκαν με 17-18 στο 41' και έως το 47' κρατούσαν το προβάδισμα του ενός τέρματος (21-22). Ωστόσο η συνέχεια ανήκε στους γηπεδούχους που κατάφεραν να βρουν εύκολα γκολ και στο 52' προηγήθηκαν με 26-23. Στα τελευταία λεπτά είχαν τις απαντήσεις απέναντι στην πιεστική άμυνα της Εθνικής και έφτασαν στο τελικό 34-30.

"Παλέψαμε απέναντι σε μία καλή ομάδα. Δυστυχώς το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που θέλαμε. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιδιών και από τη θέληση που είχαν. Θα διεκδικήσουμε το χάλκινο μετάλλιο με όλες τις δυνάμεις μας", σχολίασε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιάννης Πηλαλίδης.

Στον άλλο ημιτελικό η Τσεχία νίκησε τη Λιθουανία με 37-27.

Οι συνθέσεις:
Ισραήλ (Φέρι): Πέλεντη, Σοκολίζκι, Λαχάτ, Μπαζάκ 2, Πέλας 6, Σαρόν 12, Μάρκοβιτς 1, Ρες - Ερμαν, Νουσμπάουμ 1, Σοσνά 5, Σαμάι 1, Γκονέν 6, Γεχούντα, Μπεν-Ατίγια, Σάιν, Κούρζμαν.
Ελλάδα (Πηλαλίδης): Δάιος, Καλύβας 6, Βαρδαξόπουλος 1, Παναγιώτου 6, Τσορτέκης, Μπούτκαρης 3, Καβάζης, Κουρουπής, Προκοπίου 2, Κουβράκης, Μπατής 11, Κουτουλογένης 1, Χαριτωνίδης, Μαρίνος, Κολεζάκης, Βασιλείου.
Διαιτητές: Μπόσνιακ - Μάριτς (Βοσνία). Δίλεπτα: 8-8. Πέναλτι: 3/6 - 4/5



e-genius.gr ...intelligent web software