Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

Πορτογαλία- Ελλάδα (11/1, 19:00, cosmotesports8)

| Εθνική Ομάδα Ανδρών

H μεγάλη στιγμή για την Εθνική Ανδρών και το ελληνικό χάντμπολ έφτασε, η Ελλάδα ξεκινάει αύριο (19:00- Cosmotesports8) το παρθενικό της ταξίδι στο ΕURO 2024.

Ένα όνειρό πολλών ετών έγινε πραγματικότητα!

Η Εθνική Ανδρών μετά από 19 χρόνια (Παγκόσμιο Τυνησίας 2005) είναι και πάλι σε μία μεγάλη διοργάνωση του αθλήματος.

Στη Γερμανία, στη Μέκκα του Παγκοσμίου χάντμπολ και συγκεκριμένα στο Olympiahalle του Μονάχου, σε ένα ιστορικό γήπεδο που χτίστηκε για να φιλοξενήσει το άθλημα του χάντμπολ στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1972, στην επιστροφή του αθλήματος στο Ολυμπιακό Πρόγραμμα μετά από 36 χρόνια και παρθενική του εμφάνιση με τη μορφή που σήμερα γνωρίζουμε.

Πορτογαλία: 6η διοργάνωση από το 2020
Πρώτος αντίπαλος της Εθνικής σε EURO θα είναι η Πορτογαλία, μία πολύ δυνατή ομάδα, η οποία θα πάρει μέρος για 8η φορά σε EURO, ενώ από το 2020 έχει συμμετάσχει ανελλιπώς σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις (Ολυμπιακούς Αγώνες 2020, EURO 2020, 2022, 2024, Παγκόσμια Πρωταθλήματα 2021, 2023).
Ήταν 6η στο EURO 2020 που είναι η καλύτερη θέση που έχει λάβει μέχρι σήμερα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα του επιπέδου του Πορτογαλικού χάντμπολ είναι ότι η Λίγκα των Ανδρών είναι η 8η καλύτερη σε όλη την Ευρώπη και οι τρεις πιο γνωστές ομάδες (Πόρτο, Μπενφίκα, Σπόρτινγκ) της συγκαταλέγονται στις κορυφαίες 20 της Ευρώπης με σταθερή παρουσία στο Τσάμπιονς Λιγκ και το European League.
Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Γαλλίδες αδερφές Μποναβεντούρα με παρατηρητές τον Κροάτη Κάτσιτς και τον Ελβετί Νάγκελ.

Δηλώσεις
Δημήτρης Τζηράς (διεθνής δεξιός εξτρέμ):
«Ζούμε πλέον κάθε στιγμή, έχουμε φτάσει πλέον στο EURO. Σήμερα κάναμε και την πρώτη μας προπόνηση στο γήπεδο που θα αγωνιστούμε αύριο. Πιστεύω η ομάδα είναι έτοιμη, όλα τα παιδιά έχουν απίστευτη όρεξη και ενθουσιασμό. Ελπίζω αυτά τα συναισθήματα να μετουσιωθούν σε κάτι καλό στο παιχνίδι. Ξέρουμε ότι είναι ένας πολύ δύσκολος όμιλος. Το αυριανό παιχνίδι το βλέπουμε σαν τελικό. Θα προσπαθήσουμε να το πάμε στο τέρμα Θέλουμε να διεκδικήσουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε και από εκεί και πέρα να δούμε τα άλλα παιχνίδια πως θα πάνε στη συνέχεια. Ξέρουμε ότι όλα τα παιχνίδια θα είναι σχεδόν γεμάτα. Θα έρθουν οι συγγενείς μας από την Ελλάδα και Ομογενείς από το Μόναχο και όλη τη Γερμανία. Θα παίξουμε και γι αυτούς. Όλο αυτό μας ενθουσιάζει και ελπίζω να τους δικαιώσουμε».

Πέτρος Μπουκοβίνας (διεθνής τερματοφύλακας):
«Είμαστε περήφανοι που είμαστε εδώ. Χαρούμενοι, ενθουσιασμένοι, νομίζω ότι τα συναισθήματα είναι πάρα πολλά και διάχυτα αλλά θα πρέπει να τα ελέγξουμε. Αυτό είναι το σημαντικό που πρέπει να προσέξουμε αύριο στην πρεμιέρα. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο στόχο και το πλάνο μας, να μην κάνουμε υπερβολές και να τα δώσουμε όλα και για εμάς που είμαστε εδώ αλλά και γι αυτούς που δεν μπόρεσαν να έρθουν και για τους φιλάθλους που θα βρίσκονται αύριο εδώ. Θέλουμε σίγουρα να πάρουμε βαθμούς στον όμιλο. Είμαστε για όλους το αουτσάιντερ αλλά θέλουμε να κάνουμε την έκπληξη για τους εαυτούς μας, γιατί μπορούμε, το αξίζουμε και έχουμε τις δυνατότητες».

Θοδωρής Μπόσκος (διεθνής αριστερός ίντερ):
«Ολοκληρώσαμε την προετοιμασία μας για τον αυριανό αγώνα. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι. Όλοι οι παίκτες και όλη η ομάδα περιμένουν αυτόν τον σημαντικό και δύσκολο αγώνα. Θα δώσουμε το 100% του εαυτού μας, θα παίξουμε με ελληνική ψυχή και καρδιά και πιστεύω να πάρουμε αυτό που μας αναλογεί. Γνωρίζουμε ότι είμαστε το αουτσάιντερ. Για εμάς είναι η πρώτη μεγάλη διοργάνωση. Περιμένουμε τους Έλληνες να μας στηρίξουν με τη φωνή τους. Ξέρουμε ότι θα ταξιδέψουν πάρα πολλοί από την Ελλάδα».

Λευτέρης Παπάζογλου (διεθνής τερματοφύλακας):
«Είναι μια μεγάλη στιγμή για το ελληνικό χάντμπολ. Είναι η πρώτη μας παρουσία σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Η ομάδα έχει προετοιμαστεί κατάλληλα για την πρεμιέρα. Έχουμε μελετήσει τον αντίπαλο και θα είμαστε έτοιμοι για το αυριανό παιχνίδι. Σίγουρα η ελληνική κερκίδα θα είναι γεμάτη και αρωγός στην προσπάθειά μας. Από εκεί και πέρα όλες τις μέρες το γήπεδο θα είναι γεμάτο και θα είναι πολύ ωραίο συναίσθημα που οι Έλληνες θα δώσουν το δικό τους χρώμα σε ένα γεμάτο γήπεδο».

«Πρέπει να πάρουμε πολύ σοβαρά την Ελλάδα»
O 58χρονος Πάουλο Περέιρα που είναι προπονητής της Εθνικής Ανδρών της Πορτογαλίας από το 2016, δήλωσε για το παιχνίδι κόντρα στην Ελλάδα: «Επειδή είναι η πρώτη τους συμμετοχή, θα μπορούσε να είναι ένα πλεονέκτημα για αυτούς, αφού δεν έχουν τίποτα να χάσουν, ενώ έρχονται με ψυχολογία στα ύψη και νιώθουν ότι μπορούν να κάνουν κάτι καλό. Επίσης το ελληνικό χάντμπολ έχει βελτιωθεί πολύ τα τελευταία χρόνια. Πρέπει να πάρουμε αυτή την ομάδα πολύ σοβαρά, έχει ένα πολύ καλό μοντέλο επιθετικού παιχνιδιού, πολύ καλούς αθλητές, ειδικά στην επίθεση. Πρέπει να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι για να κερδίσουμε την Ελλάδα και πιστεύω θα το κάνουμε. Από πλευράς τακτικής, μερικές φορές είναι λίγο απρόβλεπτοι, αν και έχουν ξεκάθαρες ιδέες όσον αφορά το μοντέλο παιχνιδιού, χρησιμοποιούν πολύ καλά τα ατομικά χαρακτηριστικά των αθλητών τους και ως εκ τούτου, πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι».

Εκτός Μυλωνάς, Σαλίνα, Ιτούριζα
Η Ελλάδα έχει τη μεγάλη και γνωστή απουσία του Χρήστου Μυλωνά που αναγκάστηκε να ολοκληρώσει πρόωρα την καριέρα του μετά τη ρήξη χιαστών που υπέστη και είναι σαφές ότι θα λείψει πολύ από τα αγωνιστικά πλάνα του Γιώργου Ζαραβίνα.
Η Πορτογαλία δεν θα έχει στη διάθεση της δύο πολύ έμπειρους πίβοτ τον 33χρονο Ιτούριζα και τον 36χρονο Σαλίνα (44 συμ./79 γκολ), ο τελευταίος μάλιστα τραυματίστηκε στις τελευταίες προπονήσεις πριν η ομάδα ταξιδεύσει για Μόναχο.

Το πρόγραμμα του 6ου ομίλου
(Μόναχο- Olympiahalle)
Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024
19:00 Πορτογαλία- Ελλάδα
21:30 Δανία- Τσεχία
Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024
19:00 Τσεχία- Πορτογαλία
21:30 Ελλάδα- Δανία
Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024
19:00 Τσεχία- Ελλάδα
21:30 Δανία- Πορτογαλία



e-genius.gr ...intelligent web software