Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

«Θέλουμε να γράψουμε τη δική μας ιστορία»

| Εθνική Ομάδα Ανδρών

Στο κλειστό γυμναστήριο Κανήθου- Χαλκίδας πραγματοποιήθηκε η επίσημη συνέντευξη Τύπου του αγώνα Ελλάδα- Κροατία, o οποίος θα διεξαχθεί αύριο (18:00-ΕΡΤsports3) για τα προκριματικά του EURO 2024.
Παρόντες ήταν εκπρόσωποι της ΟΧΕ, του Δήμου Χαλκιδέων και της Εθνικής Ανδρών.

Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν:

Κώστας Βιολιτζής (μέλος Δ.Σ. ΟΧΕ):
«Είναι το τελευταίο παιχνίδι του προκριματικού κύκλου και πιστεύουμε ότι θα μας οδηγήσει σε μία ιστορική πρόκριση στο EURO. Στη Χαλκίδα αισθανόμαστε άνετα, αυτή η έδρα έχει συνδυαστεί μόνο με νίκες. Πιστεύω ακράδαντα ότι και αυτή τη φορά οι προπονητές μας και οι αθλητές μας θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να πετύχουν μία μεγάλη νίκη-πρόκριση. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τις τοπικές αρχές, το Δήμο Χαλκιδέων, το ΔΟΑΠΠΕΧ και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Αυτό που είναι σημαντικό να αναφέρουμε - διότι είναι η πρώτη φορά μετά από καιρό που αγώνας διεξάγεται Τετάρτη- είναι ο κόσμος να γεμίσει το γήπεδο και βασιζόμαστε πολύ στους Χαλκιδαίους και τις Χαλκιδαίες. Ελπίζω αύριο στις 19:30 όλοι μαζί να γιορτάζουμε μια ιστορική πρόκριση».

Φώτης Γκούνης (Διευθυντής ΔΟΑΠΠΕΧ):
«Είναι τιμή μας που η Εθνική ομάδα φιλοξενείται για μια ακόμη φορά στη Χαλκίδα. Ευχόμαστε αύριο η Εθνική να πανηγυρίσει μία ιστορική πρόκριση σε αυτό εδώ το γήπεδο που είναι γούρικο. Αλλά δεν παίζουμε μόνο με τα γούρια, παίζουμε και με την αγωνιστικότητα των αθλητών, αλλά και με την υποστήριξη του φίλαθλου κοινού για αυτό και καλούμε τον κόσμο από τη Χαλκίδα και την ευρύτερη περιοχή να στηρίξει τη προσπάθεια της Εθνικής μας».

Γιώργος Ζαραβίνας (ομοσπονδιακός τεχνικός):
«Επιστρέφουμε μετά από περίπου ένα μήνα στη Χαλκίδα για την τελική ευθεία του ομίλου. Σαφέστατα είμαστε ικανοποιημένοι έως τώρα από την 1η θέση. Έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε μπροστά στο κοινό μας και να συνεχίσουμε αυτή την αμφίδρομη σχέση που υπάρχει που εμπεριέχει προσπάθεια, αγάπη και υποστήριξη. Η πραγματικότητα είναι ότι βρισκόμαστε στο πιο δύσκολο κομμάτι του ομίλου. Υπάρχει αισιοδοξία και εμπιστοσύνη στην ομάδα, αλλά γνωρίζουμε όλοι ότι έχουμε δημιουργήσει προσδοκίες και θέλουμε να φανούμε αντάξιοι αυτών. Αυτό που μας απασχολεί σε πρώτη φάση είναι να μπούμε στο παιχνίδι έτοιμοι ψυχικά και σωματικά. Θεωρώ ότι ίσως είναι από τα πιο σημαντικά παιχνίδια στην ιστορία της Εθνικής. Δεν θέλω να αναφερθώ με λεπτομέρειες στον αντίπαλο, όλοι γνωρίζουν το χαντμπολικό μέγεθος της Κροατίας και τι σημαίνει να κατακτήσουμε κάτι απέναντι σε αυτή την ομάδα. Υπάρχουν πολλά σενάρια πρόκρισης, αλλά για να καταφέρουμε ένα από αυτά πρέπει να διεκδικήσουμε την κάθε φάση, το κάθε λεπτό γιατί μετράνε, οι πόντοι, οι διαφορές τερμάτων, τα πάντα. Οι Κροάτες βρίσκονται στην 3η θέση, είναι μονόδρομος για αυτούς το ματς και σίγουρα θα θέλουν να αποδείξουν ότι κακώς εμείς βρισκόμαστε στην 1η θέση και αυτοί στην 3η. Για αυτούς είναι μία συνθήκη παράξενη και μη αποδεκτή. Από την άλλη πλευρά εμείς θα διεκδικήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις το παιχνίδι και δεν πρέπει να αφήσουμε την υπόθεση πρόκριση στα χέρια τρίτων και άλλων ομάδων στους άλλους ομίλους. Έχουμε μάθει με τον κόσμο στο πλευρό μας και ελπίζω ότι και αύριο θα δημιουργήσουν μία όμορφη ατμόσφαιρα που θα μας βοηθήσει στο στόχο μας».

Χάρης Μάλλιος (Αρχηγός ΕΘνικής Ανδρών):
«Επιστρέφουμε στο σπίτι μας. Δεν έχω λόγια να ευχαριστήσω τους τοπικούς φορείς και τον κόσμο. Νιώθουμε αγάπη και ζεστασιά σε όλα τα επίπεδα και νομίζω αυτό φαίνεται. Το σπουδαία είναι λίγο για να χαρακτηρίσω τα παιχνίδια που έρχονται. Είναι δύο ματς πολύ απαιτητικά. Θα πάμε βήμα βήμα, αρχής γενομένης από το αυριανό παιχνίδι. Η Κροατία είναι μια ομάδα που η ιστορία της τα λέει όλα, αλλά εμείς θέλουμε να γράψουμε τη δική μας ιστορία. Θεωρώ πως οι Κροάτες μας υπολογίζουν αρκετά, έχει πληγωθεί ο εγωισμός τους, είναι σοκαριστική η 3η θέση για το επίπεδο τους.
Εμείς είμαστε στην 1η θέση του ομίλου και εκεί θέλουμε να παραμείνουμε, κοιτάμε ψηλότερα, δεν φοβόμαστε ούτε τις ευθύνες, ούτε τις απαιτήσεις. Αν πριν λίγο καιρό, λέγαμε ότι είμαστε στην 1η θέση, δύο αγώνες πριν το τέλος, θα μας κορόιδευαν. Η ομάδα είναι έτοιμη πνευματικά και σωματικά. Είμαι σίγουρος ότι θα έρθουν δύσκολες στιγμές μέσα στο ματς και εκεί πρέπει να δείξουμε σταθερότητα και ηρεμία που θεωρώ πως θα είναι τα κλειδιά του αγώνα. Υπάρχει μεγάλη εμπιστοσύνη στο τεχνικό επιτελείο και στους εαυτούς μας, είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι. Η ομάδα έχει αυτοπεποίθηση και τα επίπεδα ενέργειας που θα δώσουμε αύριο, δεν πιστεύω ότι θα τα έχουμε βγάλει σε κανένα άλλο παιχνίδι. Ακόμα και να κερδίσουμε, την Κυριακή με την Ολλανδία θα είμαστε ακόμα πιο πεινασμένοι και στο EURO θέλουμε να πάμε παρακάτω, τα όνειρα δεν έχουν ταβάνι, είμαστε εδώ για να πραγματοποιήσουμε. Ο κόσμος πιστεύω θα μας δώσει την ώθηση που χρειαζόμαστε».

 



e-genius.gr ...intelligent web software