Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

Kροατία- Ελλάδα (12/10, 19:00, cosmote sport8 HD)

| Εθνική Ομάδα Ανδρών

Ξεκινάει αύριο το ταξίδι της Εθνικής Ανδρών στα προκριματικά του ΕURO 2024 με μεγάλο διακαή πόθο να βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της στα τελικά της διοργάνωσης.

Πρώτος αντίπαλος για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι η φημισμένη και πανίσχυρη Κροατία, μία εκ των κορυφαίων σχολών χάντμπολ παγκοσμίως, με διαχρονική αξία στο άθλημα, αθλητές- θρύλους και τεράστιες διακρίσεις.
Το ματς θα αρχίσει στις 19:00 και θα μεταδοθεί απευθείας από το cosmote sport8 HD.

Η Ελλάδα θέλει να επαναλάβει τις εξαιρετικές περσινές εμφανίσεις των προκριματικών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2003 που την έφεραν μία… ανάσα από την πρόκριση της στην τελική φάση, ωστόσο φέτος το επίπεδο δυσκολίας είναι ακόμα μεγαλύτερο.

Στον 5ο προκριματικό όμιλο η Εθνική θα αντιμετωπίσει τις Κροατία, Ολλανδία και Βέλγιο, δηλαδή τρεις ομάδες που έχουν ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2023.
Οι δύο πρώτοι και οι τέσσερις καλύτεροι τρίτοι (από τα αποτελέσματα με τους δύο πρώτους) των 8 ομίλων θα προκριθούν στα τελικά της διοργάνωσης που θα γίνουν 10-28 Ιανουαρίου του 2024 στη Γερμανία.

Αύριο η τεχνική σύσκεψη
Το πρωί (10:00) θα πραγματοποιηθεί η τεχνική σύσκεψη όπου και θα αποφασιστεί η 16αδα της Εθνικής, η οποία ολοκλήρωσε την προετοιμασία της σήμερα το απόγευμα με προπόνηση στο γήπεδο του αγώνα. Στη διάθεση του ομοσπονδιακού τεχνικού Γιώργου Ζαραβίνα βρίσκονται οι παρακάτω 17 αθλητές: Μπουκοβίνας, Παπαντωνόπουλος, Τζηράς, Αραμπατζής, Παπαβασίλης, Κωστακίδης, Πασσιάς, Μυλωνάς, Μπόσκος, Κρητικός, Τόσκας, Μάλλιος, Δομπρής, Κανδύλας, Μιχαηλίδης, Παπαδιονυσίου, Λιάπης.

Η υπερδύναμη Κροατία
Η Εθνική Ανδρών της Κροατίας έχει κατακτήσει 20 μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, EURO, Παγκόσμια Πρωταθλήματα και Μεσογειακούς Αγώνες. Ήταν χρυσή Ολυμπιονίκης το 1996 στην Ατλάντα, το 2004 στην Αθήνα και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια το 2003 στην Πορτογαλία, ενώ η τελευταία της μεγάλη επιτυχία ήταν η συμμετοχή της στον τελικό του ΕURO 2020.

O αγώνας θα γίνει στην Αρένα του Βάραζντιν, χωρητικότητας 5.200 θεατών, η οποία άνοιξε τις πύλες της στις 6 Δεκεμβρίου του 2008, ώστε να φιλοξενήσει τους αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Χάντμπολ του 2009 με την Κροατία να φτάνει έως τον τελικό. Το γήπεδο χρησιμοποιήθηκε και στα τελικά του ΕURO 2018, ενώ θα φιλοξενήσει και αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2025 (συνδιοργάνωση Κροατία, Δανία, Νορβηγία).

Ανάμεσα στους μεγάλους αστέρες της Κροατίας ξεχωρίζει ο αρχηγός Ντομαγκόι Ντούβνιακ πρώτος σε συμμετοχές (197) και γκολ (710) στην Εθνική ομάδα. Ο 34χρονος πλέι μέικερ παίζει από το 2009 στην Μπουντεσλίγκα (Αμβούργο και Κίελο). Έχει κατακτήσει 23 τίτλους μεταξύ αυτών 2 Τσαμπιονς Λιγκ, 4 πρωταθλήματα Γερμανίας, ενώ έχει αναδειχθεί κορυφαίος παίκτης στον κόσμο (2013), ΜVP του EURO 2020 και είναι μόνιμα μέλος στις all star ομάδες μεγάλων διοργανώσεων.

Η παράδοση
Τρεις φορές έχουν συναντηθεί σε επίσημα παιχνίδια οι Εθνικές Ανδρών Ελλάδας και Κροατίας με τους Κροάτες να έχουν ισάριθμες νίκες. Στον προημιτελικό των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας με 33-27 και στα προκριματικά του EURO 2010 με τους αγώνες να διεξάγονται το 2009 σε Όσιγιεκ (32-20) και Κομοτηνή (29-24). Μέλος της Εθνικής σε εκείνα τα παιχνίδια ήταν ο νυν προπονητής της Εθνικής Γιώργος Ζαραβίνας.

Δηλώσεις
Γιώργος Παπαβασίλης (διεθνής αριστερός εξτρέμ): «Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αντιμετωπίζουμε μία παγκόσμια δύναμη. Έχουμε όμως αποδείξει ότι μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε υψηλό επίπεδο και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και σε αυτά τα προκριματικά. Θα τα δώσουμε όλα για να διεκδικήσουμε κάτι καλό από αυτό το απαιτητικό παιχνίδι».

Πάνος Παπαντωνόπουλος (διεθνής τερματοφύλακας): «Βρισκόμαστε στην Κροατία για το ξεκίνημα αυτής της διοργάνωσης. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα για αυτό το πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ευελπιστούμε σε μία καλή εμφάνιση και ένα καλό αποτέλεσμα. Προσωπικά είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι με την Εθνική μας ομάδα, είναι μεγάλη τιμή να εκπροσωπώ με τους συμπαίκτες τα ελληνικά χρώματα».

 

 



e-genius.gr ...intelligent web software