Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

Ελλάδα- Tυνησία 20-16

| 16η Μεσογειάδα Ναυπλίου

 Tην πρόκριση της στην 6αδα του 16ου Μεσογειακού Πρωταθλήματος Χάντμπολ που διεξάγεται στο Ναύπλιο εξασφάλισε η Εθνική Νεανίδων Κ17.

Η Ελλάδα επικράτησε 20-16 της Τυνησίας στο τελευταίο παιχνίδι του Β’ ομίλου, στον οποίο κατέλαβε την 3η θέση.

Η Εθνική θα μεταφέρει στο νέο γκρουπ που θα δημιουργηθεί 2 πόντους, τους οποίους κέρδισε απέναντι σε Ρουμανία και Τουρκία.

Το παιχνίδι κρίθηκε σε μεγάλο βαθμό στην πρώτη περίοδο που η Ελλάδα ξεκίνησε με 5-0 (7’), ενώ στο 27’ το σκορ ήταν 17-8. Στη συνέχεια η Τυνησία μείωσε, αλλά η Εθνική διατήρησε τη διαφορά ασφαλείας φτάνοντας δίκαια στη νίκη που της επέφερε 3,5 πόντους, ενώ η Τυνησία πήρε 1,5 και ως 4η του ομίλου θα αγωνιστεί για τις θέσεις 7-9 της διοργάνωσης.

Δηλώσεις
Μενέλαος Δανήλος (ομοσπονδιακός τεχνικός): «Ήταν μία νίκη ψυχολογίας. Θέλουμε να μάθουμε στα παιδιά μας να κερδίζουν. Όπως και στα προηγούμενα παιχνίδι έτσι και σε αυτό κάναμε λάθη επιπολαιότητας και δεν καταφέρνουμε να βρούμε τη σωστή επιλογή όταν χρειάζεται να βάλουμε το γκολ. Έχουμε ξαναπεί ότι αυτά τα ματς για εμάς είναι ένα μεγάλο σχολείο για τη συνέχεια».

ΕΛΛΑΔΑ- ΤΥΝΗΣΙΑ 20-16 (10-4, 7-7, 3-5)
ΕΛΛΑΔΑ (Δανήλος): Τσακοπούλου, Λούκου, Γιαννοπούλου, Θεοδωρίδου 1, Ζάμπα 2, Μαλταμπέ 6, Κατέβα, Φιλιππιάδου, Κοτίδου, Κουρτίδη, Γάσπαρη 5, Μαντζώρου, Ρούσσου 5, Πιπελίδου, Κιουκτσόγλου, Λυτρίβη 1.
ΤΥΝΗΣΙΑ (Γκαντούρ): Μπουντχαούια, Λαουέλ 1, Κελίφι 1, Γιαζίντι 2, Σλαμά Ο., Τσαμπανί, Νταράγκι, Λουχιτσί, Σλαμά Τσ. 1, Τσερίφ, Εσαϊέντ 3, Φερτσίτσι 1, Μπεν Αμέρ 3, Φεκί 2, Τσουίκα 1, Γκουλ 1
Διαιτητές: Μαλόκα- Σρντάνοβιτς (Κροατία) Παρατηρητές: Φερνάντεθ (Ισπανία)- Ντίλμεν (Τουρκία
Δίλεπτα: 4-3, Πέναλτι: 2/2-1/1



e-genius.gr ...intelligent web software